olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Ulaşım sorunlarını nasıl çözdüklerini anlattı

Ulaşım sorunlarını nasıl çözdüklerini anlattı
Sürekli trafik sorunuyla gündeme gelen Şanlıurfa, Gaziantep’te hayata geçirilen ve devam eden ulaşım çalışmaları karşısında şaştı kaldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ulaşım sorunlarını uzun yıllar dayanacak şekilde çözdüklerini söyledi.

(İbrahim Halil ASLAN/Şanlıurfa OLAY)

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Edessa TV’de yayınlanan Panorama programında Ömer Ağ’ın sorularını yanıtladı. Gaziantep’in ulaşım alanındaki çalışmalarını anlatan Şahin, sorunlarının büyük bir kısmını teknolojiyle çözüme kavuşturduklarını söyledi.

KREDİ KARTIYLA TOPLU TAŞIMA HİZMETİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Akıllı Şehirler projesinden faydalanmaya başladıklarını söyleyen Şahin, bu kapsamda akıllı eğitim, akıllı ulaşım ve akıllı sağlık hizmeti vermek için çalıştıklarını söyledi. Ulaşımda master planı uygulayarak, ulaşımda teknolojinin imkanlarından çok faydalandıklarını belirten Şahin, “Dışarıdan gelen birisi kart almaya gerek duymadan, kredi kartıyla ulaşım imkanlarımızdan istifade edebiliyor. Şuan 500 bin kişi bu uygulamayı indirmiş durumda, akıllı durakta bekliyor, istediği otobüs ne zaman gelecek, tramvay bağlantısı ne zaman oluşacak? Bunların hepsinde bir zaman planlaması var. Sorunları çözerken, teknolojiden faydalanıyoruz” dedi.

“ULAŞIM MASTER PLANINI DEVREYE KOYDUK”

Şanlıurfa’ya komşu olan Gaziantep’te ulaşım sorunu büyük oranda giderildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, trafik sorunuyla nasıl başa çıktıklarını anlattı. Ömer Ağ’ın sorusu üzerine şehir içi trafiğini anlatan Şahin, şöyle konuştu: “İlk başkan olduğumda acil eylem yaptık, ulaşım master planı yaptık. 2050 yılında bu şehirde kaç kişi yaşayacak? İç ulaşım, kara, demir ve hava yolu ulaşımında durumumuz ne olacak? Bunun çalışmasını yaptık. Ulaşım master planı çıkar çıkmasa masaya oturduk, önce sıkışma bölgeleriyle başladık. Geçen dönem 12 kavşak bitirdik. Sıkışma bölgelerini açmamız için bu çok önemliydi. Demir yolları hattında da bir taraftan hızlı tren geliyor. Osmaniye hattından gelip, Gaziantep Şanlıurfa ve Habur’a kadar uzanıyor. 2023’te bu hat bitmiş olacak.”

TRAMVAYDAN SONRA GAZİRAY VE RAYBÜS

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in anlattığı ulaşım projeleri karşısında vatandaşlarca Şanlıurfa ve Gaziantep arasında bir kıyaslama yapıldı. Şanlıurfa, daha bir trambüsü bile getiremezken, Gaziantep’in tüm raylı sistemleri kullanmaya başladığını söyleyen vatandaşlar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden de aynı performansı beklediklerini söyledi. Öte yandan Şahin, gelecek olan hızlı tren projesiyle birlikte şehirlerini daha iyi kullanacaklarını söyledi. Gaziantep’te devam eden ulaşım projeleri hakkında konuşan Şahin, “Demir yolu ağıyla birlikte şehirleri çok daha iyi kullanmamız gerekiyor. Karayollarındakiyle birlikte demir yollarında 50-60’lı yıllarda kalan hatta küçük sanayi-organize hattında 25 kilometrede Gaziray’ı başlattık. Kara tren hattının kullanılmayan kısmını hızlı trene çeviriyoruz. Bir yıl içerisinde, günde yüz bin kişiyi taşıyacak küçük sanayi-organize hattında da 150 bin kişi taşıyacak bir hattı da hayata geçirmiş olacağız. Hem bizim arkadaşlarımız çok iyi çalıştı, hem uluslar arası işlerde büyük işler başardık. Hem de hükümetimizin büyük desteğini gördük. Çok olağan üstü bir projeyi hayata geçiriyoruz, bu 25 kilometrenin 5 kilometresi yer altından geçiyor. İlk 10 kilometreyi 6 ay içerisinde açıyoruz, onu da Nizip’e bağlıyoruz, RayBüs’le birlikte bağlıyoruz. Ay sonunda RayBüs’ü kullanmaya başlayacağız” ifadelerini kullandı.

“SÖZ NAMUSTUR, SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Toplu taşıma araçlarının yanı sıra araç trafiğini de rahatlamaya yönelik çalışma yaptıklarını belirten Şahin, çevre yolu kullanımını artırmaya yönelik çalıştıklarını belirterek, çevre yolu bağlantı noktalarındaki yolları güçlendirdiklerini söyledi.  Şahin, ulaşımla ilgili konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Şuan şehir hastanesi yapıyoruz, bu hastanenin yolu, okullar bölgesindeki yollar ve Abdulkadir Yüksel adını taşıyan hastanenin yolunu güçlendiriyoruz. Şehir içinde sıkışan noktaları tespit ettik ve buraların çevre yoluyla bağlantısını kuvvetlendiriyoruz. Bu anlamda bölge bakanlarımız, milletvekillerimiz çok destek oluyor. Halkımıza verdiğimiz söz çok önemli, söz namustur, ağzınızdan çıkınca gereğini yapmanız gerekiyor.”

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!