olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Telaffuzu Bile İnsanı Ürkütüyor

Telaffuzu Bile İnsanı Ürkütüyor
Urfaspor eski takım kaptanlarından Edessa TV Santra programı yapımcısı Nihat Çakır, 10 Haziran'da yapılacak kongreyle ilgili olarak; 'Adayım' demediğini ancak seçeneklerden biri olabileceğini söyledi. Çakır, Kamuoyunda çok tehlikeli bir söylemin dolaştığına dikkat çekerek, ''Urfaspor küme düşsün, kapansın. Yoksa bu borcu kimse ödeyemez. Nihat Çiftçi Belediyespor'a ağırlık verip çıkartsın gibilerinden laflar dolaşıyor.  Şayet böyle bir şey olursa Urfaspor'a yapılanları tarih asla affetmez' dedi. 

''Borca borç katılarak şampiyon olmak, kişilerin anlık duygularını öteye gitmez. Esas olan üst liglere çıktıktan sonra orada kalıcı olabilmektir'' diyen Çakır, Urfaspor için hazırladığı reçeteyi şöyle anlattı: 

Yıllarca gerek görsel, gerekse yazılı medyada Urfaspor’a ve Urfa sporuna yıllarını veren biri olarak eğer doğru, eğer yanlış hep olması gerekenleri yazdım ve söyledim.

Maalesef muktedirler ya sesimizi duymadılar veya birilerinin hesabına gelmediği için sesimizi kimseye duyurmadılar; Netice yıllarca biz söyledik, biz dinledik. Korkum yine öyle olacak.

Ne olur, bu sefer bir kez olsun dinleyin.

Nasıl ki 1.ligi hazmetmeyip haddimizi bilmedik, Süper lig hayalleri kurup neticesinde bir alt lige düşürüldük ise aynı hataya tekrar düşüyoruz. Şampiyonluk söylemleriyle 30 mu 40 milyon mu bilmem, bu borç yapısıyla aslında Urfaspor‘u biraz daha meçhule götürmekten başka bir şey yapmıyoruz.

Tabi doğru adımlar doğru bir yapılanma ile gelecek şampiyonluk başımız gözümüz üstüne. Buna yok demek akıl karı değil zaten.

Peki ne yapılmalı?

-Başta Emin Yetim Başkan; Eski Kulüp Başkanları enaniyetlerini bir kenara bırakıp, Sayın Valimiz Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi ve Merkez ilçe Belediye Başkanlarımız, ŞUTSO, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanlarıyla yapılacak görüşmeler neticesinde, aralarında bir birliktelik sağlayıp bu işe el atmaları… Bürokrasi ve Odaların yönetime verecekleri birer aday ve bir kaç spor adamıyla birlikte; ister Emin Başkan, ister eski başkanlardan biri isterlerse ben veya başka bir isim bir bürokrat başkanlığında , Beşiktaş eski Kulüp Başkanı Süleyman Seba modeli bir liste oluşturulmasına gerek var diye düşünüyorum.

Yoksa durum vahim.

-Transfer tahtasının açılması, kamp giderleri ve futbolcu peşinatları için 10 milyon gibi acil nakit paraya ihtiyaç var. Ne şahıs olarak bunu bulma, ne de verme şansı maalesef çok zor. Hatta imkansız gibi.

Bu yazdığım dinamikler bir araya gelirse, sağlıklı bir yapılanmayı, borcun mimimize edilmesini, kalıcı gelirleri daha sağlıklı konuşabiliriz.

- Eğitimcilerden Sağlık sektörüne, Hukukçulara kadar belli sayılarda kontenjan verilip delege yapısının revize edilmesi ve şehrin takımına yakışır bir hale getirilmesi lazım.

- Alt yapı: Futbolu bırakmış eski futbolcuların bölgeyi ve Doğuyu iyi tarayıp bulacakları genç futbolcularla, her yaş gurubunun başına birini görevlendirerek zaman içinde bu çalışmaların akademiye dönüştürülmesi.

Maalesef ben bu fikirlerimi beyan ettim. Bu oluşumun hayata geçirilmesi kabul görürse; bütün bu veriler ortaya dökülüp tarafsız biri olsun derlerse ben de aday olabilirim. Bu görüşüme teveccüh gösterirler ya da göstermezler. Her görüşe, her yoruma saygı duyarım.

Sevincim; dostlarım ve yorum yapan kardeşlerimin pozitif düşünceleri.

Üzüntüm; Urfalı eski futbolcu arkadaşlarımdan Mutlu Yılmaz kardeşim hariç, bırakın telefon açıp desteklerini beyan etmeleri, yorum dahi yapmaya pasif kalıyorlar. Demek ki sizler bu zulü bu dışlanmayı hak ediyormuşsunuz.

- A takımın başına getirilecek genç, idealist, dürüst bir hocayla uzun bir çalışma süresi… İlk etapta 3 yıllık hedef belirlenip yardımcılarından iki tanesinin Urfalı olması şartı konulabilir.. Genç-dinamik bir futbolcu ordusu kurulduktan sonra kadro bir kaç tecrübeli futbolcuyla takviye edilebilir.

- Kulüp yönetimi bir kişi yani Emin Başkanın üstüne bırakılır, kimlerin maddi katkı sunacağı sorusu havada kalır, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin de etkisiyle gerekli maddi destek sağlanamazsa yönetim mecburiyetten istifa eder.. O zaman Urfasporun halini akıbetini bir düşünün.

- Kamuoyunda çok tehlikeli bir söylem dolaşıyor Allah muhafaza telaffuzu bile insanı ürkütüyor. İbrahim Kızıl ve Antepspor örneği.. Urfaspor küme düşsün, kapansın. Yoksa bu borcu kimse ödeyemez söylemleri ve Nihat Çiftçi Belediyespora ağırlık verip çıkartsın gibilerinden laflar.

Kafanızda varsa böyle şey, bir düşünce; 50 yıllık tarihi olan Urfasporumuza sebep olanları tarih af etmez. Bunu böyle bilesiniz.

Ha Belediyesporuda üst liglerde pilot takımımız olarak hep birlikte görelim derim bi sakınca yok.

-Belki düşünülen mevcut bu tablo ile rast gider şampiyonda olunabilir, illa kötü senaryo olur demiyorum, büyük ihtimal diyorum, borca borç katarak şampiyon olabiliriz de.. Urfaspor için esas olan üst liglere çıktıktan sonra orda Antep, Bursa, Trabzon, Gençlerbirliği ve Akhisar gibi on yıllarca ikamet edip kalıcı olabilmektir.

Düşüncelerim kabul görür görmez bilmem ama bu işin emektarı ve dile getirenlerden biri olarak; sorumluluk almaya, URFASPOR’UN bekası için üstüme düşeni son dakikaya kadar söylemeye yapmaya çalışacağım.

Fikirlerimin ne kadar kabul göreceğini birlikte görüp bakacağız.

Fikir beyan eden varsa; kahve köşeleri, TV ekranları, sosyal medya kanalıyla değil, buyrun sahaya, sorumluluk almaya.. Eski başkanlarda dahil olmak üzere, Eteğinizde ne varsa dökün derim,

Hasta durumda olan URFASPORUMUZ’a doğru teşhisle gerekli müdahalenin yapılması dilek ve temennimdir.'' 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!