olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Ulusal kanalların gündemi Şanlıurfa

Ulusal kanalların gündemi Şanlıurfa
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, bir çok Ulusal Televizyon kanalında Şanlıurfa\'yı anlatarak tüm dünyayı Şanlıurfa ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, bir çok Ulusal Televizyon kanalında Şanlıurfa'yı anlatarak tüm dünyayı Şanlıurfa ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.Başbakan Ahmet Davutoğlu'nın İstiklal Madalyasını Şanlıurfa'ya vermesi ve ilk kez Bakanlar Kurulunun Şanlıurfa'da toplanması münasebitiyle ulusal kanallarda Şanlıurfa'yı tanıtan Başkan Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'nın huzur ve barış şehri olduğunun vurgusunu yaptı.

  İstiklal Madalyası büyük gurur

Açıklamalarında İstiklal Madalyasının Şanlıurfa'ya verilmesinin önemine vurgu yapan Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa olarak 96 yıl boyunca bu Madalyayı bekliyorduk. Atalarımızın hakettiği bi madalyaydı ve bugün kısmet oldu. Emeği geçen Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, TBMM Başkanımız ve Milletvekillerimizin hepsine çok teşekkür ediyoruz. Bir hak teslim edildiğinde insan nasıl mutlu olursa, Şanlıurfamız 13 ilçesiyle 1 miyon 892 bin nüfusuyla, 96 yıl sonra bile olsa hakkımız bize verildi diyerek mutluluğu yaşıyor. 11 Nisan atalarımızın kanıyla toprağı suladığı gündür. 11 Nisan birlik ve beraberliğin günüdür. Tüm Şanlıurfalılar kol kola bu topraklar uğruna canlarını feda etmişlerdir. Atalarımızın Kurtuluş mücadelesinde hakkettiği başarı 96 yıl sonra İstiklal Madalyası ile taçlandırılmasının mutluluğunu yaşıyoruz ve onların evlatları olan bizler bu madalyayı alarak onlara layık olmaya çalışacağız ve bu vatana hizmet edeceğiz" dedi.

 Şanlıurfa kozmopolitik bir kent

Şanlıurfa'nın kozmopolitik bir yapıya sahip olduğunu ırk ve mezhep ayrımı yapılmaksızın birlik beraberlik içerisinde huzurla yaşayan bir kent olduğunun altını çizen Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa huzur ve barış şehridir. Biz farklılıklarımızı ve etkinliklerimizi zenginlik olarak görürüz. Biz bin yıldır hemhal olmuş bir şehiriz. İnancımız bir, aynı kıbleye dönmüş olarak bütünlüğümüzü ve birliğimizi muhafaza ediyoruz. Şanlıurfa olarak terör ile aramızda mesafe koymuşuz. Şanlıurfa olarak şehrimizin geleceğini kurma noktasında emin adımlarla ilerliyoruz. Allah'ın izniyle bu şekilde devam edeceğiz ve bütünlüğümüz arasına nifak koymaya çalışan herşeyi bertaraf edeceğiz" dedi.

  Ensarlığı kalbimizde taşıyoruz

Ensar bilincini kalbinde taşıyan Şanlıurfalılar, sahiplendikleri misafirleri için dünyanın bir çok kesiminden takdir aldığını ifade eden Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa ensar bir şehir. Aynı dini paylaşan insanlarız bu yüzden kardeşimiz olarak gördüğümüz, aşımızı ekmeğimizi işimizi paylaştığımız, can havliyle kendini savaş ortamından kaçıran 521 bin Suriyeli misafirlerimize Şanlıurfa olarak 4 buçuk yıldır ev sahipliği yapıyoruz. Nasıl Peygamberler şehri diyorsak, nasıl kadim şehir diyorsak, nasıl Kurtuluşun Şanlı şehri diyorsak bu kezde ensar şehri ünvanı alacağımıza da inanıyorum. Çünkü birlik ve beraberliğiyle, huzur şehri oluşuyla bunu hakediyor. Rabbim hiçbir milleti vatansız bırakmasın. Atalarımız gibi gerçek insan haklarını biz icra ediyoruz bu yüzden misafirlerimize ev sahipliği ilk biz yaparız. Şanlıurfa 12 bin yıllık bir şehir olarak medeniyetlerin beşiğidir. 12 bin yıllık süreç içerinde Şanlıurfa ne medeniyetler gördü, ne insanlıklar ne kurtuluşlar gördü. İnşallah medeniyetler şehri olark birlik ve beraberliğimizi devam ettireceğiz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Şanlıurfa'yı çok önemsediğini ifade ederek, Bakanlar Kurulunu Şanlıurfa'ya taşıması ve İstiklal Madalyasını takdim etmesiyle bunun bir göstergesi olduğunu söyleyen Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa'yı o kadar sevip önemsiyor ki 11 Nisan 96. Kurtuluş Yılönümünde Şanlıurfa'ya gelerek Bakanlar Kurulu Toplantısını gerçekleştirdi. Bu Şanlıurfa için büyük onurdur. Bizim için Devlet Büyüklerimizi Şanlıurfa'da ağırlamak büyük mutluluktur. Şanlıurfa'da Halil İbrahim'in misafirperverliği, cömertliği var. Şanlıurfa yalnız yaşamayı bilmez, sofrasını paylaşır. Yerel Yönetici olarak Devlet Büyüklerimizi Şanlıurfa'da ağırlamakdan duyduğumuz mutluluğu onlarında yaşamasını istiyor, Şanlıurfa'dan ayrılırken mutlu ayrılmalarını istiyoruz" dedi.

  Şanlıurfa dünya için önemli bir destinasyon merkezidir

Şanlıurfa'nın huzur şehri olduğunu ve herkesi Şanlıurfa'yı görüp gezmeye davet eden Başkan Nihat Çiftçi,  Şanlıurfa inanç, doğa, kültürel ve tarihi değerleriyle turizmde lokomotif görevi üstlenecek güzelliklere sahip olduğunu vurgulayarak, bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarakda turizm konusunda önemli projelere imza attıklarını ifade etti.

 

Açıklamalarını sürdüren Başkan Çiftçi, şunlara değindi: "Şanlıurfa'da, huzur ve sukunet var. Bölgede yaşanan olumsuz gelişmelerden dolayı Şanlıurfa'nın turizmi etkilenmektedir. Hatta dün Turizm ve Kültür Bakanımız Şanlıurfa'da tuzim sektörlü bir çalıştay düzenledi. Bizlerde Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz çalışmaları anlattık. Bölgemizdeki turizm sektörlerinin desteklenmesi bizim için çok önemli. Büyükşehir Belediyesi olarak her anlamda büyük bir destek veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Kadim kentimiz olan Şanlıurfa'yı turizm ve dünya ya tanıtma adına bir çok çalışmaya imza attık. Yapmış olduğumuz turizm projeleriyle bölgeyi cazibe merkezi haline getiriyoruz. Projelerimizle eski yapıtlarımızı restore ediyoruz. Kent merkezimizde bulunan eski Roma Kaya mezarlarını gün yüzüne çıkartarak bölgede ilkkez mağara turizmi oluşturmayı hedefliyoruz. 12 Bin yıllık geçmişe sahip kadim kentimizde Mevlihane kültürünü yaymak için de yeni projeler geliştiriyoruz. Amacımız Şanlıurfa'nın turizm kenti olduğunu bütün dünya ya duyurmak. Şanlıurfa'mızda huzur ve barış var. Vatandaşlarımız gündelik hayatında ve mutlu. Dolayısıyla tüm dünyayı Şanlıurfa'nın güzelliklerini görmeye davet ediyorum" Haber Merkezi)

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!