olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

TÜMKİAD İstanbul’da görkemli açılış!

TÜMKİAD İstanbul’da görkemli açılış!
TÜMKİAD’ın İstanbul Anadolu Yakası İl Başkanlığı görkemli törenle açıldı.


İş dünyası içinde bulunan sayısız STK’lar arasından ticaret odaları ve borsaları dahil önemli kuruluşlara alternatif olan devletçiliği esas alarak yoluna devam eden ve günden güne büyüyen TÜMKİAD (Tüm Kalkınma ve İş adamları Derneği )İstanbul Anadolu Yakası İl Başkanlığı’nı geniş katılımlı bir toplantıyla açtı.

Kadıköy ByOtell’de yapılan açılışa TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu TÜMKİAD Anadolu Yakası İl Başkanı Enes Selimoğlu MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat ve Sivil Toplum Kuruluş Uzmanı Tuncer Dağ ile TÜMKİAD il başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, iş insanları, sivil topluk kuruluşu temsilcileri, basın mensupları katıldı.

 

SELİMOĞLU: ÜLKEMİZİ MUHASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNE ÇIKARACAĞIZ

TÜMKİAD Anadolu Yakası İl Başkanı Enes Selimoğlu gecenin kendisi için çok özel olduğunu dile getirerek, “TÜMKİAD, 2017’de kurulduğu günden itibaren, ülkemizi kalkındırmayı amaçlayan, bu uğurda üretim ve istihdamı yenilikçi yöntemlerle destekleyen bir kuruluştur. TÜMKİAD 40’ın üstünde il temsilciliğine ve 5 bin üyeden fazla dev kadrosuyla gecesini gündüzüne katıp çalıştı, çalışmaya da devam edecek, ülkemizi Mustafa Kemal’in dediği gibi muhasır medeniyetler seviyesine ulaştıracaktır. Bana bu görevi layık gören başta başkanım ve sizlere tüm kişisel bekalarımı bir kenara bırakarak çalışacağıma ve kalkınma yanlısı olan tüm iş insanlarının yanında olacağıma söz veriyorum.  İkinci yüzyılımız olan ‘Türkiye Yüzyılı’nda önemli bir şahlanış dönemine başlayacağımıza inanıyorum. Önümüzdeki günlerde İzmir, Muğla gibi illerle birlikte ülkemizi karış karış gezerek vizyonumuzu anlatmaya ve büyümeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

DAĞ: TÜMKİAD,İTO’YA HAREKETLİLİK GETİRDİ

Sivil Toplum Kuruluş Uzmanı Tuncer Dağ da söz alarak, “TÜMKİAD’da da az önce izlediğimiz Anadolu Ateşi gibi bir tablo karşımızdadır. Sıradan dernekler önce kurulur sonra faaliyet planı yapar ancak sayın Genel Başkan Nihat Tanrıkulu TÜMKİAD’ı kurmadan kısa, orta ve uzun vade planları ortaya koymuş, faaliyetleri ile ekibi belirleyip öyle yola çıkmıştır. TÜMKİAD, STK alanındaki boşluğu doldurmada en büyük kuruluşlardan biridir. TÜMKİAD sistemli ve devamlı faaliyetleriyle birlikte dünyanın sayılı ticaret odalarından biri olan  İstanbul Ticaret Odası’na büyük bir hareketlilik getirmiştir. TÜMKİAD bugün burada çalışmalarının meyvelerini topluyor ve görüldüğü gibi birçok siyasi partinin bile toplayamadığı bir kalabalık toplamış durumda. Bunu yapmak için güçlü lider ve işini bilen bir ekip olması gerekiyor. TÜMKİAD buna sahip.” dedi.

 

Halk oyunları ekibi, 7 bölgeden çok sayıda oyun sergileyerek açılışa renk kattı.

gmxudn.jpg.jpeg

KULAT: TÜMKİAD’IN TEK DERDİ İNSANLARIN REFAHIDIR

Genel Başkan Nihat Tanrıkulu’nu duygulandıran ve TÜMKİAD’ın temelini attığı yıllar öncesine ait kısa bir video göstererek konuşmasına başlayan MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, “Siyasetin çok hareketli ve umutsuz olduğu zamanlarda hem siyasete hem de iş dünyasına umut olmak için ortaya çıktı TÜMKİAD. Siyaset alanı umutsuzluğun yumağı haline gelebilir, insanlar ekonomiden ve adaletten şikayet edebilir. Ama bu coğrafya umutsuzluk coğrafyası değildir. Çünkü burası dünyanın en önemli coğrafyasıdır. Bu topraklarda her zaman umut vardır ve TÜMKİAD bu umut ateşini tekrar yakan bir devletçi STK’dır. Anadolu yardımseverliğiyle bilinen bir coğrafyadır aynı zamanda. Kendisine sığınan herkese sahip çıkmıştır ancak Anadolu zengin olursa kendi insanına ve sığınan insanlara da daha fazla sahip çıkabilir. Bu nedenle iş dünyasının çok güçlü olması lazım. Bu sebeple TÜMKİAD önümüzdeki yıllarda üreten, üretimi

İhracatla taçlandıran ve dünyada söz sahibi olma yolunda ilerliyor.

TÜMKİAD herkesin ev sahibi olmasını, asgari ücretlinin evini düzgün bir şekilde geçindirebilmesini istiyor. TÜMKİAD emeklilerin semt pazarları kapandıktan sonra çöpleri karıştırmasını istemiyor. TÜMKİAD insanlarımızın köylüsüyle kentlisiyle huzurlu ve müreffeh olmasını istiyor. TÜMKİAD’ın tek derdi her siyasi görüşten tüm insanların burada buluşması ve iş dünyasına katkı sunmasıdır. Bu çabasından dolayı TÜMKİAD’ı tüm kalbimle tebrik ediyorum.

 

 

Kaynak:Yaşam Gazetesi

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!