olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Türkiye'de bir ilke imza atılan park!

Türkiye'de bir ilke imza atılan park!
Karahan Hocanın Adı Verilen Parkla Türkiye'de Bir İlke İmza Atıldı

Karaköprü Belediyesi, ilçedeki parklara Şanlıurfa’nın bilim, edebiyat, sanat dünyasından ebediyede göç etmiş tanınmış isimlerini parklara vermeye devam ediyor. Türkiye’nin Türkoloji, Hadis, İlahiyat ve Osmanlı Tarihi alanında uluslararası başarılara imza atmış Urfalı Prof. Dr. Abdülkadir Karahan hocanın da adı Karaköprü Belediyesi tarafından Güzel Şehir’deki bir parka verildi. Parkın açılış törenine Prof. Dr. Abdülkadir Karahan’ın kızı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Kaytan, İsa Kızıldemir ve Meclis üyeleri, katıldı.
 

Bir Koyundan Birkaç Post.
 

Açılış töreninde bir konuşma yapan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, bu tür parklara değerli şahsiyetlerin isimlerinin verilmesinin, şehrimizin gençlerine doğru rol modelleri tanıtmak ve yaşatmak adına önemli bir adım olduğunu söyledi. Karaköprü Belediyesi’nin, insanların hayata rahat bir şekilde katılabileceği, sosyalleşebileceği, yeşille, tabiatla, şehrin göbeğinde rahatlıkla buluşarak dinlenebileceği parklar hamlesini devreye soktuğunu da ifade eden Uslu ‘ Sadece seçimlerden sonra gerçekleştirilen 10 farklı parkın açılışı da şu günlerde yapılıyor. Bir tanesi de rahmetli babamın, şehrine her zaman büyük bir sevda ile bağlı olan ve Türkoloji,  Hadis, İlahiyat ve Osmanlı Tarihi alanında ülkemizi sadece ulusal boyutta değil, hamdolsun ki şehrimiz adına bir değer olarak, uluslararası boyutta da uzun yıllar etkin bir biçimde temsil eden, eserleriyle hala
 yaşamaya devam eden bir büyük ilim adamı olan babam Prof. Dr. Abdülkadir Karahan’ın adının verilmiş olması ve keza diğer parklarımıza da şehrimizden yetişen, entelektüellerin, edebiyat ve sanat insanlarının isimlerinin verilmesi mutluluk verici bir hadise. Böylelikle, Belediyemiz şehrimizde hemşerilerimizle, özellikle gençlerle doğru rol modellerini yaşatmak suretiyle, kendi bağrından yetiştirdiği değerlerle toplumu buluşturmaktadır.. Eskilerin bir sözü vardır ‘Bir koyundan birkaç post’ böyle baktığımızda sosyal fayda anlamında, birkaç postun topluma sunulabildiği, bir değer olarak iletilebildiği bir çalışmayı görüyoruz. Kentimiz adına da büyük gurur duydum. ‘dedi.
 

Karaköprü’de "Kütüphane Kafeler" kuruluyor.
 

Milletvekili Uslu, Karaköprü’de Parklarda kurulacak olan Kütüphane Kafelerle ilgili de gazetecilere bilgi verdi. Milletvekili Uslu ‘Karaköprü Belediyemizin belli ilklere imza attığını da, öğrenmiş oluyoruz. Henüz mevsimsel sebeplerle yerine yerleştirilmedi ama belki Türkiye açısından dahi çok müşahhas bir örneğe imza atmak üzere belediyemiz. Parklar daha çok, tabiatı, şehrin içerisinde yaşayabilmek, tabiatla buluşmanın, yeşille buluşmanın ve sosyalleşmenin keyfini çıkarabilmek adına, daha çok oyun eğlence ve sosyal boyutlarıyla, etkin olan hizmetlerdi. Buna yeni bir boyut daha katıyor belediyemiz ve ilk defa aynı zamanda entelektüel olarak da kişisel derinliğini geliştirmek isteyen hemşerilerimiz, vatandaşlarımız, ablalarımız, gençlerimiz, büyüklerimiz için Kütüphane Kafeler kuruluyor parklarda. Belediyemiz tarafından kitap koleksiyonu karşılanmak suretiyle, herkesin gelip parkta,
 yeşilliklerin üzerinde, açık havada kitap okuyarak, hem ruhunu hem zihnini geliştirme, derinleştirme fırsatını da belediyemiz sunacak. Sosyal katma değeri bu kadar yüksek çalışmanın özgün bir düşünce olarak ortaya konmasından, büyük memnuniyet duydum. ‘dedi.
 

Kütüphane Mafeler iki katlı olacak.
 

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise ‘Abdülkadir Karahan hocamızı Allah gani gani rahmet eylesin. Karahan hocamız Üniversiteye, sanata, divan edebiyatına, bilime, ömrünü vermiş, mücadelesini vermiş, davasını gütmüş bir bilim adamımız. Bizlerde arkadaşlar, meclis ve komisyon olarak, encümen olarak, bu büyüğümüzün adını yaşatabilme adına bu parkına ismini verdik. Parklarımızda, kuracağımız kütüphane kafelerimiz iki katlı bir yapıdan oluşuyor. Alt katında tamamı ile kitaplar servis edilecek, üst katında kafe hizmeti verilecek, kitap okuma ve dinlenme alanı yer alacak. Bununla kitabın yeşil ve tabiatla insanımızla buluşması projesidir. İnşallah bu defa sayın vekilimiz, imza günü ve kitap okuma kampanyasına davet edeceğiz’ şeklinde konuştu.
 

Milletvekili Karahan ve Başkan Çiftçi'nin Park açılışında çocuklarla sohbet edip, onlara oyunlarında eşlik ettikleri esnada keyifli anlar yaşandı. Çocuklar Park açılışından duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!