olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Urfa\'da ev kiraları aldı başını gidiyor

Urfa\'da ev kiraları  aldı başını gidiyor
Şanlıurfa\'da her geçen gün artan kira fiyatlarına vatandaşlar isyan etti. Bu durumdan en çok mağdur olan Harran Üniversitesine kayıt yaptıran öğrenciler ve tayini Şanlıurfa\'ya çıkan memurlar oldu. OLAY\'a konuşan Emlakçı Sabri Altundağ, “ Urfa\'da konut satışları durdu, ev kiraları yükseldi” dedi.

Aziz Çiftçi/Şanlıurfa OLAY

Konut satışlarının durduğu Şanlıurfa'da yükselen ev kiraları dur durak bilmiyor. Kiraların artmasının nedeni olarak ta gösterilen Suriyelilerin gelmesi ve konut yetersizliğine bağlanıyor. Yükselen kiralarla beraber kiralık ev bulmanın da zorlaştığı Urfa'da bu durum vatandaşları isyan noktasına getirdi. Ev kira fiyatları şehrin en ücra mahallesinde 600 TL, Şehrin en lüks yerleri olarak gösterilen Karaköprü de ise 1000 TL'den başlıyor. Bu durumun mustariplerinden olan öğrenci, öğretmen ve memurlar kiralık ev bulabilmek için tatillerini yarıda kesip Urfa'da ev bulma derdine düşüyor. 

Bu fırsatçılığa biri dur demeli

Bu durumu ev sahiplerinin fırsata çevirdiğini söyleyen Ramazan Turkan,  “Urfa'da kiralar yıllardan beri yüksek en büyük sebebi dışardan fazla göç aldık ve konutlarda yetersiz kaldı. Suriyelilere tamamen bağlamakta doğru değil. Onlardan öncede fiyatları biliyoruz. Bizim ev sahiplerinde bunu fırsata çevirdi evlerini en yüksek fiyatı verene veriyor. Bu durum aslında doğru değil. Çünkü bu bir fırsatçılıktır. Hâlbuki bunları denetleyen bir kurum olmalı. Yazık yani düşünün asgari ücret 900 TL ile çalışan bir kişi 700 TL kira veriyor. Bu Urfa'da en ucuz kira oda 700 TL ye bulursa tabi.  Peki bu adamın ailesi ne yiyecek. O kalan 200 TL ile ne yapsın. Dediğim gibi bu fırsatçılığa biri dur demeli” dedi.

 Yüksek fiyata bile öğrenciye yok

Tek çarenin Urfa'dan gitmek olduğunu belirten Mahmut Gazi ise,  (Öğrenci); “Benim Üniversite tercihim Harran Üniversitesi çıktı. Şimdi ev arama derdine düştük. Ev kiraları çok yüksek. Buna rağmen ev bulamıyoruz. Kimi ev sahipleri öğrenciyiz diye vermiyor. Kiralar çok yüksek ne yapacağımızı şaşırdık. Sonuçta biz öğrenciyiz yani gelirimizde yok. Anca 8-9 arkadaş kalırsak ev tutabiliriz. Onu da zaten ev sahipleri kabul etmiyor. Kısmet olursa puanımızı yükselterek Urfa'da gideceğiz. Bu tek çaremiz” diye konuştu.

 Ev sıkıntısı had safhaya ulaştı

Konut satışları durduğunu ev kiralarının yükseldiğini ifade eden  Emlakçı Sabri Altundağ da, “Her geçen gün ilimizde nüfus artıyor. Haliyle bir konut sıkıntısı yaşanıyor. Konut satışları durdu yalnız kiralarda yükselme devam ediyor. Bize evini veren vatandaş şu kadar diye evine fiyat biçiyor. Evet, kiralar yüksek olmasına rağmen yine ev sıkıntısı yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!