olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Urfa İsot Festivali devam ediyor

Urfa İsot Festivali, bugün sabah isot kahvaltısı ile başlayıp, kortej yürüyüşü ile devam etti. Renkli görüntülere sahne alan etkinliklerde, vatandaşlara isotlu pişmaniye dağıtıldı.

AZİZ BUDAK/ŞANLIURFA OLAY

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen İsot Festivali, düzenlenen çeşitli etkinliklerle sürüyor. 'Acımız Büyük keyfimiz yerinde' sloganı ile düzenlenen festival kapsamında bugün sabah Hamarat Eller Çarşısı'nda isot kahvaltısı düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda, isot reçeli ve közlenmiş biberin de yer aldığı kahvaltı menüsü konuklara ikram edildi.

Kahvaltının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin de aralarında bulunduğu kalabalık, Hamarat Eller Çarşısı'ndan İsotçu Pazarı'na kadar kortej yürüyüşü düzenledi.

 

Başkan Çiftçi isot pişirdi

Yoğun ilginin gösterildiği kortej esnasında, Başkan Çiftçi yol güzergahındaki esnaflarla selamlaştı. Yoldan geçen vatandaşlara ve esnaflara küçük kutuda hazırlanmış isotlu pişmaniye hediye eden Başkan Çiftçi, bir ciğerci dükkanına da girerek, közde isot pişirdi.

 

İlçe belediye başkanları yoktu

Bu arada Şanlıurfa için büyük önem taşıyan İsot Festivali'nin sabahki programında protokol eksikliği bir hayli hissedildi. Böylesi güzel organizasyona Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'dan başka hiçbir belediye başkanının katılmaması dikkat çekti.

 

Başkan Çiftçi: Şanlıurfa, isotuna sahip çıkıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yaptığı konuşmada, Şanlıurfa'nın isotuyla gurur duyduğunu belirterek, "Şanlıurfa, gastronomi olarak, mutfakta tüm yemeklerde kullanılan ve müthiş bir lezzet kattığı isotuna sahip çıkıyor" dedi.

Bu yıl etkinliklerin geniş kapsamlı yapıldığına dikkat çeken Başkan Çiftçi, "Konserler, eğlenceler, Şanlıurfa'ya yakışır bir şekilde sıra geceleri vardı. Fakat  Şanlıurfa'nın gelişmesini istemeyen, Güneydoğu Anadolu'nun gelişmesini istemeyen terör örgütleri, Türk askerimize saldırdı ve 8 askerimizi şehit verdik. Bu nedenle etkinlik kapsamında programımıza yer alan 2 günlük eğlence, konser programlarını iptal ettik. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz ama biz şunu unutmuyoruz; Bu topraklar her zaman barışı hak etmiştir. Buna karşı kim durursa bunlara karşı hep birlikte olacağız, karşı duracağız" şeklinde konuştu.

Bu arada bugünkü etkinlikler saat 16.00'da Hamarat Eller Çarşısı'nda düzenlenecek isot yeme yarışması ile son bulacak.   

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!