olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Turan: Uyuşturucu öğrencileri kıskaç altına almış

Turan: Uyuşturucu  öğrencileri kıskaç altına almış
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, “Türkiye sentetik uyuşturucu kullanımında Avrupa birincisidir” dedi.

Haber: Mehmet Kaması

Mübarek Ramazan ayı dolayısı ile Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü her yıl geleneksel olarak düzenledikleri iftar yemeğini bu yılda gerçekleştirdi. Bir önceki gün Şanlıurfa Milli Eğitimi Müdürlüğü Yönetici Akademisinde düzenlenen iftar yemeğine Şanlıurfa İl Mili Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Şanlıurfa Milli Eğitim Şube Müdürleri ve ulusal ve yerel medya mensupları katıldı.

İftar yemeğinde konuşan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, yapmış oldukları çalışmaları, yapımı devam eden çalışmaları ve yapacak çalışmaları gazetecilerle paylaştı. Bu anlamda çok çalışmaları gerektiğinin altını çizen Şerafettin Turan, şimdi 1500 tane dersliğimiz yapım aşamasında olup Şanlıurfa’nın bel kemiği olacak olan Mesleki Liselerinin sayısını bu yıl iki katına çıkaracağız. Şanlıurfa’nın kurtuluşu Mesleki Liselerindedir.” dedi.

Eğitim alanında kültür, sanat ve spora da büyük önem verdiklerini dile getiren Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, “Öğrencilerimizin akademik derslerin yanında spor ve sanat ile de ilgilenmelerini istiyoruz, Türkiye’de sentetik uyuşturucu kullananların sayısı ortaokul seviyesine düşmüş durumda. Türkiye bu anlamda Avrupa’da birincidir. Şanlıurfa’da da genç nüfus yoğunluğu fazla olduğundan dolayı biz öğrencilerimizin 24 saatine hâkim olmak zorundayız bundan dolayı çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için Spor, Sanat ve Kültürel faaliyetlere yönlendirmeliyiz.” diye konuştu.

Şanlıurfa Kültürü okullarda yaşatılmaya devam edilecek

Şanlıurfa kültürünün çok zengin olduğunu söyleyen Şerafettin Turan,“Şanlıurfa dersi demiştik ilkokul 3. Sınıftan bu sene müfredata Şanlıurfa derslik girdi. Şuan okullarda Şanlıurfa dersi okutuluyor. Gelecek yılda müfredata yerel anlamında içeriğini doldurup genişletip inşallah Şanlıurfa dersini 3. Sınıflarda okutmaya devam ediyor olacağız.” dedi.

‘Beyaz Bayrak projesini sağlık bakanlığı ile birlikte yürütüyoruz’

Okullardaki hijyen problemleri ile ilgilide konuşan Şerafettin Turan,“Okullarımızdaki hijyen problemi bununla ilgili biliyorsunuz son 3 ayda 200 okulumuz Beyaz Bayrak ile projelendirildi. Şimdi 200 okulumuzda Beyaz Bayrağımız var. Beyaz Bayrak projesini sağlık bakanlığı ile birlikte yürütüyoruz. Beyaz Bayrakta tabii ki beklentimiz arzumuz şu bütün okullarımızın beyaz bayrak alması, öğrencilerimizin temiz ve güzel sağlıklı ortamlarda eğitim görmelerini istiyoruz.” dedi.

‘Sentetik uyuşturucu öğrencileri kıskaç altına almış’

“Öğrencilerimizin akademik derslerin yanında spor ve sanat ile de ilgilenmelerini istiyoruz. Bunu özellikle şunun için istiyorum” diyen İl Milli Eğitim Müdürü Turan, “Son zamanlarda özellikle bu sentetik uyuşturucular öğrencilerimizi çok kötü bir kıskaç altına almış durumda ve Türkiye’de sentetik uyuşturucu kullananların sayısı ortaokul seviyesine düşmüş durumda. Türkiye bu anlamda Avrupa’da birincidir. Şanlıurfa’da da genç nüfus yoğunluğu fazla olduğundan dolayı biz öğrencilerimizin 24 saatine hâkim olmak zorundayız, 24 saatini programlamak zorundayız. Öğrencilerimizin bu kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için, sağlıklı ortamlarda sağlıklı bir şekilde geleceğe hazırlanmaları için spor ve sanatla uğraşmalarını istiyoruz. Bu konu ile ilgili projelerimiz var. “ diye konuştu.

‘Şanlıurfa’nın kurtuluşu mesleki eğitiminden geçer’

Şanlıurfa’daki mesleki eğitimi en iyi yerlere çıkarmak istediklerini belirten Turan, “Mesleki eğitimi inşallah Valimiz in’de desteği ile yüzde 60’lara çıkarmak istiyoruz. Şanlıurfa’nın kurtuluşu mesleki eğitiminde, buna ben inanıyorum buna sizinde inanmasını istiyoruz. Akademik Liselerimizin oranı şuan yüzde 70’lerde meslek liselerimizde yüzde 30 civarında. Bizim hızlı bir şekilde akademik liselerin sayısını azaltmamız ve meslek liselerinin sayısını arttırmamız lazım. Ama meslek liselerini de öğrencilerimizi hemen meslek sahibi yapabilecek meslek liseleri oluşturmalıyız. İhtisaslaşmış okulları açmalıyız. Yani Şanlıurfa’nın sanayisi anlamında neye ihtiyacı var onu şuan tespit ediyoruz bununla beraber meslek liseleri ve dalından alanlar açmaktayız.” diye konuştu.

‘Hitap ettiğimiz kesim bizden ne beklediği önemli bizim için’

Şuanda yaklaşık 3 aydan beridir bir sağlık taraması yaptıklarını belirten Şerafettin Turan, “Mezun olan öğrencilerimiz üzerinde, okuyan öğrencilerimiz üzerinde velilerimiz okul müdürlerimiz ve eğitim ile ilgili bütün paydaşlarımızla yüz yüze anketlerle bir araştırma yapıyoruz. Bu araştırmada ki amacımız şu biz müfredatı uyguluyoruz, elimizdeki genelgelerle kanunlarla milli eğitim yönetiyoruz. Ama bizim hitap ettiğimiz kesim bizden ne bekliyorlar. Biz belki meyve suyu vermek istiyoruz ama onların belki suya ihtiyacı var. Bu alanda problemlerimiz neler, sorunlarımız neler tespiti noktasında bütün paydaşlarımızla anket yapıldı. Bu konuda herkesten görüş aldık, bu görüşleri şuanda bu konu ile ilgili problemleri alıp inceliyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘Farklı birkaç tane okul açmayı düşünüyoruz’

Önümüzdeki sezon Şanlıurfa’da farklı birkaç tane okul açmayı düşündüklerini söyleyen Turan,  “Bir tane Uluslar arası İmam Hatip Lisesi açıyoruz. Suruç yolunda içinde Arap Ülkelerinde gelen öğrencilerin ve Suriyeli öğrencilerimizi seçilerek okuduğu ve İngilizce, Türkçe ve Arapça eğitim veren Uluslar arası İmam Hatip Lisesi açmayı düşünüyoruz. 3 tane meslek lisesi açmak istiyoruz ama bu meslek liseleri tamamen ihtisaslaşmış ve çok özel meslek liseleri olması lazımdır. Bir tanesi aşçılık meslek lisesi açmak istiyoruz sadece aşçılık üzerine açmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘Ayakkabı üzerine meslek lisesi açacağız’

Her geçen gün gelişen Şanlıurfa sanayisine bağlı olarak bu yıl ayakkabı üzerine bir meslek lisesi açacaklarını belirten Şerafettin Turan, böylelikle büyük şirketlerin gelip ayakkabı fabrikları açtığında çalışabilecek eleman bulurlar dedi. Konu ile ilgili şunları kaydeden Şerafettin Turan,”Bir tane sadece ayakkabıcılık üzerine bir meslek lisesi açacağız. Çünkü sanayide OSB’de bakıyoruz çok büyük firmalar çok büyük fabrikalarını ve yatırımlarını buraya yapıyorlar. Burada 2000 kişinin çalışabileceği ayakkabı fabrikalarını açıyorlar. Ama biz ayakkabı ile ilgili okul yok. Bununla ilgili meslek lisesi yok.” şeklinde konuştu.

‘Tekstil okulu açmayı düşünüyoruz’

Bir tane de tekstil üzerine okul açmayı planladıklarını belirten Turan, “Bir tane de inşallah tekstil üzerine bir meslek lisesi açmak istiyoruz.  Bu okulda hem iplik hem de tekstil ikisi beraber olacak. Eğer tekstilde başarılı olabilirsek onu da mesleki eğitim Genel Müdürümüzle görüşüp Uluslararası bir tekstil lisesi açmak istiyoruz. Yani yabancı öğrencilerine gelebileceği İngilizce eğitim veren böyle Fen Lisesi kalitesinde bir tekstil lisesi açmak istiyoruz.” şeklinde konuştu

 

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!