olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Urfa’da seçmen sonuçlardan memnun!

Urfa’da seçmen sonuçlardan memnun!
Şanlıurfa’da 7 Haziranda iradesini ortaya koyan vatandaşların seçim değerlendirmesini aldık.Seçmen, sandık sonuçların olumlu olduğunu dile getirdi.

Aziz Çiftçi/Ahmet Meral/Şanlıurfa OLAY

 Ak Parti 13 yıldır sürdürdüğü iktidar gücünü 7 Haziranda yapılan seçimlerle kaybetti.7 Haziran seçiminin ardından koalisyon olasılıkları ise siyasetin temel gündem maddesi oldu. Seçim sonuçlarının hemen ardından iki olasılık konuşuluyor kimileri koalisyon derken kimileri ise erken seçim diyor.Bizde Şanlıurfa’da 7 Haziranda iradesini ortaya koyan vatandaşların seçim değerlendirmesini aldık. İşte seçim sonuçlarına karşı vatandaşların düşünceleri…

 

SONUÇLARDAN ÇOK MEMNUN KALDIK

Saim Taş (Emekli) : Seçimlerde hırsızlara yolsuzluk yapanlara karşı demokrasi ve insan hakları  kazanmıştır. Şahsen bu sonuçlardan çok memnun kaldık. Türkiye bu seçimde kazançlı çıkmıştır. Bu sonuçlar Türkiye’nin yeni bir rejime girmesinin önüne geçmiştir.

 

ALLAH HAYIRLISINI ETSİN

Mehmet Keskinli: (Esnaf): Seçimler bizi ne memnun etti nede memnun etmedi diyebilirim Allah hayırlısını etsin. Demek hayırlısı buymuş. Tabi bundan sonraki süreç önemlidir. Ne olacak ne bitecek hepimiz göreceğiz.

 

KOALİSYON KURULUR

Mustafa Aslantaş: Esnaf: Seçim sonuçları öncelikle vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olsun. Bu sonuçlarla koalisyon kurulur. Fakat olan yine fakir fukara millete olacak. Şuanda göründüğü gibi daha bir şey yok ortada dolar fırladı.

 

ADAY SEÇİMİNİ AK PARTİ URFA’DA YAPAMADI

Sinan Duyunç: (Esnaf) Seçim sonuçlarını değerlendirecek olursak bundan sonrasını Oy verenler düşünsün bu duruma düşmemizi isteyen düşünsün. Türkiye’de Koalisyon gelse daha mı iyi olacak. Şimdi erken seçimden bahsediliyor. Ne olacak böyle her seçimde o kadar para yine bizden gidecek. Sonuçlardan memnun değilim keşke aynı şekilde devam etseydi. Ben Ak Partiliyim bizim düşüşlerin sebebi de adaylarımızdan kaynaklanıyor. Aday seçimini Ak Parti Urfa’da iyi seçmedi.

 

TÜRKİYE ZARAR GÖRECEK

Necla Saylı (Ev Hanımı): Seçimde maalesef bizim Urfalılar çok nankör çıktı. Bu sonuçlarla ne olacak herkes görsün bundan sonra rezil Urfa rezil olacak. Oylarını HDP ye verdiler HDP ne yapacak onlara hep birlikte göreceğiz. Sonuçları hiç böyle beklemiyorduk. Yine erken seçim yapılacak ve Türkiye ye hep zarar verilecek. Zaten dış ülkelerde Türkiye’ye zarar verme peşindeydi bu seçimlerde fırsat oldu.

 

HALKTA TEPKİSİNİ SANDIKTA ORTAYA KOYDU

Mahmut Tuğalan (Esnaf): Seçmen tercihini yaptı. Bundan sonra inşallah iyi olur. Ben şuan pek olumsuz birşey görmüyorum. Gayet memnunuz beklediğimiz bir sonuçtu. Zaman zaman yaşanan tepkilerden dolayı halkta tepkisini sandıkta ortaya koydu. Seçimde herşey olabilir bazen olmaz dediğiniz şeyler ortaya çıkabilir. Umarız bundan sonrası için güzel gelişmeler olur. Partiler seçmenin verdiği oyların hakkını verirler.

 

HDP YE VERİLEN EMANET OYLAR VAR

Ferit Avcı: (Esnaf ):Bu seçim gerçekten halk bize şunu gösterdi. Halk tek kişinin dediğim dedik söylemlerine karşı ‘el mi yaman bey mi yaman’ mesajı vermiştir. Bence bu seçimde vatandaş Erdoğan’a bir mesajı vardı. Urfa’ya 763  Proje denildi hiç biri gerçekleştirilemedi. Urfa’nın bu sonuçlarına gelecek olursak bu sonuçta hep dışardan getirilen adaylardan dolayıdır. Buraya gelirken ceket bırakarak  biz size selam getirdik söylemlerini artık vatandaş yemiyor. Ak Partiye Urfalıların öfkesi ve cevabı Urfalıların biberi gibi acı oldu. HDP’nin yükselmesi antidemokratik bir şekilde yürütülmeye çalışılan seçim barajına olan öfkeydi. Tek adamlığa doğru karşı gidilen Türkiye ye karşı bir öfkeydi. HDP ye verilen emanet oylar var.  Bu sonuçları tek sebebe b ağlayamayız burada herkesin tabi bir kısım payı vardır.

 

TÜRKİYE’YE SAHİP ÇIKSINLAR.

Ahmet Çiftçi (Esnaf) : Seçim sonuçlarından kim çıktıysa onlardan istirham ediyoruz. Türkiyeyi başı boş bırakmasınlar biz nasıl onları meclise gönderdiysek bir an önce onlarda birleşmeleri gerekiyorsa birleşsinler. Birlik beraberlik güzel bir şey ne kadar birlik olabilirsek Türkiye için o kadar iyi olur. Bu ülke hepimizin bu vatanda hepimiz yaşıyoruz. Kimseyi ayrıştırmasınlar bu Kürt partisi bu Türk bu sol parti demeden elini taşın altına koyup Türkiye’ye sahip çıksınlar.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!