olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Türkiye şehitlerine ağlıyor

Türkiye şehitlerine ağlıyor
33 Türk askerinin İdlib’de şehit edilmesinin ardından ülkede acı devam ediyor. Şehit cenazeleri son yolculuğuna uğurlanırken, ülke genelinde acı dinmiyor.

(İbrahim Halil ASLAN-Ali ÇETİNKAYA/Şanlıurfa OLAY)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve tüm diplomasi şehitlerin kanının yerde kalmadığını vurgularken, 2 binin üzerinde rejim unsurunun öldürüldüğü belirtildi.

21 ŞEHİR, 33 ŞEHİT

İdlib’de rejim unsurlarının hava saldırısında şehit düşen askerler, son yolculuklarına uğurlandı. 21 şehre şehit ateşi düşerken, bu ateş tüm herkesin yüreğini dağladı. Şehitlerin ardından kalan acılı aileler, güçlükle ayakta dururken, şehit ailelerine toplumun her kesiminden destekler sürüyor. Şehitler için düzenlenen cenaze törenine binlerce kişi katılırken, herkesin ortak talebi, şehitlerin kanının yerde kalmaması yönündeydi. Devlet erkanı da cenaze törenlerine katılarak ailelerin acısını paylaştı.

ERDOĞAN: 2 BİN 100’ÜN ÜZERİNDE REJİM UNSURU ÖLDÜRÜLDÜ

Terör örgütünü en ağır şekilde etkisiz hale getirmek için tedbirler aldıklarını, terör örgütünün istismar ederek vatandaşların kafasını bulandırdığı sorun alanlarını çözmek için tarihi adımlar attıklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmıyoruz, bırakmayacağız. Şu ana kadar 2 bin 100'ün üzerinde rejim unsuru, artık rejim unsuru da demeyelim, onların askerleri öldürüldü. Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle önümüze çıkartılan engelleri birer birer aşarak yolumuza devam ettik. Elbette bedeller ödedik, hedeflerimize ulaşmada gecikmeler yaşadık ama ülkemizin yere kapaklanmasına, yeniden eski günlere dönmesine asla fırsat vermedik" diye konuştu.

SURİYELİLER İŞ YERİNİ AÇMIYOR

Ülke genelinde şehitlerin acısı sürerken, Vatandaşlar ile Suriyeliler arasında da zaman zaman gerginlik yaşanıyor. Şanlıurfa’daki Suriyeliler de olası bir olaya yer vermemek adına iş yerlerini kapatma kararı aldı. Geçici bir süreyle iş yerlerini açmama kararı alan Suriyeliler, olabildiğince evlerinden de çıkmıyor. Kent genelinde polis ekipleri sürekli devriye gezerken, çoğu vatandaş da Suriyelilere tepki gösterilmesine karşı çıkıyor. Türk askerlerinin şehit edilmesinde buradaki Suriyelilerin bir suçunun olmadığını söyleyen vatandaşlar, herkesi sükunete davet ederek, gerginliğe gerek olmadığı görüşünü savunuyor.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, rejim unsurları ve terör örgütlerinin Türkiye sınırından uzaklaşarak ülke sınırlarının güvenli hale getirileceği yönündeki kararlığını sürdürüyor. Bu anlamda Türk askerinin İdlib’deki varlığı devam edecek. Türk ve Rus heyetleri de bir araya gelerek, İdlib konusunu görüştü. Türk ve Rus heyetlerinin görüşmesinin ardından şu açıklamaya yer verildi: "Her iki taraf da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından tanınan teröristlerle savaşmaya devam ederken, sahadaki gerilimin azaltılmasında, ayrıca İdlib gerginliği azaltma bölgesi içindeki ve dışındaki sivillerin korunmasında, burada ihtiyacı olan herkese acil insani yardım sağlanması konusunda mutabık kaldılar."

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!