olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Trambüs projesi yargıya taşındı!

Trambüs projesi yargıya taşındı!
Şanlıurfa’da adeta yılan hikayesine dönen trambüs, usulsüzlük olduğu gerekçesiyle yargıya taşındı. Şanlıurfa barosu, projenin neden hala bitirilemediğini sordu.

Şanlıurfa baro başkanı Abdullah Öncel öncülüğünde yapılan toplantıda 74 milyonluk bir maliyeti olan trambüs projesinin neden bitirilmediğinin kamuoyuna açıklanması istendi.

 

Şanlıurfa Barosunda Barosu 4 yıldan bu yana faaliyete geçmesi beklenen Trambüs projesi ile ilgili açıklama yaptı.

Kentteki bu projeye ilişkin yapılan basın açıklamasında açıklamayı baro adına Şanlıurfa Barosu Kent ve Çevre Komisyonu başkanı Adnan Yapıcı yaptı. Adnan Yapıcı, burada yaptığı açıklamada, trambüs projesinde hukuksuzluğun olduğunu belirterek, ‘’Troleybüs Yapım Projesi İhalesinde ve yapım sürecinde konusu suç teşkil eden hukuksuzluklar meydana gelmiştir. Söz konusu hukuksuzluklar Kasım 2019 tarihli Sayıştay Denetim Raporunda açıkça belirtilmiştir. Buna rağmen Büyükşehir Belediyesi tarafından hukuksuzlukların oluşmasına sebep olan kişilerin cezalandırılması yönünde herhangi bir adım atılmamıştır’’ dedi.

Yapıcı yapılanların usulsüzlük olduğunu, bu sebeple de konuyu yargıya taşıdıklarını kaydederek,‘’Bunca usulsüzlüğe rağmen proje halen bitirilememiş olup atıl vaziyettedir. Proje kapsamında envantere alınan direk, kablo, lamba, otobüs gibi ürünler de çürümeye terkedilmiştir. Kamu milyonlarca lira zarara uğratılmıştır. Tarafımızca Belediye Başkanlığı’na bilgi edinme hakkı kapsamında sorduğumuz birçok soru yanıtsız kalmıştır. Sadece yüklenici firmaya işi teslim etmesi için ek süre verildiğinden bahsedilmiştir. Kamunun faydasına olacağı vaadiyle başlatılan proje gelinen aşamada ölü doğmuş ve kamu açıkça zarara uğratılmıştır'' ifadelerini kullandı.

 

Konuşmasının devamında olayın takipçisi olayın takipçisi olacağını ifade ederek ''Sayıştay raporunda açıkça görüleceği üzere Urfa zarara uğratılmıştır. Birileri tarafından Urfalının parası amiyane tabirle çarçur edilmiştir. Bu para nereye gitmiştir? Urfalının parası kimin cebindedir? Yolsuzluk yok ise proje neden bir türlü hayata geçirilememiştir? İdari işlem ve eylemlerin unsurlarından maksat(amaç) unsuru ahlâk kavramıyla ilgilidir. Maksat unsuru idarî işlemin sübjektif, manevî unsurudur. O idarî işlemi tesis eden kamu görevlisinin zihninin derinliklerindeki gerçek hedefidir. Aslında idarî işlemlerin tek bir amacı olmalıdır, o da kamu yararının sağlanmasıdır. Kişisel veya siyasî sebeplerle yapılan idarî işlem ve eylemler maksat yönünden hukuka aykırıdır. Projenin bir türlü bitirilememesi de idarenin ahlak unsurunun eksikliğinden kaynaklanmaktadır” diye konuştu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!