olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Temayülde oy kullanacaklara yakın markaj

Temayülde oy kullanacaklara yakın markaj
Siyasi trafiğin gölgesinde seçim hazırlıklarını yürüten AK Parti’de gözler temayül yoklamalarına çevrildi.

Temayülde Oy Kullanacaklara Yakın Markaj  

Hafta sonu gerçekleşecek olan temayül yoklamaları için AK Parti düğmeye bastı. Şanlıurfa’da yapılacak olan AK Parti aday adaylarının temayül yoklaması pazar günü GAPTEM’de gerçekleşiyor. Temayül yoklamasında oy kullanacakları aday adaylarının yakın markaja aldığı öğrenildi. 

2011 GENEL SEÇİMLERİNDE DE TANRIVERDİ KOMİSYON BAŞKANIYDI

Şanlıurfa’dan AK Parti’den aday adaylığı için müracaatı bulunan 300 isimin temayül yoklamasına ise AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’nin komisyon başkanlığı yapacağı bildirildi. Pazar günü Şanlıurfa’ya gelecek olan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, 2011 yılındaki genel seçimleri için de Şanlıurfa’nın temayül yoklamasında komisyon başkanı olmuştu. 

BU KEZ TEMAYÜL SONUÇLARI ANKARA'DAN AÇIKLANACAK

 Daha önceki temayül yoklamaları sonuçları her ilinki kendi şehrinde açıklanmıştı ancak 7 Haziran 2015 genel seçimlerinin temayül yoklamaları kentlerde değil de Ankara Genel Merkezden açıklanacağı öğrenildi.

 TEMAYÜL TEK KRİTER DEĞİL

 Temayül yoklamalarında ilk sırada çıkmak, tek başına adaylık için yeterli olmayacak. Üst Komisyon, şu verileri de değerlendiriyor:  Periyodik olarak yaptırılan kamuoyu anketlerindeki sonuçlar. Valiler, kanaat önderlerinden alınan görüşeler. Aday adayının toplumdaki karşılığı. Liyakat, ehliyet. Sadece devlet tecrübesi anlamında değil, teşkilat tecrübesi anlamında da ehliyet ve liyakat. Devlet tecrübesi kazanmış ve yönetimde edindiği tecrübeyi siyasi alana taşıyacak kriterler. Geçmiş döneme göre daha fazla kadın temsili. Başörtülü başörtüsüz, bir ayrım olmayacak. Paralel yapı mensuplarının, tuzlukların sızmalarını engellenecek.

 TEMAYÜL ÖNCESİ ADAY ADAYLARI YEMEKTE BULUŞACAK

 Bu arada hafta sonu yapılacak temayül yoklaması öncesi Ak Parti Şanlıurfa İl Teşkilatı, aday adaylarını bu akşam (26 Şubat 2015 Perşembe ) saat 19:00’da bir otelde yemekli toplantıda buluşturacağını duyurdu.

 URFALI 4 MİLLETVEKİLİ FARKLI İLLERE TEMAYÜL İÇİN GİDİYOR

 Öte yandan AK Parti’nin Şanlıurfalı mevcut 4 Milletvekili de hafta sonu farklı illerde temayül yoklaması için görev alacağı öğrenildi. Bunlardan biri Abdulkerim Gök, diğeri Zeynep Karahan Uslu, Mehmut Kaçar ve Yahya Akman.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!