olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Urfalı kadınlar pembe otobüs istiyor

Urfalı kadınlar pembe otobüs istiyor
Şanlıurfa halkı, Malatya’da uygulanmaya konulan ve özellikle de kadınlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanan "pembe otobüslerin Şanlıurfa’da da kullanılması için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye çağrıda bulundu.

Aziz Çiftçi/Şanlıurfa OLAY

Türkiye’nin büyükşehirlerinden olan Şanlıurfa’da her gün binlerce vatandaş toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Sefer sıklığı ve araç sayısı ne kadar artırılırsa artırılsın, özellikle de sabah ve akşam saatlerinde en yoğun yolcu sayısına ulaşıldığında kapasitesinin üstünde yolcu taşıyan araçlarda sıkışıklık yaşanıyor.  Şanlıurfa’da yetersiz kalan şehir içi toplu taşıma araçlarında meydana gelen sıkışıklıkların kadınlar ve aileler üzerinde meydana getirdiği mağduriyetlere dikkat çeken Şanlıurfa halkı, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye çağrıda bulunarak, kadınlar ve aileler için otobüs tahsis edilmesini istedi.

Kaya önerge vermişti

Şanlıurfa Büyükşehir ve Eyyübiye Belediye Meclis Üyesi Sait Kaya bir süre önce Meclis Başkanlığına verdiği önergede,  kadınlara her alanda olduğu gibi toplu ulaşımda da pozitif ayrımcılık yapılmasını talep ederken, sürücüsünün kadın olacağı ‘Pembe otobüs’ün pilot uygulama olarak Osmanbey hattından başlatılmasını önermişti.

Kampanya başlatıldı

Bu konudaki talep Büyükşehir Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı ve BELSAN Genel Müdürlüğüne de iletildi. Bu önergenin ardından sosyal medyada kampanya başlatıldı.

''Tayland, Brezilya, Hindistan, Meksika, Japonya gibi ülkelerde ve Malatya, Bursa gibi illerimizde pembe otobüs, pembe vagon uygulaması bulunmakta Şanlıurfa'da neden olmasın'' şeklinde mesaj paylaşan Elbirliği Derneği Başkanı ve Ak Partili Eyyübiye Meclis üyesi Handan Karataş, Laiklikle bir sorunlarının bulunmadığını vurgulayarak, 'Yaşam Alanı Oluşturmaktır Niyetimiz. Toplu taşımada Kadınlarımıza özel otobüs, annelerin, bacıların, ablaların hakkı.' ifadelerini kullandı.

''Bu lüks değil, ihtiyaç''

'Pembe otobüs' taleplerini gündeme taşımak için Twitter'da #‎kadınlariçinpembeotobüsistiyoruz adlı hesap açıldı. Burada paylaşılan mesajlardan bazıları sürüyor:

Nurgül Boran: Rahat yolculuk bizimde hakkımız.

Memet Aksa: Bir çok yerde PEMPE OTOBÜS mevcut iken ilimiz ve diğer illerde yaygınlaşmalıdır. Bu bir lüks değil, ihtiyaçtır. Bayanlar özeldir.. Bir çok yerde PEMPE OTOBÜS mevcut iken ilimiz ve diğer illerde yaygınlaşmalıdır. Bu bir lüks değil, ihtiyaçtır.

Faruk Akbaş: İnancım gereği, hayata bakışımın gereği, pembe otobüs kampanyasını destekliyorum. Eğer pembe otobüs istemek, gericilikse ben gericiyim... Kadınlara ayrı otobüs istemek çağdışılıksa, ben çağdışıyım... Gerçekten yoğun olan bölgelere pembe otobüs verilirse, çok faydalı olacaktır.

Said Koyuncu: Hanımların bu talebi gözardı edilmemeli. Türkiyenin birçok yerinde hayata geçirilen bu proje Urfa ya çok yakışacak.

Ahmet Alpay: Annelerimiz, kardeşlerimiz ve Kadınlarımız için istiyoruz.

Emre Kaya: Özellikle kız öğrenciler üniversitedeki yoğunlukta çok zor şartlar altında yolculuk yapıyor üniversiteye kesinlikle bu uygulama şart

Mustafa Kırıkçı: Toplu taşıma araçlarındaki karma kargaşaya ne zaman son verilecek. Kadınlarımız bunu haketmiyor. 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!