olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Urfa’da çocuk metabolizma doktoru neden yok? (VİDEOLU)

Şanlıurfa’da çocuk metabolizma hastalıkları uzmanının tayininin çıkmasıyla gitmesine ve yerine yeni bir doktorun atanmaması aileleri perişan etti. Aileler yetkililere seslenerek çocuklarının ellerinde eridiğini ifade etti.

(Özel Haber: Celal ÇİFTÇİ-İbrahim Halil ASLAN)

Şanlıurfa'da 250 ile 300 arasında metabolizma hastası olmasına rağmen tek hekimin bile olmaması aileleri perişan etti. Şanlıurfa’da Fenilketonüri (PKU) hastaları kentte bulunan tek metabolizma doktorunun tayinin çıkması ile birlikte doktorsuz kaldı.

TEK DOKTOR VARDI ONUN DA TAYİNİ ÇIKTI

Şanlıurfa’da doktor olmamasından dolayı çocuklarının tedavisi için birçok hastanın Batı illerinde tedaviye ekonomik ve maddi sıkıntılardan gidemediği gerçeği var. Genelde Güneydoğu Anadolu Bölgesi özelde ise Şanlıurfa en çok metobolizma çocuk hastasının bulunduğu illerin başını çekiyor. Fenilketonüri (PKU) hastaları kentte bulunan tek metabolizma doktorunun tayinin çıkması ile birlikte doktorsuz kaldı. Şanlıurfa Olay Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan acılı anneler maddi durumlarından dolayı Batı illerine gidemediklerini ve bunun için doktor istediklerini ifade etti.

İşte Şanlıurfa Olay Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan acılı anneler ve açıklamaları:

“HER KAYBEDİLEN ZAMANDA ÇOCUKLARIMIZI GÖZ GÖRE GÖRE KAYBEDEBİLİRİZ”

Çocuğunun ellerinde eridiğine dikkat çeken acılı anne, “Bizim çocuklarımız doğuştan metabolizma hastalığıyla doğmuş çocuklar. Bu çocuklar normal çocuklara göre hayati riskleri daha fazla olan çocuklar. Burada sadece bir doktorumuz vardı. Oda görevini tamamladığı için tayini çıktı ve gitti. Şu anda doktorumuz yok. Doktor olmadığı içinde bu çocukların hayati riskleri var. Bunlar için asla zaman kaybedilmemeli. Her kaybedilen zamanda çocuklarımızı göz göre göre kaybedebiliriz. Bir metabolizma doktoru istiyoruz. Burası Güneydoğu Anadolu Bölgesi, en çok metabolizma hastalığının olduğu bölgedir. Şu anda da doktorumuz yok, olsa da bir tane gönderiliyor. Aslında buraya anabilim dalı merkezi bile kurulabilir. Biz Batı’da çocuklar hangi haklara sahiplerse o haklara sahip olmak istiyoruz. Bizim Batı’ya göç etme gibi bir durumumuz yok, bizim öyle bir şansımız yok. Eğer buraya anabilim dalı merkezi kurulursa onlar bile buraya göç edebilir. Sesimizi hiçbir şekilde duyuramıyoruz. Ama biliyoruz ki Cumhurbaşkanımız çok duyarlılar. Onlar bizi duysalar mutlaka bir çare bulurlar. Bu attığımız adımda bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Oğlumun hayatta kalmasını istiyorum. Kendisi mücadele ediyor ben de her şekilde arkasında duracağım. Sadece doktor istiyoruz, başka hiçbir şey istemiyoruz” dedi.

“BUNA ARTIK DAYANAMIYORUZ, BİZE DOKTOR GÖNDERİN”

Yetkililerden sadece doktor istediklerini ifade eden diğer anne, “Biz doktor istiyoruz. Urfa’ya metabolizma doktoru gelsin, çocuklarımız elimizde eriyip gidiyor. Doktor Urfa’da gitti diye hepimiz mağdur durumdayız. Gücümüz ve maddi durumumuz olmadığı için Adana’ya, Ankara’ya, İstanbul’a gidecek durumumuz yok. Sizden rica ediyoruz bize doktor gönderin. Lütfen sesimizi duyun. Çocuklarımız elimizde ölmesin. Buna artık dayanamıyoruz, bize doktor gönderin” diye konuştu.

“SAYILARIMIZ ÇOK FAZLA SADECE KAMERAYA GÖRÜNEN BİZLERİZ”

Şırnak Silopi’den geldiğini siymeyen bir diğer anne ise, “Ben Şırnak Silopi’den geliyorum. Çocuklarımız çok kötü durumdadır. Ben sadece doktor istiyorum başka da bir şey istemiyorum. Sayılarımız çok fazla sadece kameraya görünen bizleriz. Daha yüzlerce hastamız var. Doktor istiyoruz, artık canımız ve ciğerimizin yanmasını istemiyoruz. Biz de Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlarıyız, bize de yardımcı olunsun. Sadece bir metabolizma çocuk doktoru istiyoruz. Buna da hakkımız olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!