olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Ticaret odalarindan Halfeti’ye ziyaret

Ticaret odalarindan Halfeti’ye  ziyaret
Polatlı Ticaret Odası ve Birecik Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri Halfeti belediyesini ziyaret etti. Oldukça keyifli ve sıcak sohbetlerin yaşandığı ziyarette birçok konu ele alınarak paylaşımlar bulunuldu.

Polatlı Ticaret ve Sanayi Odası ile Birecik Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulları aralarında iki bölgenin kültürel etkileşimi üzerinden yaptıkları "Kardeş Oda Protokolü" çerçevesinde ve Ankara Kalkınma Ajansı destekli sosyal etkileşim projesi kapsamında Halfeti Belediyesi'ni ziyaret etti. Polatlı Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya ve yönetim kurulu üyeleri ile Birecik Ticaret Odası Başkanı Müslüm Acar ve yönetim kurulu üyeleri tarafından bizzat gerçekleştirilen ziyarette konuklar, Halfeti Belediye Eş Başkanları Mustafa Bayram ve Ayşe Durmuş tarafından başkanlık odasında karşılandı.

Sıcak ve samimi geçen ziyarette konuklara bizzat belediye eş başkanları Bayram ve Durmuş tarafından ikramlarda bulunuldu. Bahram ve Durmuş, ziyareti gerçekleştiren konuklara Halfeti'nin tarihi ve kültürü hakkında aktarımlarda bulundu. Polatlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ulvi Sakarya da ziyaretlerine hususen eş başkanlara beraberlerinde getirdikleri hediyeleri takdim etti.

'BATIDA ANLATILAN DOĞU İLE GERÇEK DOĞU ARASINDA DAĞLAR KADAR FARK VAR'

Siyasi sohbetlerinde gerçekleştiği ziyarette konuşan Bayram, Türkiye'nin batı bölgesinde anlatılan doğu bölgesi ile doğuda yaşanılan gerçek arasında dağlar kadar fark olduğunun altını çizdi. Bayram, doğu bölgesine mevcut iktidar ve hükütmetlerin yürüttüğü politikalar nedeniyle bölge halkının çok çektiğini ve mağdur olduğunu dile getirdi. Bayram, farklı inanç ve etnik kökene sahip insanların paylaşamayacağı hiçbir şeyi olduğunu belirterek, Halfeti'de farklı etnik kökenlere sahip Türkmen, Ermeni ve Kürtlerin sorunsuz bir şekilde bir arada sürdürdüğü ortak yaşamı örnek gösterdi. Bayram, bölgede yaşanan sorunların savaş politikaları ile değil ancak diyalog ile çözülebileceğinin altını çizdi.

KARA GÜLÜN TESCİLLENMESİ İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNULACAK

Polatlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ulvi Sakarya da Kara gülüyle tanınan Halfeti'nin bu en belirgin simasının tescillenmesi gerektiğini belirten Sakarya, Kara gülün üretiminin ve yetiştirilebilmesi için Ankara Kalkınma Ajansı'na gerekli başvuruları gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Sıcak ve keyifli sohbetlere sahne olan ziyaret yapılan konuşmaların ardından son bulurken, belediye eş başkanları Bayram ve Durmuş, konuklara ayrılmadan önce Antep fıstığı hediye etti. Ziyaretten çok memnun kaldıklarını belirten Polatlı ve Birecik ticaret ve sanayi odaları başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, bundan sonra sık sık belediyeyi ziyaret edeceklerini belirtti.

 

Ziyaret konukların belediye hizmet binası önünde eş başkanlar ile çektirdikleri hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!