olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

TEOG tercihlerinde son gün Cuma

TEOG tercihlerinde son gün Cuma
Türkiye genelinde yüz binlerce öğrencinin girdiği TEOG sınavı tercihleri bu Cuma sona eriyor.

Haber: Mehmet Kaması

Yüzbinlerce Ortaöğretim öğrencisinin lise hayali ile girdiği TEOG sonuçları ardından başlayan tercihler Cuma günü bitiyor. Toplam 3 tercih döneminin olduğu TEOG sınavında bu hafta son ayağı olan 3’ncü tercih dönemi yapılıyor. Cuma günü son bulacak tercih dönemini kaçırmamaları için öğrencilerin en geç Cuma gününe kadar tercih yapmaları gerekiyor.

Her tercih döneminde sadece 3 okul ismi yazabilen öğrenciler birinci ve ikinci tercih döneminde yerleşemedikleri okullara 3’ncü ve son tercih dönemi olan bu hafta içinde tercih yapma hakları bulunuyor. Öğrencilerin tercihlerini yaparken bir uzmandan fikir ve yardım alması gerektiğini söyleyen Rehberlik Araştırma Merkezinde görevli öğretmen Zahide Aydoğdu, “Bu hafta son tercih dönemidir. Öğrencilerin en geç Cuma gününe kadar ya merkezimize gelerek ya da uzman bir kişi kontrolünde tercih yapmaları gerekiyor.” dedi.

TEOG tercihlerinin Cuma günü son bulduğu Türkiye’de bu üç dönemde Açık öğretimden ya da mazeret olan öğrenciler ise 5 Eylül’de başlayıp 9 Eylül’de son bulacak olan mazeretli tercih döneminde ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde kurulan komisyonlarda mazeretini bildirdikleri takdirde tekrardan tercih yapma hakları bulunuyor.

‘Her tercihte 3 okul yazabilirler’

İlk tercih döneminde yerleşemeyen öğrenciler veya yerleşip de okuldan memnun olmayan öğrenciler nakil dönemlerinde tercih yapabildiklerini söyleyen Rehberlik Araştırma Merkezinde öğretmen Zahide Aydoğdu, “Tercih yapacak öğrenciler 3 okul ismi yazabiliyorlar. Bu seçtikleri 3 okullardan birine herhangi bir ortaokulda tercih yapabilirler. Orada nakillerini istiyorlar, orada kontenjan sayısı aranmaksızın zaten e okul kendi sayfasında yayınlıyor.  Boş kontenjan var mı aldıkları puana göre, öyle tercihlerini yapabiliyorlar.” dedi.

‘Cuma günü son tercih günüdür’

“Tercih döneminin şuan üçüncü haftasındayız yani son haftasındayız. Cuma günü son tercihler bitiyor.” diyen Zahide Aydoğdu, “Bu dönemde bittikten sonrada 5 Eylül’de tekrar memnun olmayanlar veya Açık öğretimde kalanlar nakil konusunda bu sefer ilçe milli eğitim müdürlüklerinde nakil komisyonu oluşturuluyor, orada tekrardan bir nakil süreci başlıyor. Ve burada kurulan komisyonda tercihlerini yapabiliyorlar.” diye konuştu.

‘Öğrenciler tercihlerini araştırmadan yapıyorlar’

Buradaki öğrencilerin tercih döneminde araştırma yapmadan geldiğini söyleyen öğretmen Zahide Aydoğdu, “Okuldan hani direk memnun değilim veya Açık öğretime yerleştirildim okulumu değiştirmek istiyorum diye öyle yapıyorlar. Öyle de yapınca okullarda şuanda mesela boş yer olmuyor, o okula tercih yaptığımızda ölü tercih oluyor. Bu sene zaten birçok kişi mağdur oldu, açıkta kaldı veya yerleştiği okuldan memnun değillerdir.” ifadesini kullandı.

 

‘5 Eylül’de mazereti ile tekrar tercih yapma hakkı var’

 

“Nakil döneminde okul konusunda en azından bir fikir sahibi olarak gitmek istediği okulda boş yer var mı yok mu normal nakil sürecinde baktığımızda kontenjan aranmaksızın diyor ama öğrenci en azından bir fikir sahibi olmak için boş yer var mı yok mu diye bakmalarından fayda vardır.” ifadelerini kullanan Zahide Aydoğdu, “Böylelikle daha güvenilir bir tercih yapmış olurlar. 5 Eylül’de yerleşemeyen öğrenciler ilçe milli eğitimlerinde kurulan komisyonlara başvurularını son kez yapma şansı bulabiliyorlar.” şeklinde konuştu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!