olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

“Uçak biletleri ile ilgili şehir efsanesi var”

“Uçak biletleri ile ilgili şehir efsanesi var”
Kaliru Turizm Yöneticisi Mehmet Cihat Gürüz, “Normalde incelediğimiz zaman Gaziantep, Diyarbakır ile aramızda çok büyük bir fark yok. Hatta onlar bizden bir kademe daha pahalı çıkıyor. Ama maalesef Urfa’da böyle bir şehir efsanesi var. Genelde bütün komşu illerimizde böyle bir dedikodu ve şehir efsanesi var” dedi.

(Özel Haber: İsmet AĞCA/Selahattin ÇİFTÇİ)

Uçak biletlerinin özellikle tatil dönemlerinde astronomik ücretlerle satışına yönelik şikâyetler üzerine, "tavan fiyat belirlenmesi" konusunda düzenlemeye gidildi.

FİYATLARA SINIRLAMA GETİRİLDİ

Hava yolu şirketleri, iç hat uçak biletlerinin azami satış fiyatı (tavan fiyat) konusunda anlaşmaya vardı. Şirketler arasında yürütülen görüşmelerde, uçak biletlerinin "bayram ve özel gün ayrımı yapılmadan" 450 lirayı geçmeyecek şekilde düzenlenmesi kararlaştırıldı. Yurt içi uçuşlarındaki "business sınıfı" bilet fiyatları ile yurt dışı bilet ücretlerine herhangi bir sınırlama getirilmeyecek. Bu hafta başlatılacak yeni sisteme göre, iç hatlarda ekonomi sınıfında uçan yolcular, son dakika bileti için en fazla 450 lira ödeyecek.

URFA, GAZİANTEP VE DİYARBAKIR’A GÖRE DAHA UCUZ UÇUYOR

Şanlıurfa’da ise bazı vatandaşlar sık sık kentte uçak biletlerinin fazla olmasından şikayetçi...Hatta bu vatandaşlar ise Diyarbakır ve Gaziantep’in aynı şehirlere Şanlıurfa’dan daha ucuz uçtuğunu iddia etti. Ancak yapılan araştırmalarda Gaziantep ve Diyarbakır’da sefer ve uçak sayısının fazlalığına rağmen uçak bilet fiyatlarının Şanlıurfa’dan daha pahalı olduğu öğrenildi. Şanlıurfa’daki vatandaşlar Diyarbakır ve Gaziantep’ye uçak sayısının azlığına göre iki şehirden de daha ucuzu uçuyor

“URFA’DA BİLETLERİN PAHALI OLDUĞU GİBİ BİR KANI VAR”

Kaliru Turizm Yöneticisi Mehmet Cihat Gürüz, Şanlıurfa’da uçak biletlerinin pahalı olmadığını ve çevre illere göre ucuz olduğunu belirterek, “Derler ki hep komşu illere göre uçak biletleri Urfa’da çok pahalı. Bugün baktığımızda Urfa’dan İstanbul’a bir çuka bileti direk uçuş için 373 lira ise bazen bu fiyat Gaziantep’te 250 liraya düşebiliyor. Fakat bu istisnadır. Normalde incelediğimiz zaman Gaziantep, Diyarbakır ile aramızda çok büyük bir fark yok. Hatta onlar bizden bir kademe daha pahalı çıkıyor. Ama maalesef Urfa’da böyle bir şehir efsanesi var. Genelde bütün komşu illerimizde böyle bir dedikodu ve şehir efsanesi var. Bu durum yalnızca Urfa’ya has değil. Diğer şehirleri tam bilmiyoruz ama Urfa’da biletlerin pahalı olduğu gibi bir kanı var” dedi.

“AKTARMALI GİDEBİLİYORSUNUZ, ONLARDA FİYAT OLARAK 650 TL’DEN BAŞLIYOR”

Mehmet Cihat Gürüz, direk uçuşların ucuz olduğunu ancak aktarmalı uçuşların pahalı olduğuna dikkat çekerek, “Urfa’da uçak sayısı çok az. Bir Gaziantep ile Diyarbakır ile kıyaslamak mümkün değil. Dün Antalya’da bir seyahat acentesi yetkilisi ile görüştük. Antalya havaalanında 3 dakika da bir çuka iniyor biliyor musunuz? Ben günde kaç uçak iniyor diye sordum. 50 tane falandır diye düşündüm. 50 tane çok az, 50 tane sadece bizim acentemize inen uçak sayısı dedi. Ortalama günde 250-300 uçak iniyor. Sezon dışında da günde 40-50 uçak iniyor. Bu fiyatların bazen üst seviyelerde çıkmasının sebebi uçakların dolu olmasından kaynaklanıyor. Ben siz gelmeden önce bir inceleme yaptım. Antep-İstanbul arası uçak sordurdum, direk uçuş görünmüyor. Çünkü direk uçuşların hepsi dolu. Gaziantep’te 8-10 tane direk uçuş yapan uçak var. Bunların hiçbiri fiyat vermiyor çünkü komple hepsi dolu. Ancak aktarmalı gidebiliyorsunuz, onlarda fiyat olarak 650 TL’den başlıyor. Ama biz de İstanbul’a yarın için bilet baktığımızda 373 TL üst limittir” diye konuştu.

“BAKIMA ALINAN UÇAKLARIN SEFERDEN ÇEKİLMESİYLE SEFER SAYISI AZALMIŞ OLDU”

Gürüz, dünya genelinde meydana gelen kazalardan sonra bazı uçak firmalarının uçakları bakıma aldıklarını ve uçuştan çekildiğini belirterek şöyle devam etti:

“Urfa’da bir sonraki gün için direk uçuş fiyatı İstanbul’a 373 lirayı geçmiyor. Gaziantep’te de bu fiyattadır, zaten onun üstünde de satamıyorlar. Aktarma olduğu için böyle fiyatlar Gaziantep’te 650 lirayı falan geçiyor. Gaziantep’te 6-7 tane direk uçak olmasına rağmen uçaklar dolu. Demek ki hepsi 373 TL’den satılmış.  Bir de şöyle bir durum var, biliyorsunuz dünya genelinde son zamanlarda baya uçak kazaları oldu. Meydana gelen bu uçak kazalarından sonra bazı firmalar uçaklarını uçuşlardan çekerek bakıma aldı. Bakıma alınan uçakların seferden çekilmesiyle sefer sayısı azalmış oldu. Sefer sayısı azalınca da bazı durumlarda uçak biletlerinin fiyatlarının artması normal.”

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!