olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Urfa Ak Parti'de Değişimin Kodları...

Urfa Ak Parti'de Değişimin Kodları...
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın son dönemde sık sık dile getirdiği metal yorgunluğunu aşmak için düğmeye basıldı. İl ve ilçe kongrelerinde teşkilatların yüzde 40-50'sinin değişeceği ifade ediliyor.  Bazı illerde istifalar başladı.

FARUK DEVECİ/ŞANLIURFA OLAY

Bu haberler gözleri Şanlıurfa AK Parti İl teşkilatına çevirdi.  'Genel merkezin İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ü yeniden aday gösterecek mi?' sorusu şimdilerde daha sık soruluyor. Kulislerde Beyazgül'ün il kongresinde yine tek aday olarak belirlenmesi ve yönetim kurulunda değişikliklere gidilmesi bekleniyor.  Yenilenecek yönetimde daha çok kadın ve gencin görev alması bekleniyor. Kongrelerde il ve ilçe yönetimlerinin yüzde 30'unun kadın, yüzde 30'unun ise 35 yaş altındaki genç üyelerden seçilmesi kriterine dikkat edilecek.  Teşkilatlardaki yorgunlukta, heyecanını kaybetmek, sahada olmamak gibi kriterler esas alınacak.

Bu arada performansları yeterli bulunmayan bazı ilçe Başkanlarının da değişmesi bekleniyor. Daha aktif görev yapacak partililere fırsat verilecek, bu konuda anketlerden yararlanılacak.

'ELEKTRİK SORUNLARINI ÇÖZEMEZSEK OY ORANIMIZ AZALIR'

İlk sınav Mart 2019'da yapılacak yerel seçimleri... Şanlıurfa'nın acil çözüm bekleyen sorunları konusunda sık sık Ankara'ya gidip gelen, zaman zaman Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba ile buluşan Beyazgül, Kongre sonrası sahaya güçlü bir şekilde çıkılması için elektrik kesintileri konusundaki şikayetleri öncelik sırasında ilk sıraya almış durumda.. Beyazgül, 'Sorunlar en az seviyelere indirilmezse aleyhimize çok kullanılır, hedeflediğimiz oy oranına ulaşamayabiliriz' mesajı verdi. 

600 bine yakın Suriyelinin misafir edildiği Şanlıurfa'da kamu yatırımlarının arttırılması, yerel yönetimlere daha fazla kaynak aktarılması,  GAP'ta yeni sulama yatırımlarının hayata geçirilmesi Beyazgül'ün bu günlerde en fazla üzerinde durduğu problemler arasında yer alıyor. 

Bu arada belediyelerde çalışmadan naaş alan 'Bankamatik işçileri' bulunduğuna ilişkin medyaya yansıyan haberlerin AK Parti genel merkezinde de rahatsızlık yarattığı bildirildi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya iddiaları mercek altına aldı. 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!