olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Tarım sigortalarında büyük artış

Tarım sigortalarında büyük artış
Şanlıurfa’da düzenlenen toplantıda konuşan TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu,sigortalılık oranının 11 yılın sonunda ’nin üzerinde olduğunu belirterek, poliçe adedinin yıl sonunda 1.6 milyon adede ulaşacağını tahmin ettiklerini belirtti.

Mutlu Güneş/Şanlıurfa OLAY

TARSİM, Sistem’in yapısı ile acentelerin Sistem’deki rolü ve sorumluluğu hakkında bilgilendirmek, 2017 yılı uygulamalarına ait üretim ve hasar verileri hakkında değerlendirmelerde bulunmak amacıyla Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasında tanıtım toplantısı düzenledi.

Şanlıurfa Sigorta Acenteleri Derneği ve Tic.San.Odası 28.Grup Meclis üyelerinin katkılarıyla gerçekleştirilen toplantıya,  TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası 28. Grup Meclis Üyeleri Mustafa Direkçi, Mehmet Erdem, Şanlıurfa Sigorta Acenteleri Dernek Başkanı Nihat Fırathan, Tarsim Şanlıurfa Bölge Müdürü Serdal Doğan ve sigorta acenteleri katıldı.

Toplantıda konuşma gerçekleştiren Satoğlu, Kasım ayı sonu itibarıyla, ülke genelinde tüm tarım sigortası branşlarında poliçe adedinin 1.5 milyon adede, prim üretiminin bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında %24 artışla 1.5 milyar TL’nin üzerine çıktığına, sigortalanan varlık bedelinin 28 milyar TL’ye, sigortalanan alanların ise 23 milyon dekara ulaştığına değindi. Sistem çerçevesinde sigortalılık oranının 11 yılın sonunda %20’nin üzerinde olduğunu belirterek, poliçe adedinin yıl sonunda 1.6 milyon adede ulaşacağını tahmin ettiklerini belirtti.

DÜNYADAKİ EN BAŞARILI MODEL

Tarsim Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu konuşmasında, Sistem’in dünyadaki en başarılı model olarak öne çıktığını, TARSİM’in gelişmiş veya gelişmekte olan birçok ülkeye danışmanlık yaptığını dile getirdi. Azerbaycan ve Gürcistan’daki sistemlerin alt yapısına TARSİM’in öncülük yaptığını ifade eden Satoğlu, ülkemizdeki Sistem’in başarısının altında yatan en büyük nedenin, Devletin Sisteme sağladığı kesintisiz ve güçlü destek olduğunu sözlerine ekledi.

Devletin Sistem’e sağladığı hasar ve prim desteği ile Türkiye’nin diğer Avrupa ülkeleri arasında ilk sıralarda yer aldığına dikkat çeken Satoğlu; Tarım Sigortalarının bütün branşlarında toplam primin yarısının (yüzde 50’si), meyvelerde verilen don teminatına ilişkin priminin yüzde 67’sinin Devlet tarafından karşılandığını, ayrıca 2017 yılından itibaren uygulamaya alınan İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortasında Devlet desteği oranının %60 olduğunu belirtti.

Şanlıurfa ilinin ekonomisinin büyük ölçüde tarıma dayandığını ve bu alanda önemli bir potansiyele sahip olduğuna değinen Satoğlu,  bu potansiyelin görülerek geçtiğimiz yılın sonunda Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü’nü hizmete açtıklarını ve bir yıl gibi kısa bir süre içinde tarım sigortalarında iyi gelişmeler elde edildiğini vurgulayarak sözlerine şu şekilde devam etti:

 “Üreticilerimizin taleplerinin daha hızlı bir şekilde karşılanabilmesi için yeni Bölge Müdürlüklerimiz hizmete girmektedir. Bu doğrultuda geçtiğimiz yılın sonunda Şanlıurfa Bölge Müdürlüğümüzü kurduk.  Bölge Müdürlüğümüze Şanlıurfa’nın yanı sıra, Adıyaman, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Siirt ve Şırnak illeri bağlı. Bu illerdeki tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri önümüzdeki dönemlerde yoğun bir şekilde devam edecek. Bununla birlikte 2018 yılında Sistem çerçevesinde yeni uygulamaların devreye alınması için çalışmalarımız devam ediyor. İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortasında ve Hayvan Hayat Sigortalarında çiftçilerin yüzünü biraz daha fazla güldüreceğiz.”

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!