olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Töre cinayetinin takibi Viranşehir’den başlamış

Töre cinayetinin takibi Viranşehir’den başlamış
Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesinde töre cinayetinin takibine başlayan güvenlik güçleri birlikte kaçtığı eniştesiyle bıçaklanan ve ağır yaralanan Ceylan İ.'nin ifadesini hastanede aldı.

Ceylan İ., saldırganları azmettiren kişinin babası olduğunu öne sürerken, gözaltına alınan baba Sabri İ.,tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

"BENİ AĞABEYİM VE KARDEŞİM BIÇAKLADI"

Mardin’de, ablasının dini nikâhlı eşi Hamdullah Ayaydın ile İstanbul’a kaçan ve otogarda bıçaklı saldırıya uğrayan Ceylan İ.’nin (19) tedavisi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sürüyor. Polis korumasında tedavisine devam edilen Ceylan İ., hastane odasında ifade verdi. Saldırıda öldürülen eniştesi Hamdullah Ayaydın ile 9 ay önce duygusal ilişki yaşamaya başladığını anlatan Ceylan, “Birbirimizi çok sevdik. Bir süre sonra kaçtık. Ancak sonra pişman olup eve döndük. Ailelerimize birlikte olmadığımız halde birlikte olduğumuzu söyledik. Amacımız ailelerimizi evlenmemizi kabul etmeye mecbur bırakmaktı. Ama ‘Siz abi-kardeşsiniz, nasıl böyle bir şey yaparsınız?’ diyerek, kızdılar” dedi.

Eniştesi ile kendi ailesinin tepkileri üzerine yeniden kaçma kararı aldıklarını ifade eden Ceylan, “Babam 3 amcaoğlumu peşimizden Viranşehir’e göndermiş. Ağabeyim Y.İ. ile kardeşim S.İ., Esenler ve Bakırköy’de çalışıyor. Amcaoğullarım, Viranşehir’den hangi otobüse bindiğimizi tespit edip peşimizden gelmiş” diye konuştu.

 

‘NASIL YAPARSINIZ?’

Ceylan saldırı anını ise şöyle anlattı: “Otogarda indik. Amcaoğullarımdan biri yanımıza geldi. ‘Siz nasıl böyle bir şey yaparsınız?’ diye sakince konuştu. Sonra diğer amcaoğullarım ve kardeşlerim geldi. Sesleri yükselmeye başladı. Amcaoğullarım ve kardeşlerimin ellerinde bıçak vardı. Amcaoğullarım bıçaklarla Hamdullah’a saldırdı. Ağabeyim Y.İ. ile erkek kardeşim S.İ. de ‘Sen ne yaptın?’ diyerek, bana saldırdı. Sırtımdan ve göğsümden bıçakladılar. Hamdullah yerde yatıyordu.” Ceylan İ.’nin Hamdullah Ayaydın’ın öldüğünden habersiz olduğu ve evleneceklerini söylediği öğrenildi.

 

Otogar’da meydana gelen töre cinayetini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “Esef verici” olarak yorumladı, “Herkes kendi davasını kendi görüp, cezasını kendi vermeye başladığında orman kanunları var demektir” dedi. Bu arada  Mardin’de gözaltına alınan Ceylan’ın babası Sabri İ., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!