olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Ülkeyi bölmeyi mi düşünüyorsunuz Faruk Bey?

Ülkeyi bölmeyi mi düşünüyorsunuz Faruk Bey?
Faruk Çelik'in ''Yüzde 50+1 formulü Türkiye'yi yorar" şeklindeki sözlerine Habertürk yazarı Fatih Altaylı'dan tepki geldi. Altaylı köşe yazısında, "Aynı anda iki aday birden yüzde 40’ı geçebilir. O zaman ne yapacağız Faruk Bey?  Ülkeyi bölmeyi mi düşünüyoruz?  Birine bir yarısını, diğerine diğer yarısını mı vereceğiz!'' dedi.

AK Parti kurucularından, Şanlıurfa eski Milletvekili Faruk Çelik, Cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oranının değiştirilmesi gerektiğini savunurken, "İlk turda yüzde 40 ve üzeri oy alan seçilsin. Yüzde 50+1 formülü Türkiye'yi yorar" ifadelerini kullandı.

(Haber: Faruk DEVECİ)

Bursa'da yayın yapan Olay gazetesinden Ahmet Emin Yılmaz'a konuşan Çelik, "4-6 Ekim’de Kızılcahamam'da toplantı var. Bana da davetiye geldi, gideceğim. Diğer arkadaşların da tümüne geldi. Şu anda Parti'den ayrılan arkadaşlara da davetiye geldi. Gelsinler, 300 milletvekili önünde her şeyi söylesinler. Bunlar yapılmadan, ilgili platformlarda mücadele verilmeden parti kurma yaklaşımları bu süreçte sakıncalı" ifadelerine de açıklık getirdi.

"MAKAMDAN GÜÇ ALANLARIN PARTİSİ DEĞİLİZ“

Independent Türkçe'ye bilgi veren Çelik, sözlerinin yanlış aktarıldığını ifade etti. Partiden istifa edenlerin Kızılcahamam kampına çağrılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyleyen Çelik, AK Parti’de siyasi hayatına devam eden ancak yönetimle ilgili farklı düşünceleri olan isimlerin, 4-5-6 Ekim'de Kızılcahamam'daki kampına katılarak eleştirilerini yöneltmesi gerektiğini belirtti. Çelik, "AK Parti makamdan güç alanların değil makama güç verenlerin partisi. Eğer bu konuda eksiklik varsa bunu gidermemiz gerekiyor. Yani birileri makamdan güç alarak siyaset yapıyorsa, bana göre AK Parti verilebilecek en büyük zararı veriyor.'' ifadelerini kullandı. 

FATİH ALTAYLI'DAN FARUK ÇELİK'E TEPKİ

Faruk Çelik'in ''Yüzde 50+1 formulü Türkiye'yi yorar" şeklindeki sözlerine Habertürk yazarı Fatih Altaylı'dan tepki geldi. 

Altaylı bugünkü köşesinde şu görüşleri dile getirdi;

''Eski Bakan Faruk Çelik, Cumhurbaşkanlığı sistemi için bir revizyon önermiş ve “Yüzde 50+1 Türkiye’yi yorar. Yüzde 40’ı geçen Cumhurbaşkanı olsun” demiş. 

Niyetini anlamak mümkün olsa da, Faruk Çelik’in bu öneriyi neye dayanarak yaptığını anlamak mümkün değil.

Aynı anda iki aday birden yüzde 40’ı geçebilir. 

O zaman ne yapacağız Faruk Bey? 

Ülkeyi bölmeyi mi düşünüyoruz? 

Birine bir yarısını, diğerine diğer yarısını mı vereceğiz!''

60, 61, 62. hükümetlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Devlet Bakanı, 64. hükümette de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı koltuklarında oturan 2 dönem Şanlıurfa Milletvekili olarak görev yapan Çelik, şu anda Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!