olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Urfa sebze hali bayram tatiline giriyor

Urfa sebze hali bayram tatiline giriyor
Türkiye Haller Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Faruk Akbaş, bayramın birinci günün itibaren olmak üzere Şanlıurfa Sebze ve Meyve Hali’nin 6 gün boyunca kapalı olacağını söyledi.

Ramazan ayında hal esnafından gelen talep doğrultusunda böyle bir uygulamaya gittiklerini belirten Başkan Akbaş, vatandaşların mağdur olmamaları için uyarılarda bulundu.

Hal esnafı olarak yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirten Türkiye Haller Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Faruk Akbaş, “Yılın 12 ayı her gün sabah 03.30’da kalkıp akşam saat 18.00’e kadar mesai harcayan bir esnaf grubuyuz. Dolaysıyla bizim esnafımızın kendi ailesine ayıracak bir zamanı olmamıştır. Bu yıl Ramazan ayında 6 günlük tatil yapalım diye yaklaşık 20 esnafımız derneğimize talepte bulundu. Bizde esnafımızdan gelen bu talebi esnafımıza imzaya çıkarttık. Dernek olarak 192 üyemiz var. 167 esnafımız tatil olsun, 13 esnafımız olmasın dedi. Bizlerde onların kararına saygı duyduk ve oy çokluğu ile bu kararı aldık” dedi.

Çiftçinin ve vatandaşın mağdur olmamaları için gerekli tedbirleri aldıklarını anlatan Akbaş, “Duyurularımızı önceden yaptık. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için ev ihtiyaçlarını arife günü 6 günü tamamlamaları gerekmektedir. Çiftçilerimizin gelecek olan ürününü sipariş üzerine yönlendirme yoluyla marketlerde stoklarımızı yapacağız. İnşallah Şanlıurfa’da çiftçilerimizin yetiştirmiş olduğu ürünlerin heba olmaması için gerekli tedbirleri alıyoruz, onlara da sıkıntı yaşatmayacağız” dedi.

Bu uygulamayı 3 yıl öncede gerçekleştirdiklerini belirten Akbaş, şunları kaydetti: “O zamanda tedbirlerimizi aldığımız için çok büyük bir sıkıntı yaşanmamıştı. Vatandaşlarımızın bizi anlayışla karşılayacağını ümit ediyoruz çünkü bizlerde neticesinde bir aile babasıyız. Bizlerde sosyal hayatı yaşaması gereken insanlarız.  Akşamları bizler ne misafirliğe gidebiliyoruz, ne misafir kabul edebiliyoruz. Sabahları çok erken kalktığımız için akşamda erken saatte yatmamız gerekiyor. 6 günlük bu bayram tatili İnşallah esnafımıza bir nefes aldırır, ailesi ve çocuklarıyla güzel vakit geçirmesini sağlar” dedi.

Hal esnafından Ömer Akbaş ise, “Bu bizim ihtiyacımız olan bir şeydi. Esnaf olarak bu tatil talebimizi başkanımız Faruk Akbaş’a ilettik. Esnafımız yılın 12 ayı boyunca gece gündüz demeden çalışmasını sürdürüyor. Esnafımızın kendine zaman ayırabileceği, planlar yapabileceği, çocuklarıyla tatile çıkabileceği bir sürece sahip oldu. Bu esnafımıza dinlenme fırsatı verecek en azından tatil sonrasında işine güzel bir tempo ile devam edeceğini düşünüyorum” dedi.

6 günlük tatilin olmasının iyi olduğunu belirten hal esnafından Mustafa Ceylanlı , “Eşimizle, dostumuzla görüşme imkanımız olacak, tatile gitmek isteyen arkadaşlar gidebilir. Tatil 3 gün olmuş olsaydı hiçbir yere kıpırdayamazdık” dedi.

Hal esnaflarından Adnan Karbuz ise, “Herkes tatil yapmak ister ama şimdi köylünün malı perişan olacak. 6 gün boyunca hal kapalı olacak. Onun için köylü mağdur olacak. Bizimle bir ilgisi yok. Biz komisyoncuyuz. Gelirse satarız, gelmezse rahat ederiz. Köylü malını satamayacak. Bayramda mal üst üste gelecek köylü perişan olacak” dedi. 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!