olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Urfa'da Liste Kavgası Sürüyor...

Urfa'da Liste Kavgası Sürüyor...
Aday listeleri açıklandığından bu yana Şanlıurfa‘da da listeler yoğun biçimde tartışılıyor. 

Ak Parti genel merkezine tabanın rahatsızlığına ilişkin çok sayıda mesaj gönderildi. 'Aday tespitinde ilçelerin temsiliyet durumları baz alınarak dengeler gözetilmedi' yorumları şu sıralar fazlasıyla yapılıyor. 

Listeye olan rahatsızlık Birecik Belediye Başkanı Pınarbaşı‘nın açıklaması ile dışa vurmuştu. Faruk Pınarbaşı, şunları kaydetmişti: 

’‘Ahmet Eşref Fakıbaba Bireciklidir ama aday olarak Birecik’e hitap ediyor denilemez. Böyle söylenmesini bizimle alay ediliyor şeklinde değerlendiririm. Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa'nın adayıdır, Birecik’in her seferinde görmezlikten gelinmesi saygısızlıktır. Hala bazılarının gözleri kör, kulakları sağır. Birecik kimsenin vesayeti altında değil, kimsenin aşireti de değildir. Aday listesine bakıyoruz sıralamada birkaç kişi dışında, ismini kimsenin bilmediği, siyasetin içinde yer almayan kişilerin isimleri yer alıyor. Bu sıralamayı genel merkez yapmadı. Her ilin başındaki kişiye verildi ve sıralamayı onlar yaptı. Bu tür haksızlık, saygısızlıklara rağmen biz partimize çalışacağız. Ama muhatabı olan kişiler de gerektiği yerde cevaplarını alacaklardır. Hani söz milletindi. Nerde bu söz milletin. Hangi milletin yansıması o listede var?. Bir aileden 3 aday, Buğday Pazarı’nda ortağı olan kişi aday, Belsan’da çalışan bir kişi aday, belediyede çalışan bir bürokrat aday. Bu tabloyla mı bu parti seçim kazanacak? Bu rahatsızlık sadece Birecik’te değil, Viranşehir’de de var, Hilvan’da da var, Siverek’te de var, Urfa’da da var, Harran’da da var. Kimse alınan başarısızlığı teşkilatlara, halka, millete, belediye başkanlarına mal etmesin. Ben hayatı boyunca doğruları söyleyen bir insanım. Sonucu neye varırsa varsın, ben bunun faturasını her zaman ödemeye hazırım.“

SAADETLİLER LİSTEDEN MEMNUN DEĞİL

Saadet Partisinde de liste tartışmaları yoğun biçimde devam ediyor. SP 4'üncü sıra Milletvekili adayı İzzet Çiftçi, oy potansiyeli olan isimlerin alt sıralara yazıldığını belirterek, ’Liste Mustafa Niyazi Yanmaz tarafından hazırlandı. Liste hazırlanırken tabanın sesine kulak verilmedi‘ dedi. Adaylıktan çekilmeyi düşünmediğini belirten Çiftçi, rahatsızlıkların Genel merkez tarafından dikkate alınması gerektiğini söyledi. 

İYİ PARTİ'DE İLK FİRE 

İyi Parti‘de ilk sıra Meral Akşener‘e yakınlığıyla bilinen parti kurucularından Zuhal Çifkayaya verilmişti. İyi Parti‘ye sempati duyanlar il dışından bir ismin aday gösterilmesini eleştiriyor. Bu arada listenin 13. sırasında yer alan Fuat Aksoy'un adaylıktan çekildiği bildirildi. 

CHP SAKİN

2015'teki genel seçimlerde yüzde 2.7 oy alan CHP‘de liste tartışması olsa bile bu dışarıya yansımış değil. İl Başkanı Hayrettin Cidir, listenin parti tabanında herhangi bir rahatsızlık yaratmadığını söyledi. 

Aday listelerinde değişiklik için bir haftalık süre kaldı. Kesin listelerin 30 Mayıs'ta Yüksek Seçim Kuruluna teslim edilmesi gerekiyor.  

MHP'DE 2 İSİM DEĞİŞTİ

MHP’de İbrahim Özyavuz'un aday listesinde ilk sırada yer alması bekleniyordu. Nitekim öyle oldu.  Ancak açıklanan listede 3. Sırada yer alan Halef Kılıç ile 11.Sırada yer alan Ecevit Çiftçi adaylıktan çekildi. Listede ve sıralamada bazı değişiklik yapıldı. 12. sırada yer alan İsmet Sarmaca'nın yerine dosyasındaki bazı eksiklikler nedeniyle Ahmet Güllü gösterildi. İlk açıklanan listede adı yer almayan Yalçın YALÇINKAYA da listenin 10’uncu sırasında gösterildi. Milliyetçi Hareket Partisi'nde ilk günlerdeki liste tartışmaları hafiflemişe benziyor. 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!