olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Urfa rüzgarı ligde kasırgaya dönüştü

Urfa rüzgarı ligde kasırgaya dönüştü
Şanlıurfaspor TFF 1. Lig’de 3 Ziraat Kupasında oynadığı 2 maçta göstermiş olduğu performansla lige adeta kasırga havası estiriyor.

Haber: Mehmet Halhalli 
Şanlıurfaspor sezon başında yaptığı transferlerle birlikte taraftarını oldukça heyecana sokmuştu. İyi bir sezon başlangıcı bekleyen taraftarlar beklediğinin tam tersi kötü bir başlangıca şahit oldular. Deplasmanda ve kendi evinde aldığı beraberlikler ve mağlubiyetlerle taraftarı adeta çileden çıkaran Şanlıurfaspor ligin en fazla gol yiyen takım ünvanını da elinde bulunduruyordu. Takımdaki ruhsuzluk ve mücadelesizlikle herkesin eleştirel oklarının hedefi olan yönetim, teknik direktör ve futbolcular bir türlü toparlanamıyordu. TFF 1. Lig’de 11 hafta geride kalırken Şanlıurfaspor 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 de yenilgi alarak en kötü sezonunun başlangıcını yaşıyordu. Oynanan 11 karşılaşmada kalesinde 12 gol gören Şanlıurfaspor buna karşılık sadece 7 gol atabildi. 
Ünal Karaman yönetimindeki Şanlıurfaspor, son olarak kendi evinde karşılaştığı Denizlispor mağlubiyeti ardından Teknik Direktör Ünal Karaman yaptığı basın açıklamasında istifa ettiğini duyurdu. Ünal Karaman’ın istifası üzerine boşalan teknik direktörlük koltuğuna Şanlıurfaspor eski çalıştırıcı Kemal Kılıç getirildi. Yönetim ile 1 buçuk yıllığına el sıkışan Kemal Kılıç, Ziraat Türkiye Kupası ilk maçında takımın başında oldu. Kendi evinde karşılaştığı Kırklarelispor’u 4-1’lik gibi bir skor ile Şanlıurfaspor kendine geldi. 
Kemal Kılıç farkı birden belli oldu
Ligin 12. haftası geride kalırken Şanlıurfaspor 6 yenilgi, 2 galibiyet ve 4 beraberlikle ligde düşme hattına kadar gerilemişti. 12 hafta sonunda kalesinde 14 gol gören Şanlıurfaspor rakip ağları sadece 7 kez sarsabildi.  Böylelikle ligde en çok gol yiyen takım ünvanını elinde bulunduran Şanlıurfaspor Kemal Kılıç ile birlikte iyi bir grafik yakaladı. Ligde 3 kupada da 2 karşılaşmada takımın başında olan Kılıç, oynanan beş karşılaşmada Şanlıurfaspor rakip ağları 15 kez sarsarken kalesinde sadece 2 gol gördü. Böylelikle takım ve kulüpte iyi bir hava oluşmaya başladı. Kemal Kılıç farkı birden belli olurken taraftarlarda bu iyi grafikten oldukça memnun.
Ligin en çok gol yiyen takımı, en çok atan takımı oldu
İlk 12 hafta boyunca ligin en fazla gol yiyen takımı ünvanını elinde bulunduran Şanlıurfaspor 14 gol yiyip buna karşılık 7 gol atabildi. Ligin 13. haftasında takımın başına gelen Kemal Kılıç ile birden değişen hava kalitesini kupa maçında göstermiş oldu. ilk galibiyetini Kırklarelispor karşılaşması ile başlayan Şanlıurfaspor, Kılıç yönetiminde çıktığı son 5 resmi maçta rakip ağları 15 kez sarsarken buna karşılık kalesinde sadece 2 gol gördü. 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!