olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Tuğbay;AK Parti, bu seçimde sınıfta kaldı

Tuğbay;AK Parti, bu seçimde sınıfta kaldı
Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Şanlıurfa Şubesi Başkanı Mehmet Tuğbay seçim değerlendirmesinde bulundu. Tuğbay, “ Urfa’da yaklaşık yaklaşık 100 binin üzerinde oy kaybı yaşayan Ak Parti yapılan bu seçimde sınıfta kaldı” dedi.

Ahmet Meral/Şanlıurfa OLAY

 7  Haziranda yapılan seçimleri değerlendiren Esnaf Ve Sanatkârlar Derneği Şanlıurfa Şubesi Başkanı Mehmet Tuğbay, oy kaybını son dönemlerde yaşanan yanlış  politikalar ve gösterilen  adayların etkisi olduğunu söyledi.

  AK Parti bindiği dalı kesti

Tuğbay, “ Ak Parti 12 yıl boyunca yaptığı tüm seçimlerde iktidar ve birinci parti olmuştur. Bunu ben ilk iki dönemde son derece başarılı bir politika izledi. Son dönemde yaşanan ekonomik krizlerin etkisi oldu. Aynı zamanda Ak Parti kendi bindiği dalı kesmiştir. Son zamanlarda yaşanan yolsuzluk dedikoduları sonrasında yolsuzlukla adı geçen bakanları göndermemesi bunda etkisi olmuştur. Eğer böyle bir yolsuzluk yoksa onları neden yüce divana göndermedi halkın kafasında soru işaretleri bıraktı” dedi.

 Yanlış tercihler yapıldı

Belediye seçimlerinde yanlış tercih yapıldığını belirten Tuğbay, “Şanlıurfa’da özellikle geçen 2011 seçimlerinde alınan oy sayısı baz alındığı zaman yaklaşık 100 binin üzerinde oy kaybı yaşandı. Bu oy kaybının yaşanmasında en büyük etkenlerden biri Belediye seçimlerinde yapılmış olan yanlış tercihler ön plana çıktı. Belediyenin yaptığı plan ve projelerin yeterli olmadığı Urfa halkı ve esnafına yeteri kadar katkı yapılamadı. Bu seçimde aslında halk bir sınav verdi. Bütün siyasiler aynı şekilde bir sınav verdi ve görünen o ki Ak Parti bu sınavdan sınıfta kaldı. Gönül isterdi ki istikrarın devam etmesi ve ekonominin biraz daha iyileştirilmesiydi. Burada çıkacak sonuçlarla biraz daha esnafa yönelik katkıların sunulması seçime girecek adayların iyi seçilmesi, temayül yoklaması sonuçlarının göz önünde alınması vatandaş ve STK’lar kimi istediyse onların seçilmesi gerekirdi. İşte yanlış tercihler bu sonucu doğurdu” şeklinde konuştu.

 HDP emanet oya sahip çıkmalı

 

HDP verilen emanet oyun iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Tuğbay, “HDP barajı aştı bu oranlarda mutlaka emanet oylar var. HDP burada halkın vermiş olduğu bu desteği ileri dönük taşıyabilmesi daha iyi çalışmalar yaparak barış sürecine katkı sağlayarak esnafların ekonomik durumunu iyileştirilmesi bu şekilde çaba sarf ederlerse o emanet oy kalıcı hale gelerek onların baraj sorununu ortadan kaldırır. Türkiye partisi olma yolunda bazı adımlar atmış olur” ifadelerini kullandı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!