olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Urfalı güvenlik istiyor

Urfalı güvenlik istiyor
Suruç’ta yaşanan bombalı saldırı ve Ceylanpınar’da 2 polisin katledilmesinden sonra Şanlıurfa’da endişe hâkim. Vatandaşlar, böyle olayların artmaması için güvenlik önlemlerinin artmasını istiyor.

Numan Babacan/ Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan bombalı eylemde 32 kişinin ölmesi ve daha sonra Ceylanpınar’da 2 polisin vahşice katledilmesi olaylarından sonra vatandaşlar endişe içinde kaldı. Şanlıurfa halkı sınır kenti olmasından dolayı Urfa’da bu tür olayların artabileceğinden endişe ederken, güvenliğin artırılması gerektiğini düşünüyor.

Esnaf da endişeli

Esnaf Halil Aslan, Suruç’ta yaşanan olayın üzücü bir durum olduğunu ifade ederek, “hepimizi derinden sarsan vahim bir gelişme ve Urfa için bir talihsizliktir” dedi. Aslan,  Urfa’nın esnafının işinin ve ekonomisi buraya gelecek olan turiste bağlı olduğunu hatırlatarak bu tür olaylarla birlikte turistlerin de gelmediğini söyledi. Bu olayların esnafı çok kötü etkilediğini anlatan Aslan, bir an önce eskisi gibi güvenli bir ortam oluşması gerektiğini dile getirdi.

Önlem alınmalı

Disk Emekli Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Necdet Şansal ise Suruç’taki eylemin insanlık dışı bir şey olduğunu ifade ederek bunun İslam ile bağdaştırılamayacağını söyledi. Şansal, Urfa’da yaşadıklarını kimseden korkuları olmadığını belirterek şunları ekledi: “Burada 32 tane genç insanımız öldü. Bunu anlamak, İslam ile bağdaştırmak mümkün değil. Suruç’taki bu vahşeti kınıyorum. Bunun hiçbir haklı tarafı yoktur. Siyasetle uğraşan insanların bunu öngörmeleri gerekir. Böyle bir olayın olma ihtimali muhtemeldi diye düşünüyorum. Böyle vahim olaylar tekrar yaşanabilir, önlemlerin alınması gerekiyor.”

Kardeşlik ortamı bozulmasın

Vatandaşlardan Abdulhakim Yıldırım ise Suruç’ta yaşanan patlamayı hatırlatarak, katliamdan son derece üzüntülü olduğunu dile getirdi. Yıldırım, şunları söyledi: “Bu ülkede yaşayan her kardeşimiz, hangi mezhebe bağlı olursa kardeşimizdir. Bu yüzden bizler birbirimize gönül bağı ile bağlıyız. Suruç’ta yaşanan acı olaydan dolayı üzüntülüyüz ve bunları yapanı lanetliyoruz. Bu gibi olaylar insanların kafasında güvensizliği ortaya çıkarıyor. Huzur ortamı ortadan kalkıyor, insanlar birbirine güvenmiyor. Bu olayların yeniden yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması şarttır. Herkesi sağduyuya davet edelim. Birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşayalım. Kardeşçe kenetlenirsek hiçbir güç bizi yıldıramaz, korkutamaz. Suruç’ta hayatını kaybeden 32 genç kardeşimize ve Ceylanpınar’da vahşice katledilen 2 polisimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

Şiddeti yapan kim olursa karşısında durmalıyız

Şanlıurfa’da bir IŞİD yapılanması olabileceği haberlerinin daha önce basında yansıtıldığını hatırlatan vatandaşlardan Ahmet Damar ise bugün aylar önce ifade edilen sözlerin gerçekleşmeye başladığını belirtti. Damar, şunları söyledi:  “Urfa’da gerçekleşen bu olayların ileride de artacağını düşünüyorum. Daha önce de Diyarbakır’da, Gaziantep’te de bombalar patlamıştı. Burada da merkezde bir patlama yapılabilir. Hükümetin güvenlik önlemlerini artırması gerekiyor. Seçimden önce bazı ithamlarda bulunan bir partinin lideri, bu olaylardan sonra Işid’i lanetlerken, Ceylanpınar’da polisleri katleden Pkk terör örgütünü kınamadı. Şiddeti kim yaparsa yapsın karşısında olmak lazım. Kimsenin sırtını teröre dayamaması gerekir. Suruç’ta ölenlere rahmet diliyorum.”

ORTAK İSTEK BARIŞ ORTAMI

İşte diğer vatandaşların son günlerdeki olaylarla ilgili görüşleri:

Muharrem Kaytan( esnaf): “Yaşanan olaylar son derece üzücü ve Urfa’ya yakışmıyor. Urfa, her zaman barışın yanında oldu, bu ortamı bozmak isteyenlere fırsat vermememiz lazım.”

Ali Doğan (öğrenci): “Suruç ve Ceylanpınar’da hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Bizim tek kurtuluşumuz barış ve kenetlenmedir. Biz birbirimize düşersek bir savaşın içine çekiliriz ve Suriye’den daha kötü duruma düşeriz.

Mustafa Kapıcı (emekli): “Allah Urfa’mızı ve ülkemizi kötü niyetlilerin eline düşürmesin. Gencecik insanlar bir hiç uğruna öldürülüyor. Artık bir hükümet kurulmalı ve ülkeyi teröre sürüklemek isteyenlerle mücadele etmeli. Biz barış istiyoruz, savaşın kimseye hayrı yok.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!