olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Urfa’da sokak hayvanları unutulmadı

Urfa’da sokak hayvanları unutulmadı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Müdürlüğü Kedi ve Köpek Rehabilitasyon Merkezi artan hava sıcaklıklarından dolayı önümüzdeki hafta içerisinde sokak hayvanları için beslenme odakları oluşturmayı hedefliyor.

Haber: Mehmet Halhalli

Ramazan Bayramı'nda yükselmeye başlayan hava sıcaklıkları giderek artıyor. Sıcaklıkların artmasıyla birlikte sokak hayvanları da bu durumdan olumsuz etkileniyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bağlı Kedi ve Köpek Rehabilitasyon Merkezi’de sıcak havalar nedeniyle kentte beslenme ve su odakları oluşturmayı planlıyor.

Hafta iki defa su ve yem bırakılacak

Kedi ve Köpek Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri,sokak hayvanları için beslenme ve su odakları oluşturacaklarını belirterek, “ Şu an için bir çalışma yok ama önümüzdeki hafta içerisinde 4 yere beslenme ve su odağı oluşturacağız. Birincisi Gap Havalimanında, ikincisi Katı atık aktarma istasyonu, üçüncüsü Osmanbey Kampüsü ve son olarak Organize sanayi bölgesinde odaklar oluşturacağız. Bu oluşturduğumuz odaklarda hafta iki defa su ve yem bırakılacak.” dedi.

“Hayvanseverler de duyarlı olmalı”

Yetkililer, “ Hayvanseverlerin de sokaklara, evlerin kapısına, balkonlarına, evin çatısına ve boş arsalara su ve yem bırakmaları gerekiyor. Her hayvanseverin bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Ayrıca bizim buralarda bir sıkıntı var, mesela kazaran gider hayvanı ezerler ve hayvanın tedavisini yapmak yerine barınaklara bırakarak vicdanlarını rahatlatmaya çalışırlar. Oysa bir hayvansever asla ezdiği hayvanı yarı yolda bırakmaz. Tedavisini yapıp öyle bırakır.Her şeyi belediyeden beklemek yanlış, her şeye yetişemiyoruz. Geçtiğimiz hafta urfa’da bir ilki yaptık. Şanlıurfalılara hayvanseverlik konusunda eğitim semineri verdik. Yani bir hayvansever olarak neler yaptınız şeklinde seminerler yaptık” ifadelerini kullandı.

“Hayvanlara çeşitli işkenceler yapılıyor”

Kedi ve Köpek Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri,şunları söyledi: “Peygamberler şehrinde yaşıyoruz, bazı insanlar hayvanlarına ip dolayarak hayvanlara eziyet ediyor. Bazıları da hocaların yanına giderek birşeylere okutup üfletip getiriyor ve onu hayvana yedirmeye çalışıyorlar. Bu şekilde kısmetleri açılacaklarını düşünüyorlar. Bu tarzda çeşitli eziyetler hayvanlara yapılıyor. Müslüman bölgede yaşıyoruz ama Müslümana bağdaşmayan hareketler yapıyoruz. Peygamber efendimiz de bir hayvanseverdi.Geçtiğimiz yıl birçok park ve bahçede hayvanlar için suluklar yaptık ama bu suluklardan sorumlu ilçe belediyeler ilgilenmediğinden çoğu zarar gördü. Bunlara bakacak bir sorumlu kişi maalesef belediyeler vermedi. Biz burada veterinerler olarak her şeye yetişemiyoruz, 3,-5 kişiyiz. Veterinerler olarak burada hayvanların bakımını, ameliyatlarını ve rehabilitesini ancak yetiştirebiliyoruz. İlçe belediyelerde veteriner hekim olması lazım ama çoğunda yok sadece Eyyübiye Belediyesinde var. Hayvan yardımları konusunda en aktif ilçemiz Eyyübiye ve Suruç belediyesidir. Biz barınak olarak ilaç ve mama konusunda yardımcı oluyoruz. Maalesef ilçe belediyeler bu konuda pek duyarlı değil.”

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!