olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Urfa\'da terziler, eski bayramları arıyor

Urfa\'da terziler, eski bayramları arıyor
Şanlıurfa\'da terziler, önceki yıllardaki bayramlarda sabahlara kadar yoğun çalışırken bu bayramda umduklarını bulamadı.Terzi Şükrü Can, “ Eskiden bayramlarda sabahlara kadar çalışırdık, elbise yetiştiremezdik. Şimdi öyle bir şey yok. Artık bayramlarda terziler eski ilgiyi görmüyor” diyor.

Ahmet Meral/Şanlıurfa OLAY

HER yıl bayram öncesi hareketliliğin yaşandığı ve esnafın sabahlara kadar çalıştığı tarihi yerlerden biri olan Kavafhane Çarşısı'ndaki terzi esnafı, dikiş makineleriyle beraber bugünlerde dışarıda müşterilerini bekliyor. Ramazan bayramına bir hafta kalmasına rağmen umduklarını bulamadıklarını belirten çarşı esnafı, bugünlerde daha önceki yıllarda sabahlara kadar çalıştıkları o eski bayramları arıyor.

 Umduğumuzu bulamadık 

Bu bayramda daha bekledikleri yoğunluğun olmadığını belirten çarşı esnaflarından Terzi Şükrü Can, “Bayrama bir hafta kalmasına rağmen hala gördüğünüz gibi hareketli bir durum yok. Bayram öncesi nasılsa şimdide öyle, artık eski bayram havası yok. Eskiden vatandaş 15-20 gün önce bayramlık kıyafetini dikmek için buraya gelirdi.  Şehir büyüdü ve millet artık kıyafet dikmek yerine hazır giyime yöneliyor. Bayrama bir hafta kaldı şuan elimde yapılacak az iş var. Bayrama iki gün kala bir hareketlilik bekliyoruz.”diye konuştu.

 Eskiden sabaha kadar çalışırdık

Bayramlarda sabahlara kadar çalışmanın hayal olduğunu söyleyen esnaf Yılmaz Gülay ise, “Nerde o eski bayramlar biz o eski bayramları arıyoruz. Hatta öyle meslektaşlarımız vardı ki, bayramda çok dolu olurlardı. Eskiden bayramlarda sabahlara kadar çalışırdık, elbise yetiştiremezdik. Şimdi öyle bir şey yok. Artık bayramlarda terziler eski ilgiyi göremiyor” diyerek terzilere eskisi kadar ilgi olmadığını aktardı. 

Bu bölgede eski bayramlarda herkesin yeni elbiseler diktiğini ifade eden Gülay, bu zamanda öyle bir şey kalmadığını her ay vatandaşın elbisesini yenilediğini söyledi. Özellikle yeni nesil gençlerin buraya hiç gelmediğinden yakınan Gülay, “O kadar elbise mağazaları ve dükkânları var ki millet hazırı daha çok seviyor. Bu günlerden sonra bir yoğunluk bekliyoruz” diye konuştu.

 Elimizde bir yöresel kıyafetler kaldı

Urfa'nın terziliğini en çok ayakta tutan yöresel kıyafetler olduğunu kaydeden Mustafa Usta ise, “En çok yöresel kıyafetleri dikiyoruz. Onlarında hazırı olmadığı için elimizde bunlar kaldı diyebilirim. Daha önceleri küçük-büyük herkes bayram öncesi bir yeni kıyafet dikme heyecanı var. Buralara bayramdan bir hafta önce iğne atsanız yere düşmez. O eski bayramlar öncesi başımız kaşıyacak zamanımız yoktu. Şimdi dükkân boş daha müşterinin gelmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!