olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Tehdit edildim...

Tehdit edildim...
Şanlıurfa’da görev yapan tek anestezi uzmanı olan İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Erdoğan Duran, “9 yıldır, Urfalı olmayan ve Urfa’da görev yapan tek anestezi uzmanıyım” dedi

  Sağlık İl Müdürlüğüne girişlerde olağan üstü güvenlik önlemleri oluşturmasının ve turnikelerden cipli ve kartlı girişler oluşturmasının gerekçesini de açıklayan Sağlık İl Müdürü Duran, tehdit edildiğini ve şuan koruma polisi ile dolaştığını söyledi.Kendisin devlet koruması ile dolaşmasının bir nedeni olduğunun altını çizen Duran, “Biz burada 40 milyon liranın üzerini çizip bir işi 8 milyona mal ediyorsak ve 32 milyon lira devletin cebinde kalıyorsa bu bazılarını rahatsız eder. Burada 80 lira için adam öldürüldüğünü de gördüm. Beni devlet koruma altına almayacaksa kimi alacak, ben şuanda devletin hesabına çalışan bir insanım.  Hırsıza meydan vermiyorsun, ona ihale vermiyorsun” ifadelerini kullandı.

105 iş günü işine gitmemiş bir taşeron ambulans şoförünün kendisini tehdit ettiğini hatırlatan Duran “Bana burada asarım, keserim, sıkarım dedi. Bu adam bizi tehdit etti ve ben şuan devlet korumasıyla geziyorum” dedi.

Bazı çıkar çevrelerin birtakım şeyleri farklı yerlerden kaşıyarak kendilerine menfaat edinmeye çalıştığını hatırlatan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran şöyle konuştu ”Bu buranın zaten klasik yapısı. Ama şu şöyle bilinsin ki biz burada Urfa’da yaşayan vatandaşlara hizmetin en kolay bir şekilde verilmesi için çalışıyoruz. Amacımız burada hiçbir zaman bazı şeyleri zorlaştırmak değil. Bilakis zorlaştırmayın, kolaylaştırınız felsefesini ön planda tutmaya çalışıyoruz, ama bazı insanların çıkarlarına ters gelebilir. Bu anlamda da düzgün bir yer dilimi, iletişim her zaman bunun önüne geçecektir. Buna rağmen insanlar kendi bildiklerini okuyorlar buda onları bağlar. Herkes kendine yakışanı yapar.  İlimiz sağlık anlamında 8,5 yıldan beri teftiş geçirmemiş bir ildi. O bana nasip oldu. “

   Şanlıurfa nüfusa oranla Türkiye’de en çok tıp merkezinin bulunduğu iller arasında yer aldığını dile getiren Duran, Şanlıurfa’daki Tıp Merkezlerinin sayısının Ankara’daki Tıp Merkezlerinin sayısı kadar olduğunu vurguladı. Ancak bu gerçeğe rağmen TIP Merkezlerinin işini gören personel bakımından Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünün yetersiz olduğunu dile getiren Duran, ayrıca Şanlıurfa’da ilginç bir şekilde ayda 3 defa Tıp Merkezlerinin mesul müdürlerinin değiştiğini ifade etti.

Duran, Tıp Merkezlerindeki sıkıntıyı şöyle anlattı: ”Ben üzülerek söylüyorum bizim ilimizdeki birçok tıp merkezinin mesul müdürleriyle tanışmıyoruz.  Çünkü mesul müdürleri çağırdığımız zaman, bize diyorlar hocam tıp merkezinde mesul müdür ben gözüküyorum ama kağıt üzerinde gözüküyorum, tıp merkeziyle ilgi alakam yok diyorlar. Sadece mesul görünen kişinin diplomasını kullanıyorlar. Mevzuatta bunun yeri yok aslında, biz bunu ispat edemiyoruz.  Urfa’da inanın bir tıp merkezinin mesul müdürü belki ayda 3 defa değişiyor bazen, o ona, o da ona devrediyor. Amaçları mevzuata uydurmak. Mesela bir tıp merkezinde mesul müdür vazgeçiyor,  biz ona bir süre veriyoruz ve o sürede mesul müdür bulmadıysa tıp merkezini kapatıyoruz.  O sırada hemen bir tıp merkezinden ayrılan mesul müdürü kendi tıp merkezine müdür göstererek kapatılmaktan kurtarıyor. Bu şekilde 40 gün idare ediyorlar”

 Kapılara kart koyduk çünkü personeli tehdit ediyorlar

"Biz personellerimiz için kartlı sistem yaptık ilerleyen günlerde uygulamaya girecek.  Personellerimiz kartı okuttuğunda geçecek, fakat tıp merkezi personeli geldiğinde geçemeyecek. Ve buradan geçemeyince tepkisi olacak. Yani burada tepkisine gerek yok, senin amacın nedir evrak, biz orada evrak için 2 tane personel koyacağız. Tıp merkezi personeli gelecek diyecek ben şu tıp merkezinden geliyorum diyecek ve personeller evraklarını alacak. Alır almaz tarayıp sistem üzerinden havale ediyor. Biz olması gerekeni yapıyoruz. “

 Sağlık Müdürlüğünü kapatma noktasına geldik

"Şimdi Urfa’da 4 kişinin yapacağı işi 1 kişiye yaptırıyoruz. Ve elamanlar kaçıyor, siyasiler araya giriyor bunun tahinin kaldır, inanın kapanma noktasına geldik.Buradaki sağlıkçılar zor şartlar altında çalışıyor ve biz onları Şanlıurfa’da tutamıyoruz. Çünkü 4 kişinin yapacağı işi 1 kişi yapıyor ve kaçmak istiyorlar. İlimizde 66 adet tıp merkezi bulunuyor.  Ankara’daki tıp merkezi sayısı 60 tane.  Ankara’da tıp merkezlerine bakan personeller 10 tane iken Urfa’da bu işe bakan 2 tane personel var.  " (Urfaha)

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!