olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Urfa\'da güvercin güzellik yarışması düzenlenecek

Urfa\'da güvercin güzellik yarışması düzenlenecek
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 29 Mayıs’ta Şanlıurfa’da güvercinlerle ilgili ‘’Medeniyetin Kanatlandığı Yer Şanlıurfa Ulusal En Güzel Güzellik Yarışması’’ düzenleneceğini açıkladı.

Vali Küçük’ün desteğiyle düzenlenen yarışma ile Türkiye’nin en fazla güvercin yetiştirildiği il olan Şanlıurfa’nın güvercinlerinin tanıtımına önemli bir katkı sağlanacak. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, evinde 40 Şanlıurfa güvercini beslediğini söyledi. Kuşlara olan ilgisini ilk kez açıklayan Vali Küçük ‘’Bu merakı Şanlıurfa’da edindim. 40 tane güvercinim var. Kendim besliyorum. Onları gönülden seviyorum’’ dedi.

Ulusal güzellik yarışması düzenlenecek.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile birlikte düzenlediği basın toplantısında 29 Mayıs tarihinde Şanlıurfa Gümrük Hanı’nda Ulusal Güvercin Güzellik yarışmasının yapılacağını açıkladı. Şanlıurfa’nın dünyada en çok güvercin yetiştirilen kenti olduğunu ifade eden Vali Küçük ‘’Kentimizde özellikle de hane halkı yoğun bir şekilde güvercin yetiştiriyor. Özelikle de ikindi vaktinden sonra gökyüzünü seyir edenlere güvercinler hoşluk, mutluluk ve sevinç veriyor. Bu kültür kadimden beri gelmekte. Bizde Türkiye çapında bu değerimizi tanıtmak için ‘’Medeniyetin Kanatlandığı Yer Şanlıurfa Ulusal En Güzel Güzellik Yarışması’’ adıyla bir yarışma düzenliyoruz. Büyükşehir Belediyemizle ortak düzenlediğimiz yarışma 29 Mayıs’ta Gümrük Hanı’nda yapılacak ‘’dedi.

Yarışma iki kategoride düzenlenecek.

Vali Küçük, güvercinlerin pek çok cinslerinin olduğunun da altını çizerek, bu kapsamda Şebab ve Halis güvercin olarak cinsleri ikiye ayırdıklarını bildirdi. Vali Küçük ‘’Şebab cinsleri; Külrenk, Miski, Çakmaklı, Siyah Beyaz. Halis: Aynalı, Şami, Alaca, Bağdadi, İspir ve Kara Nakış’lılardan oluşacak. Yarışmanın birincilere Cumhuriyet Altını ve Kupa, İkincilere Yarım Altın ve Kupa, Üçüncülere ise Çeyrek Altın ve Kupa verilecek. Bu yarışma Türkiye çapındadır. Gaziantep ve Mardin başta olmak üzere çevre illerimizde bu konuda merakı olan birçok insan var’ dedi.

Şanlıurfa’da kitap fuarı açılacak.

Vali Küçük ve Başkan Çiftçi, Güvercin Güzellik Yarışmasının yanı sıra Ramazan ayında Şanlıurfa’da kitap fuarının düzenleneceğini açıkladılar. Fuarla ilgili bilgi veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi fuarda, yaklaşık 40 yayıncının ve 25 yazarın her güne bir yazar düşmek üzere kitap imza kampanyasının, söyleşilerin, televizyon programlarının yer alacağını belirtti. Başkan Çiftçi ‘’Bin 500 metrekarelik bir çadırda gerçekleşeceğiz fuarı. Bir ay süreyle açık kalacak. ‘’ dedi. Vali Küçük ise ‘’Şanlıurfalılar Ramazan ayını farklı bir maneviyatta idrak ediyorlar. Bu kitap fuarı da Ramazan’ın maneviyatına güzellik katacak. Belediyemizle ortak düzenliyoruz. Kitap fuarı Şanlıurfa’da bir ilk olacak’ dedi. 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!