olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Urfalı şehit ailelerine anlamlı destek

Urfalı şehit ailelerine anlamlı destek
15 Temmuz akşamı darbe girişimine karşı sokaklara çıkıp darbecilerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Urfalı şehitler adına kermese açıldı.

Haber: Mehmet Kaması

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin desteği ile darbe girişiminde sokaklara çıkıp vatan haini FETÖ askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Urfalı şehitler adına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonunda kermese açıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi destek merkezinde çalışan bayanların el emeği göz nuru yaptığı eşyaları büyükşehir belediyesinin sergi salonunda açtıkları kermese ile satışa sunan kadınlar şehit ailelerine ufakta olsa maddi yardımda bulunmak istiyorlar.

‘Yerel ürünler sergilendi’

Büyükşehir Belediyesini Sergi Salonunda yapılan kermesin açılışına Şanlıurfa Valisi Göngür Azim Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve vatandaşlar katıldı. Kermes yiyecek ve içeceklerin yanı sıra yapılan işlemeler, halı dokumaları ve el ürünleri de sergilendi. Kermesin gezilmesi sırasında bir bayan tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye İstiklal Madalyası’nın zemin üzerine iplerle işlenmiş şekildeki tablosu hediye edildi. Açılıştan sonra kermesi gezen Vali Tuna ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi kermesi gezdikten sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu.

‘Bu etkinlik örnek bir davranıştır’

Bu tür etkinliklerin insanların yardımlaşma duygusunu ortaya çıkardığını söyleyen, Şanlıurfa Valisi Göngür Azim Tuna, “Sembolik anlam taşıyan etkinlikler bunlar. Maddi değeri olmayan yani buradaki kermese de elde edilecek, maddi değer cüzi olabilir ama örnek anlamında güzel bir örnektir. Damlaya damlaya göl olur böyle durumlarda insanlar yardımlaştığında büyük miktarlar ortaya çıkıyor ve bir yaraya merhem oluyor. Acılar biraz olsun daha rahatlıyor. Hamdolsun devletimiz güçlüdür böyle şeylere de şehit ailelerimizin ihtiyacı yoktur. Ama ki görüyorsunuz birçoğu kendi yapılan maddi yardımları da reddediyor. Ama olsun biz yine de ona rağmen bu yardımlaşma duygusunu güçlendirmek için gereken yardımları yapmamız lazımdır. Bu kermese de büyükşehir belediyemizin hassasiyeti ile yapılmış hanımlarımızın el emeği göz nuru yaptığı işlerle ufak çaplı desteklerdir. Burada buna bizde destek vermek amaçlı buradayız.” dedi.

‘Önemli olan maneviyatı yükseltmektir’

 

Devletin şehit ailelerine gereken yardımı yaptığını dile getiren Nihat Çiftçi, “Sayın valimin de açıkladığı üzere burada önemli olan yardımlaşma duygusunun ortaya çıkmasıdır. Gerçekten destek merkezimizde çalışan kadınlarımızın çok güzel ruh halleriyle müthiş bir duygu ile bu kermese ye hazırlanmış oldular. Önemli olan maneviyatı yükseltmektir. Tabi bu işin maddi boyutunda değiliz, ilgili mevzuat gereği Allaha şükürler olsun şehit ailelerimize devletimiz tarafından gereken maddi ve manevi destek sağlanıyor. Fakat toplumun bu yardımlaşma duygusunun bunu bir arada tutabilmek canlı tutabilmek bunun konu üzerinde gereken katkıyı yapabilmek müthiş bir dayanışma örneğidir. Bütün katkıları olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!