olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Urfa'da en büyük sürpriz HDP'den

Urfa'da en büyük sürpriz HDP'den
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve merkez ilçeler için aday çıkarması beklenmeyen HDP'den, son dakikada sürpriz bir hamle geldi. HDP, Büyükşehir Belediye ve merkez ilçelerde aday çıkardı.

AZİZ BUDAK/ŞANLIURFA OLAY

31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yarışacak siyasi partiler, geçici aday listelerini son tarih olan dün seçim kurullarına teslim etti. Şanlıurfa'da 'Çatı Adayı' olarak ismi geçen Saadet Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sabahattin Cevheri'ye destek vereceği belirtilen HDP, son anda hem Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve merkez ilçeler için aday gösterdi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Hidayet Enmek'i aday gösteren HDP, Karaköprü'de  Rıdvan Yavuz'u, Haliliye'de Şerif Bendaş ve Eyyübiye'de ise Mahmut Memitanlı'yı Belediye Başkan adayı gösterdiği öğrenildi.

Bu arada seçimlerde Sabahattin Cevheri'yi destekleyecek olan CHP ve İYİ Parti, Büyükşehir Belediye Başkan adayı göstermedi.

 

Çatı Çöktü mü?

Kamuoyunda uzun süredir CHP, İyi Parti ve HDP'nin 'Çatı Adayı' olan Sabahattin Cevheri'ye destek vereceği konuşuluyordu. Hatta CHP ve HDP'nin, merkez ilçelerde de çatı adaylarına destek vereceği belirtiliyordu. Ancak HDP'nin son anda Büyükşehir ve merkez ilçelerde aday çıkarması kamuoyunda 'Çatı çöktü mü?' yorumlarına neden oldu. Henüz HDP konuyla ilgili açıklama yapmazken, bazıları bunun 'tedbir amaçlı' olduğunu belirtirken, bazı kesimler ise 'Cevheri ile pazarlık' için HDP'nin böyle bir yola başvurduğunu iddia ettiler. HDP'nin  Büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkan adaylarını çekip çekmeyeceği büyük merak konusu olurken, bunun birkaç gün içerisinde netleşmesi bekleniyor.

HDP Parti yönetimi, birkaç gün içerisinde partinin üst düzey yöneticileri ve partililerle yapılacak toplantılar sonucunda yol haritasının belirleneceği öğrenildi.

 

HDP: 'Cevheri'yi destekleyeceğiz' demişti

Bu arada HDP Şanlıurfa İl Başkanı Halil Akbaş, bir süre önce yaptığı açıklamada, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı çıkarmayacaklarını belirterek, Sabahattin Cevheri'ye destek vereceklerini ifade etmişti.

Akbaş, ilçelerde HDP'nin kendi adaylarıyla yarışacağını vurgulayarak, "Sabahattin Cevheri halk desteği ile AK Parti'li rakibinin karşısında yarışacak. Halk müthiş bir şekilde arkasında kenetlenmiş durumda." demişti.

 

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!