olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

TEDAŞ 130 bin dönüm ürünü kuruttu

TEDAŞ 130 bin dönüm ürünü kuruttu
Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, TEDAŞ’ın sulama ile tarım yapan çiftçimize yönelik uygulamaları nedeniyle Akçakale’de 130 bin dönüm arazinin kuruduğunu söyledi. Çiftçilerin büyük zarar gördüğü dile getirdi.

2014 yılını değerlendiren Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Şanlıurfa çiftçisinin alın terinin karşılığını alamadığını söyledi. Ziraat açısından Şanlıurfa’nın çok zor bir yılı geride bıraktığını kaydeden Başkan Eyyüpoğlu,  pamuk üreticisinin zarar ettiğini belirtti. Eyyüpoğlu, ‘Başta pamuk fiyatları çiftçimizi zor durumda bıraktı. 1 Lira 20 kuruşa mal edilen pamuğun fiyatı 1 Liraya kadar geriledi. Bu durum pamuk çiftçisine büyük zarar verdi” dedi.

 Fıstık ve hububatı don vurdu

Eyyüpoğlu, “30 Mart günü yaşanan don olayı Fıstık ve hububatta da büyük zararlara yol açtı. Başta Fıstık, Buğday,  Arpa ve Mercimek gibi ürünlerin büyük zarar görmesi nedeniyle çiftçi beklediği verimi alamadı”  diye konuştu.

  TEDAŞ çiftçileri zarara uğrattı

Başkan Eyyüpoğlu,2014 yılının ilk aylarından itibaren TEDAŞ’ın elektrik ile sulama yapan çiftçileri kayıt altına alma ve borçlarını yapılandırma gerekçesi ile elektrikleri kesmesi sonucu 100 Binlerce dönüm arazide ekili ürünler büyük zarar gördüğünü vurguladı. Eyyüpoğlu bu durumun ülke ve bölge ekonomisini önemli ölçüde zarara uğrattığını ileri sürdü.  Çiftçinin elektrik kesintileri nedeniyle büyük mağduriyetler yaşadığını söyleyen Eyyüpoğlu, “Bir diğer önemli sorun ise TEDAŞ’ın sulama ile tarım yapan çiftçimize yönelik uygulamaları nedeniyle yüz binlerce dönüm ürünün telef olmasıdır. Sadece Akçakale’de 130 Bin dönüm pamuk ekili alan sulama yapılamadığı için kurumuştur. Bu durum hem ülke ekonomisini hem de bölge çiftçisini olumsuz etkiledi” Şeklinde konuştu.  

 Bıçak kemiğe dayandı

Siyasilere ve yerel yetkililere seslenen Eyyüpoğlu, öncelikle elektrik sorunun çok hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması gerekti söyledi. ‘Artık bıçak kemiğe dayandı’ diyen Eyyüpoğlu, şunları söyledi: “Buradan Özellikle Şanlıurfa Milletvekili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Faruk Çelik’e, Milletvekillerimize, Ak Parti İl Başkanlığına ve Büyükşehir Belediyesine sesleniyorum kendilerinden ricam TEDAŞ ile ilgili sorunun biran önce çözülmesidir. Çünkü artık bıçak kemiğe dayandı. Çiftçinin dayanacak gücü kalmadı.”

 

 Eyyüpoğlu, 2015 yılının bereketli geçmesini ve TEDAŞ ile alakalı sorunların bitirilmesi ve çiftçi mağduriyetinin son bulmasını diledi. 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!