kadir evliyaoÄŸlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

TÜVTÜRK'te yeni sisteme geçildi. Artık muayeneye gitmeseniz de olacak

TÜVTÜRK'te yeni sisteme geçildi. Artık muayeneye gitmeseniz de olacak
Tüm araç sahiplerini doğrudan etkileyen yeni bir uygulama yürürlüğe girdi.

Araç muayenesine gidecek milyonlarca araç sahibinin merak ettiği detaylar ise belli oldu.

TÜVTÜRK, resmi internet sitesinde yayınladığı bilgilendirme mesajında, araç muayene süreçlerindeki yenilikleri ayrıntılı bir şekilde açıkladı.

Bu bilgilendirmeye göre, araç muayenesi işlemlerinde yapılacak olan değişikliklerle birlikte, artık işlemlerinizi yeni sistemle gerçekleştirebileceksiniz.

tuvturkkln.jpg

Türkiye'de trafiğe kayıtlı 25 milyondan fazla araç bulunuyor ve bu araçların türüne ve yaşına bağlı olarak belirli aralıklarla TÜVTÜRK istasyonlarında muayeneleri yapılması zorunludur.

Araç muayenesi yapılmamış araçların trafiğe çıkması kesinlikle yasaktır. Ancak, sıfır kilometre bir araç satın alan sahipler için ilk 3 yıl boyunca muayene yaptırma zorunluluğu bulunmamaktadır.

tuvturklzc.webp

MOBÄ°L Ä°STASYONLAR VE EGZOZ EMÄ°SYON

TÜVTÜRK, araç muayene süreçlerini daha hızlı ve verimli hale getirmek için egzoz emisyon ölçümünü yetkili servislere devretmişti. Bu uygulama, araç sahiplerinin muayene istasyonlarındaki bekleme sürelerini kısaltmış ve yoğunluğu azaltmıştı.

Bu başarıdan yola çıkarak TÜVTÜRK, yeni bir uygulama başlattı. Türkiye'nin 77 şehrinde mobil muayene istasyonları kurarak, muayene istasyonlarındaki yoğunluğu daha da azaltmayı hedefliyor.

tuvturkpgo.jpg

Bu mobil istasyonlar, araç muayenelerini daha erişilebilir ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmeyi sağlayacak.

TÜVTÜRK, 2024 yılı sonuna kadar mobil muayene istasyonlarının sayısını artırarak, muayene süreçlerini daha da iyileştirmeyi planlıyor.

tuvturkpogo.webp

MOBÄ°L MUAYENE Ä°STASYONLARI VE AYRINTILAR

Mobil muayene istasyonlarında, binek otomobiller, traktörler ve motosikletler için muayene işlemleri yapılabilmektedir. Ancak, hava destekli hidrolik fren sistemine sahip TIR, kamyon ve diğer büyük araçların muayeneleri sadece sabit istasyonlarda gerçekleştiriliyor.

Egzoz gazı emisyon ölçümleri ise yalnızca sabit istasyonlarda veya yetkilendirilmiş bazı seyyar istasyonlarda yapılıyor.

Kaynak:YeniçaÄŸ 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-