olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Trafo Patladı, eğitimsiz itfaiyeciler zor anlar yaşadı

Trafo Patladı, eğitimsiz itfaiyeciler zor anlar yaşadı
Şanlıurfa 11 Nisan Şehir Stadının köşesinde bulunan DEDAŞ’a ait trafo sabah saat 08.20’de patladı. Atatürk Bulvarı başta olmak üzere birçok mahallede elektrikler kesildi.

Aziz Budak / Atatürk Bulvarı 11 Nisan Şehir Stadının köşesinde bulunan DEDAŞ’a ait trafo patladı. Birçok mahallede elektrikler kesildi. Bahçelilevler, Atatürk Bulvarı, Stat caddesi ve Bamyasuyu semtinde elektrikler trafonun tamiri ile yaklaşık 6 saat sonra geldi.

Trafonun patlaması çevrede korku ve paniğe neden oldu. Atatürk Bulvarında ilerleyen araçların sürücüler, patlamanın etkisiyle bomba patlaması korkusuyla bir an araçlarının kontağını kapattı. Daha sonra trafo patlaması olduğunu fark edince trafik akışı yeniden başladı. Patlamayı fark edenler durumu hemen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına ve DEDAŞ’a bildirdi.

DEDAŞ’ın 186 ihbar hattı sürekli meşgul olduğu için vatandaşlar durumu direk cep telefonu numaraları olan tanıdıklarına trafo patlamasını bildirdi.

İTFAİYE ERLERİNDEN MASKESİZ MÜDEHALE

Trafo patlamasına müdahale eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının İtfaiye erlerinin eğitimsizliği dikkat çekti. İtfaiye erlerinin patlamanın oluşturduğu yoğun duman altında maskesiz çalıştıkları görüldü. Güvelik şeridi oluşturulmayan patlama bölgesinde itfaiye erlerin acemi davranışları dikkat çekti. Patlamanın ardından çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangının kontrol altına alınmasının ardından trafoda çalışmalar başladı. Yaklaşık 6 saat süren çalışmaların ardından elektrikler tekrar verildi.

\"\"

İTFAİYE ERİ YANGINI BIRAKTI BASINA TAKTI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının İtfaiye erlerinin eğitimsizliği dikkat çekerken, bir itfaiyeci yangını bırakarak görevini yapan gazeteciye senin burada ne işin var demesi tepkilere neden oldu. Basın mensubu ise itfaiye erine sen benimle uğraşmayı bırak kardeşim git yangını söndürmeye bak dedi. İtfaiye ekibi ise basın mensubu isen basın kartını göster demesi ise bu itfaiyecilerle Allah Şanlıurfalıya yardım etsin diyesi geldi.

VATANDAŞ İSYAN ETTİ

 

Atatürk Bulvarı’nda trafoda meydana gelen patlamanın ardından jeneratörler devreye girdi. Yaklaşık 6 saatlik kesintinin ardından elektriklerin verilmesiyle beraber rahat bir nefes alan Atatürk Bulvarı esnafı, “11 Nisan alanında bulunan bu trafoda sık sık elektrikler kesilmekte. Bugünde bir patlama oldu. Bunun nedenini yetkililer bir an önce halletmeliler. Trafoyu güçlendirmeleri gerekiyor. Sık sık kesilen elektrik nedeniyle büyük zararlar görmekteyiz.” Diye sitemlerini dile getirdiler.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!