olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Tıp merkezlerinin akıl almaz usulsüzlükleri!

Tıp merkezlerinin akıl almaz usulsüzlükleri!
Şanlıurfa’da faaliyet gösteren 60 civarındaki TIP Merkezinin her birine yaklaşık 1 milyon TL ceza kesildiği ortaya çıktı.

Türkiye’de sağlık camiası arsında Şanlıurfa’nın Tıp Merkezlerindeki usulsüzlüğün bilindiği ve ülke genelinde nam saldığı iddia edildi. Ankara’daki Tıp Merkezi sayısı kadar Şanlıurfa’da Tıp Merkezi olduğu bildirilirken Urfa’daki bazı TIP Merkezlerinin imajının çok kötü olduğu ileri sürüldü. Şanlıurfa’daki özel hastaneler de her hangi bir sorunun yaşanmadığı ancak TIP Merkezleriyle Sosyal Güvenlik İl Kurumunun başının dertte olduğu öğrenildi.

 

AVUKATLAR DAVALARINDAN UZAK DURUYOR

İddiaya göre Şanlıurfa’daki bazı Tıp Merkezleri yedikleri cezaları ödememek için akıl almaz yöntemlere baş buruyor. Bazı avukatlar ise dönen dolapların farkına vardıkları için söz konusu Tıp Merkezlerinin avukatlığından uzak duruyor. Davalara baktıkları zaman çok ciddi paralar kazanacaklarını bile birçok avukatın Tıp Merkezleri “bizden uzak dursun” diyor.

 

MÜFETİŞLER URFA’DAN HİÇ AYRILMIYOR

Güneydoğu’daki bütün TIP Merkezleri İzmir SGK tarafından takip edilirken Şanlıurfa’daki 60 TIP Merkezi ile baş edilemediği için Ankara’nın markajında olduğu iddia edildi. İzmir ve Ankara’daki SGK müfettişlerin Şanlıurfa’dan hiç ayrılmadığı bildirildi. Hemen hemen bütün TIP merkezlerinin her birinin 1 milyon TL cezasının bulunduğu ancak yasallardaki boşluklardan ve mahkeme sürecinden anında kapatılmadığı hatta kapatma kararı alınanlar hemen farklı bir isimle yeni bir Tıp Merkezi açtıkları iddia edildi. İl dışından gelen müfettişlerin hiç ayrılmadığı ancak TIP Merkezleriyle baş edemedikleri bildirildi.

 

SGK’YA PAPUCU TERS GİYDİRİYORLAR

Ceza yiyen Tıp Merkezlerinin SGK’dan alacakları paraları da akıl almaz yöntemlerle tahsil ettiği ileri sürüldü. İddiaya göre, Mahkemelik olan TIP Merkezleri SKG’dan biriken alacaklarını tahsil etmek için Şanlıurfa Adliyesine müracaat ettiğinde istediği sonucu alamıyor. Bunun üzerine Şanlıurfa’nın her hangi bir ilçesindeki mahkemelere başvurarak ihtiyati tedbir aldırıyor. İlçe mahkemesinde aldırdıkları ihtiyati tedbirle yüzde 10 teminat yatıran TIP Merkezleri, SGK’nın önlem olarak aldığı bedel ödeme yasağını deliyor ve SGK’dan alması gereken anaparasını tahsil ediyor. Daha sonra da “TIP Merkezim battı” diyerek SGK’ya borcunu ödemeyerek devletti milyon TL zarara uğratıyorlar.

 HACDAKİ 60’LIK NENEYE DÜŞÜK YAPTIRDILAR

Haksız yere kazanç sağlayarak devleti dolandıran Şanlıurfa’daki bazı Tıp Merkezleri, vatandaşlardan habersiz ele geçirdikleri T.C numaralarıyla tedavi ettiklerini, ilaç yazdıkları, ameliyat yaptıkları ve hatta hacda olan 60 yaşındaki neneye düşük yaptırarak SGK’dan yüklü para aldıkları ileri sürüldü. Vatandaşların olayı fark etmesi üzerine SGK’ya şikâyet ettiği ve konun şuan mahkemelik olduğu öğrenildi. 60 yaşındaki annesi hacda olduğu dönemde düşük bebek yaptırdıkları, masraflarını SGK’dan tahsil etmek için girişimde bulundukları söz konu nenenin çocukları öğrenince çılgına döndü. Kömür işi ile uğraşan bir ailenin başına gelen bu akıl almaz olay Şanlıurfa’da şok etkisi yaptı.

 TIP MERKEZLERİNE MİLYONLARCA LİRA CEZA UYGULANDI

SGK Şanlıurfa İl Müdürü İsmail Ünlü de çarpıcı açıklamalarda bulundu. En çok denetimlerinin sağlık alanında yaptıklarını belirten SGK Şanlıurfa İl Müdürü İsmail Ünlü “Ama bu iş öyle bir şey ki tabiri caizse mantar gibi türeyen bir sitem olduğu için, ona bakıyorsun başka bir yerde bir şekilde başka kimlikle önümüze çıkıyorlar.  Ama üzerine en çok düştüğümüz konulardan biri sağlık sorunudur. Çok ciddi cezalar uyguluyoruz. Cezaları milyonları buluyor. Milyonlardan bahsediyorum” ifadelerini kullandı.

 

CEZA ALANLAR BAŞKA İSİMLE İŞYERİ AÇIYOR

Tıp merkezleri hakkında çok yaptırımları olduğunun altını çizen SGK Şanlıurfa İl Müdürü İsmail Ünlü “ Örneğin ceza almış  “A” şirketi farklı bir adreste farklı bir isimle karşımıza çıkabiliyor. Baktığın zaman kurdukları şirket yeni bir şirket buda yeni oluşmuş içinde suç işleyeni var fakat suçlu diyemiyorsun. Çünkü yeni kurulmuş ama perde arkasında kimin bulunduğunu göremezsin. Urfa’da 60 tane tıp merkezi var birçoğu ceza yemiş. Büyük bir ihtimal hepsine ceza kesmişizdir ”dedi.

 URFA’YI SAĞLIK ANLAMINDA TÜRKİYE TANIYOR

Urfa’nın sağlık konusunda yıllardan beri incelendiğini hatırlatan Ünlü” Urfa’nın incelemesini bizzat Ankara yapıyor.  SGK’ta çalışıp da Urfa’nın sağlığını bilmeyen yoktur. Bütün Türkiye tanır. Türkiye’ye de Urfa’nın sağlık sorunu meşhurdur. Ben de bunu bilerek geldim “ifadelerini kullandı.(Urfaha)

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!