olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Türkiye'de Doğan Suriyeli Bebek Sayısı

Türkiye'de Doğan Suriyeli Bebek Sayısı
Türkiye’ye yerleşmeye başladıklarından bu yana yani 6 Yılda 276 Bin 158 Suriyeli bebek dünyaya geldi.

Haber: Hasan RAY

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, günlük hayata entegre olarak yaşamlarını devam ettiriyor. Yedi yılı aşkındır Türkiye’ye yerleşen Suriyeliler ile ilgili araştırma yapan medya kuruluşu  Akan Pres çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Bir çok başlıkta yapılan araştırmada en çok dikkat çeke başlık Türkiye’de doğan Suriyeli bebek sayısı oldu. Türkiye’ye yerleşmeye başladıkları tarih 276 bin 158 Suriyeli bebek doğduğu tespit edildi.

                                                                 

 

276 bin Suriyeli bebek doğdu

 

Ünlü Medya kuruluşu Ajans Press’in Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) gerçekleştirdiği araştırmadan ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, 2011 ile 2017 yılları arasında Türkiye’de 276 bin 158 Suriyeli bebek doğduğu tespit edildi. Suriyelilerin Türkiye’ye ilk giriş tarihi 29 Nisan 2011’de Hatay’da başladığı belirtilirken, Suriyelilerin gelmeye başladığı tarihten 2017 yılına kadar 31 milyon 449 bin 800 muayene yaptırdıkları görüldü. Araştırmaya konu olan tarihte ise 276 bin 158 bebeğin doğduğu belirlendi.

 

 

Ana gündem maddesi oldular

Yine aynı kuruluş verdiği verilere göre 2011 yılından itibaren Suriyeli mülteciler Türkiye’nin en önemli gündem maddeleri arasındaki yerini aldı. Türkiye’ye yerleştikleri tarih olan 2011 yılından bu yana medyada gerçekleştirilen incelemelerde göre, Suriyeliler ile ilgili son yedi yıl içerisinde 1 buçuk milyonun üzerinde haber yansıması tespit edildi. Bu veriye göre Suriyeliler Türkiye’de bir çok gündem maddesini geride bıraktı.

 

 

Milyonları aşan tedavi ve aşılar

Rapora göre oldukça yüksek rakamlarda Suriyeli hastanın yatırılarak ya da ayakta tedavi edildiği belirtildi. Buna göre 1 milyon 326 bin 849 Suriyeli hasta yaşadıkları çeşitli illerdeki hastanelere yatırılarak tedavi edilirken bununla birlikte 1 milyon 112 bin 58 Suriyelinin Türkiye’de ameliyat edildiği tespit edildi. Suriyeli bebek ve çocuklara 3 milyon 215 bin 128 doz aşı yapıldığı bilgisi de açıklanan bir diğer çarpıcı veri oldu.

 

 

76 göçmen sağlığı merkezi hizmet veriyor

Suriyeliler’in, tedavi amaçlı, göçmen sağlığı merkezlerinden, Bakanlık ve ona bağlı kuruluşlarına ait sağlık hizmeti sunucularından, üniversite sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinden, özel hastanelerden ve gönüllü sağlık merkezlerinden faydalanabildiği açıklandı. Buna ek olarak, 2017 Ağustos ayı itibarıyla sadece Sağlık Bakanlığı bünyesinde 19 ilde hizmet veren 76 göçmen sağlığı merkezi olduğu saptandı. Öte yandan Kilis’te 1, Hatay’da 6, Gaziantep’te 2, Mersin’de 3 ve İstanbul’da 1 olmak üzere 13 gönüllü sağlık tesisi bulunduğu belirlendi.

 

 

Hizmet bedelini AFAD ödüyor

Türkiye’de ön kaydı yapılmış ve geçici koruma altına alınmayı bekleyen Suriyelilerin ise birinci basamak temel sağlık hizmetlerinden yararlandığı görüldü. Böylelikle,geçici koruma altına alınan Suriyelilerin, Sağlık Bakanlığı ile AFAD arasındaki protokol kapsamıyla, sağlık hizmetleri ücretlerinin AFAD tarafından Sağlık Bakanlığına ödendiği bilgine ulaşıldı.

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!