olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Urfalı gençler haydi gençlik kamplarına

Urfalı gençler haydi gençlik kamplarına
Gençlik ve Spor Bakanlığının her yıl yaz döneminde düzenlemiş olduğu gençlik kampları için başvurular başladı. Başvurular 2-24 Mayıs tarihleri arasında internet üzerinden http://genclikkamplari.gsb.gov.tr/ adresinden yapılacaktır.

Bu yıl Şanlıurfalı gençlerin gideceği kamplar; Hatay, Mersin, Osmaniye, Bolu, Aydın, Kırşehir, Samsun, Manisa illerinde bulunan deniz ve doğa kamplarıdır. Kamp süresi 7 gün olup yaş aralıklarına göre doğa kampı ve deniz kampı olmak üzere değişmektedir. Kamplara giden kafileler bay ve bayan olmak üzere ayrı gideceklerdir.                

12-13 yaş grubu (2002-2003 doğumlu) kızlar ile 12-15 yaş grubu (2000-2003 doğumlu) erkekler deniz kamplarına, 14-22 yaş grubu (1993-2001 doğumlu) kızlar ile 16-22 yaş grubu (1993-1999 doğumlu) erkekler ise doğa kamplarına başvuru yapabileceklerdir.

Kamplar da; El sanatları, Tiyatro, Müzik, Halk Oyunları, Deniz Aktiviteleri, Spor Aktiviteleri ve geziler yapılmaktadır. Ayrıca kamplarda voleybol, basketbol, tenis, badminton, mini futbol, masa tenisi aktivelerinin yapılabileceği sahalar ile amfi tiyatro ve yüzme havuzları bulunmakta ve kitap okuma saatleri düzenlenerek bakanlığın yayınladığı kitaplar okunmaktadır.

Bu yıl ilk defa Ramazan ayında Ramazan-Özel kampları düzenlenmiş olup, bu kamplarda Ramazan Ayının temasına uygun aktiviteler düzenlenecektir.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız yaptığı açıklamada “Gençlik Merkezlerimizde yıllardır yaptığımız özverili ve başarılı çalışmalar ve emeklerimizin karşılığını bu yıl gençlik kamplarında 680 kişilik kontenjanla aldık. Şanlıurfa ilimize verilen bu kontenjan Ankara (1.584), Adana (836) ve Gaziantep (714) illerinden sonra verilen 4 üncü en fazla kontenjandır. Şanlıurfa’mıza buna ek olarak, ikili ilişkilerimiz sonucunda Ramazan-Özel kampları için 44 bay ve 44 bayan kontenjan alınca kamplardan yararlanacak genç sayısı olarak 3 üncü sırada yer aldık. Tabi bu yıllardır kamplarda toplama merkezi olan gençlik merkezimizin başarılı çalışmaları ve kamplara eksik genç göndermediğimizden kaynaklanmaktadır. Bundan dolayı tüm gençlik merkezleri personelime özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Kamplara gidecek olan gençler başvuranlar arasından bakanlığımızca belli kriterlere göre seçilmekte olup başvurular internetten yapılmaktadır. Bu nedenle il ve ilçelerimizdeki tüm gençlerimizin internet üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.” dedi. 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!