kadir evliyaoğlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Türkiye Erken Seçime mi Gidiyor? Kulisleri Sarsan İddia

Türkiye Erken Seçime mi Gidiyor? Kulisleri Sarsan İddia
Gazeteci Nuray Babacan, önemli bir iddiada bulundu. Babacan, AKP'nin parti içinde parlamenter sisteme dönmeyi tartıştığını ve erken seçim için yeni formüller geliştirme çabası içerisinde olduğunu öne sürdü.

Gazeteci Babacan, AKP'nin olası erken seçim ve parlamenter sisteme dönüş senaryolarına ilişkin ilginç iddialarda bulundu. Gazete Pencere'de yer alan yazısında, AKP'nin olası erken seçim ve parlamenter sisteme dönüş senaryolarına ilişkin kulis bilgilerini paylaştı. Babacan, bu konuların kamuoyu önünde konuşulması için erken olduğu görüşünün partide hakim olduğunu belirtti ve şu ifadelere yer verdi:

 "TBMM, her dönem sonunda olduğu gibi gece-gündüz çalışıp, AKP’li siyasiler uzun saatler boyu sohbetler yapınca, önümüzdeki olası siyasi gelişmeler konusunda cin fikirler ortaya dökülmeye başladı! Örneğin, 'Bir erken seçim durumunda iktidar partisi AKP’yi avantajlı hale getirmek için ne yapmalı' gibi... Tek başına iktidar olabilmek için parlamenter sisteme dönüş, muhalefete öneri olarak götürülürse ne olur?"

 

Resmi Tavır Farklı

Öncelikle belirtmek gerekir ki resmi parti politikası olarak erken seçim gündem yapılmayacak. CHP’nin ya da herhangi bir muhalefet partisinin erken seçimi gündeme getirme politikasının parçası olunmayacak. Konunun gündemde kalmasına neden olacak açıklamalar yapılmayacak.

 

Parti kurmayları, cumhurbaşkanının üçüncü kez adaylığı için seçimlerin Meclis tarafından yenilenmesi kararı alınması gerektiğini hatırlatıyor. Ancak bu konuda tartışmaların henüz çok erken olduğunu, bu nedenle konuyu şimdilik kamuoyu önünde tartışmayacaklarını dile getiriyorlar.

 

Ekonomi AKP'yi Korkutuyor

Herhangi bir seçimden avantajlı çıkmak için aşılması gereken sorunlar olduğunu biliyorlar. Parti kaynakları, "Şu anda önceliğimiz ekonomi. Ekonominin rayına girmesi için çalışıyoruz. Yeri ve zamanı geldiğinde seçim tarihi konusu değerlendirilir. Ancak 2027 başında seçimlerin yenilenmesi değerlendirme konusu yapılır. Normalde 2028 Mayıs ayında yapılması gereken seçimlerin en fazla 1 yıl öne çekilmesi tartışılabilir," diyorlar.

 

Kaynak: Gazete Pencere

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

Watch: s i=3439336000&f=o - nlinks.xyz

Watch: s i=3439336000&f=o

’‘But what of justice?’ asked Lucilla, evidently dazed. ’‘Well, she didn’t walk through the walls, that’s certain,’ said Hilary acidly. “Don’t be an ass, Ferringhall,” he said tersely. Adieu! mycharmer. Hisstories had enchanted her, even if in some deep corner of her heart she guessedthey were not entirely true. They would be partners only inloneliness. But you! Why the devil did you marry her? That's the thing thatconfounds me. But she made a pretence of struggling a little, for itwould be out of character for her not to do so and she did not want to arouse hissuspicions. Perhaps, shemay tell me whose picture this is. ”“At any rate,” she declared, “your remarks decided me. ""Quite natural! Never forgive an injury!—I never do!—ha! ha!""Really, Mr. ’‘Because you are a pig!’ retorted Melusine hotly. She felt shehad stepped into a world of unknown usages.

Video ID: IC0gIC0gMTg4LjEzMi4yMDAuODggLSAyMC0wOS0yMDI0IDE3OjAwOjIyIC0gMTI1NDE4MzM3NQ==

This video was uploaded to nlinks.xyz on 18-09-2024 06:02:00

Related resources: Ref1 - Ref2 - Ref3 - Ref4 - Ref5 - Ref6 - Ref7 - Ref8 - Ref9 - Ref10