olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Tanal, Elektrik sorununu meclise taşıdı

Tanal, Elektrik sorununu meclise taşıdı
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut TANAL, Şanlıurfa’dan gelen vatandaşın şikâyetini göz ardı etmedi. Tanal, Meclis Kurulunda yaptığı konuşmada Şanlıurfa’nın elektrik sorununu dile getirdi

TANAL, Şanlıurfa’dan gelen şikâyetlere dayanarak vatandaşımızın mağduriyetini Meclise taşıdı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı ALBAYRAK’a yazılı soru önergesi veren TANAL sorunların en kısa sürede çözülmesini talep ederek 30.12.2015 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında da Şanlıurfa ilinin elektrik kesinti problemini dile getirdi.

Milletvekili TANAL’ın Berat ALBAYRAK’A yönelttiği yazılı soru önergesinin içeriği:

Şanlıurfa ilimizdeki vatandaşlarımızdan gelen şikâyetler doğrultusunda ve basında yer alan haberler neticesinde Harran/Siverek İlçeleri ile Tanınmış/ Şuayb Şehri/ Başak Medresesi/ Kesmekaya/ Yağmurlu/ Büyük Otluca/ Küçük Otluca/ Damlasu/ Çamurlu/ Yukarı Yazıcı/ Aşağı Yazıcı/ Dilimli/ Karahisar/ Yolbaşı/ Altıntepe/ Küçük Türbe/ Büyük Türbe/  Akmağara/ Hayrat/ Dilimli/ Kolluca/ Damlacık/ Bakışlar/ Yığınlı/ köylerinde ve Soğmatar’da Şanlıurfa iline bağlı toplamda 100’e yakın köyde elektrik kesintileri olduğunu ve bu elektrik kesintilerinin süreklilik göstererek halkımızı mağdur ettiğini bilgisine ulaşıyoruz.

Şanlıurfa ilinin İlçe ve köylerinde sürekli yaşanan çiftçilerimizin ve vatandaşlarımızın mağdur olmasına neden olan elektrik kesintileri nedeniyle aşağıdaki sorularımın cevaplanması gereği doğmuştur.

1)      Şanlıurfa ilinde sürekli elektrik kesildiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise Şanlıurfa ilinde ne zamandan beri elektrik kesintisi yaşanmaktadır? Elektrik kesintilerinin giderilmesine karşı bir çözüm yöntemi geliştirilmiş midir? Geliştirildi ise nasıl bir çözüm sağlanacaktır? Elektrik kesinti problemi ne zaman net olarak çözüme kavuşturulacaktır?

2)      Vatandaşlarımızdan gelen şikâyetler doğrultusunda; elektrik kesintisinin uzun süredir devam etmesine rağmen konuyla neden hala ilgilenilmemiştir? Vatandaşımızın mağdur edilmesi Sosyal Devlet İlkesinin gerekliliğin yerine getirilmediği anlamına gelmemekte midir?

3)      Şanlıurfa ilinin ilçe ve köylerinde toplam kaç yerleşim yerinde elektrik kesintileri yaşanmaktadır? Ayrı ayrı belirtilmek suretiyle gün içinde hangi köye ne kadar süre elektrik verilmemektedir?

4)      DEDAŞ yetkililerinin ‘tasarrufa gidildiği için bu kesintilere devam edeceklerini’ söylemesi vatandaşımızın mağduriyetine açıkça göz yummak anlamına gelmemekte midir? Tasarruf yapmaya çalışırken vatandaşımızın mağdur edilmesi doğru mudur? Doğru değil ise Vatandaşımızı mağdur etmeden elektrik kesintileri nasıl çözülecektir?

 

5)      Şanlıurfa, Tanınmış Köyü’nün elektriklerinin kesildiğini ve vatandaşlarımızın arıza bildirimi için görevli DEDAŞ personelini aradıklarını fakat DEDAŞ personelinin soğuk olduğu için arızayı gideremeyeceği söylediği gelen şikâyetlerde belirtilmiştir. Vatandaşlarımızdan gelen bu şikâyetin doğruluğu araştırılacak mıdır? Araştırılacaksa ne zaman araştırılacaktır? Şikâyetin doğruluğu teyit edilir ve DEDAŞ personelinin görevini yerine getirmediği sonucuna ulaşılırsa görevini yerine getirmeyen personel hakkında nasıl bir işlem yürütülecektir?

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!