olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Urfalı Bürokratların Zor 14 Günü

Urfalı Bürokratların Zor 14 Günü
Şanlıurfa’da siyasetin nabzı hızlı atmaya başladı. Çünkü genel seçimler yaklaştı.10 Şubat’a kadar karar vermek zorunda olan Şanlıurfalı bürokratlar, vekillik için kulisleri hızlandırdı

İstifa edip etmeyeceklerine karar verecek Şanlıurfalı bürokratların zorlu 14 günü kaldı. Milletvekilliği için hiç şüphesiz en gözde parti AK Parti. Ardından HDP geliyor. Sonrasını CHP, MHP, Saadet Partisi, Hüda- Par ve diğerleri izliyor. Şanlıurfalı çok sayıda bürokratın haftalardır aday adayı olmak için nabız yokladığı öğrenildi.

   Bunlar arasında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde daire başkanı olanlar da var meclis üyesi olanlar da. Büyükşehir Belediyesinden Daire Başkanı İbrahim Yıldız’ın, Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar’ın aday adaylığı için piyasaya ismi sızanlar arasında bulunduğu ileri sürülüyor. Bu isimlerin haricinde büyükşehirden istifa edip aday adayı olacak başka isimlerin de olacağı bekleniyor. Kısa süre Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü yapan Uğur Büyükhatipolu’nun da aday aday olacaklar arasında ismi çok konuşuluyor. Büyükşehir Belediye meclis üyesi isimlerden de aday adaylığı düşünen çok isim olduğu öğrenildi.

 

Harran Üniversitesi yine 2 vekil meclise gönderir mi?

Çeşitli il müdürlüklerde ve Harran Üniversitesinde de bu sıralar milletvekili aday adayı olmak için istifaya hazırlananlar var.2011 Genel Seçimlerinde Harran Üniversitesinden Abdülkerim Gök ve Halil Özcan Meclise gitmişti. Bakalım 7 Haziran Genel Seçimlerinde Harran Üniversitesinde kimler meclise gitmek için istifa edecek. Rektör Halil Mutlu’nun ismi aday adaylığı için halk arasında çok konuşuluyor. Ancak rektör Mutlu’nun yeni çıkan torba yasadan bir kez daha rektör olma hakkının doğduğu ileri sürülüyor. O yüzden istifa edip aday adayı olma noktasındaki kararını tam olarak veremediği ileri sürülüyor.

 

AK Pari’den bürokrasiyi boşaltmayın uyarısı

İstifaya hazırlanan söz konusu bürokratlar yalnızca Şanlıurfa’da olanlar değil. Şanlıurfa dışında olan çok sayıda Urfalı bürokrat da aday adaylığı için Ankara-Şanlıurfa hattında mekik dokuyor. Bürokrasiden istifa edip milletvekili aday adayı olacaklar AK Parti Genel Merkezini rahatsız ettiği öğrenildi. Bu rahatsızlık daha çok Ankara ve İstanbul Bürokrasisi için geçerli olsa da Ankara ve diğer büyükşehirlerde popüler görevde olan çok sayıda Şanlıurfalı bürokratta bulunuyor. İddiaya göre AK Partinin üst düzey yöneticileri ”Paralel yapıyla mücadelenin verildiği şu dönemlerde bürokrasiyi boşaltmayın. Bizden onay almadan istifa etmeyin” dediği ileri sürülüyor.

 İşte Urfa dışındaki bürokratlar

Bürokrasiden istifa edip milletvekili olacak Şanlıurfalı simaların 10 Şubat’a kadar  14 günü bulunuyor. Şanlıurfa dışında önemli mevkilerde bürokrat olan çok sayıda isim şu sıralar Urfa’ya gelip gidiyor. Nabız tutuyor ve yokluyor. Ankara’da, İstanbul’da çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışan Şanlıurfalı bürokratlar istifa edip etmeme kararını yakın çevresiyle, siyasi dostlarıyla konuşuyor. Mesela 2011 genel seçimlerinde Şanlıurfa’da AK Parti’den Milletvekili aday adayı olan Soma Kaymakamı Bahattin Atçı buna en güzel örnek. Daha bunun gibi çok sayıda il dışındaki Şanlıurfalı bürokrat vekillik için çalışıyor. İstifaya hazırlanan Şanlıurfalı bürokratlar arasında Akçakaleli akademisyen ve İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Ali Akay, İller Bankası Genel Müdürlüğünden Suruçlu Mehmet Fatih Şahin, İstanbul Vakıflar Genel Müdürlüğünden Urfalı Arif Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Şanlıurfalı Nevzat Bugeç gibi isimler bulunuyor.

   Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in Siyasi Danışmanı Kayhan İnan da Şanlıurfa’dan milletvekilliği için aday adayı olacaklar arasında. Ak Partinin İl Kongresinde sahne performansı ve yaptığı anonslarla dikkat çeken Kayhan İnan, aday adaylık için hızlı başladı. Şanlıurfa’daki kurumları denetleyerek gündeme gelen Kayhan İnan’ın aday adaylığını açıklaması da önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.(

 

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!