olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

ŞURSAD Sürücüleri uyardı!

ŞURSAD Sürücüleri uyardı!
ŞURSAD son günlerde artan trafik kazaları olaysıyla açıklama yaparak vatandaşları trafik kurallarına dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Haber / Mutlu Güneş

Kısa adı ŞURSAD olan Şanlıurfa Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Nihat Fırathan bölgede artan trafik kazaları sonrası açıklama yaparak sürücüleri uyardı.

Son günlerde okulların başlamasıyla artan trafik yoğunluğu ile kazalarında beraberinde geldiğini dile getiren Fırathan , "İlimizde trafik kazalarında da son günlerde ciddi bir artış yaşandığına hepimiz şahit oluyoruz , tabiî ki kazaların oluşumunda birçok sebep var bunlar arasında mevsim değişikliği bile var. Trafik kazalarındaki ölüm ve yaralanmaların en önemli nedenleri “Hız sınırı aşımı, alkollü araç kullanma, kask kullanmama, denetimlerin yetersizliği, bilinçsiz ve bilgisiz taşıt kullanımı konusunda bilgisizlik ve emniyet kemeri takmama” olarak sıralanıyor bu konulara hepimiz özellikle sürücüler çok dikkat etmeli" dedi.

Artan Trafik kazalarının sürücülerin araç trafik ve kasko fiyatlarını da olumsuz yönde etkilediğinin hatırlatan Fırathan , son günlerde herkesin konuştuğu artan trafik sigortası fiyatlarına yaşanan ölümlü yaralı ve maddi hasarlı trafik kazalarının da büyük etkisi olduğunu belirterek sürücülerin  her konuda zarara uğramamaları konusunda uyarıda bulundu.

 

TRAFİK SİGORTASI FİYATLARI ÇOK YÜKSELİR

Sigortanın şartlarında yapılan değişiklikle, doğrudan kazaya karışmasa bile trafikte kural ihlali yaparak hem maddi hem de bedeni zarara neden olan sürücüler de kazalarda sorumlu tutulacağını kaydeden Fırathan , sürücülerin özellikle Karayolları Motorlu Taşıtlar Zorunlu Trafik Sigortaları'nın yaşanan trafik kazalarından dolayı bir sonraki yıl poliçenizi zamanında yenilenmiş olsa dahi çok ciddi bir artışa neden olabileceğini dile getirdi.

Kaza yapan sürücülerinde poliçelerini gününde yeniletmelerini isteyen Fırathan, bazı sürücüler kaza yaptıkları araçların poliçe yenilemelerini yapmak istediklerinde yüksek fiyatla karşılaştıkları bu yüzden poliçelerini yaptırmaktan vazgeçtiklerini görüyoruz. Poliçelerinin primlerinin dahada artmasını istemeyen bu sürücüler mutlaka poliçelerini süresi bitiminde yaptırmalarını öneriyoruz. Sadece bu kişilerin değil , tüm sürücülerin trafik poliçelerini bitiminde yenilemelerini tavsiye ediyorum.

 

SİGORTANI YAP RAHAT UYU

"Trafik poliçelerinin aşırı yüksek olmasından dolayı bazı sürücülerimiz maddi imkansızlıklardan dolayı poliçelerini yenilemiyorlar. Poliçesini yenilemeyen sürücülerin hem emniyet kontrolünde araçları bağlanır, yada bir kazaya karışması gibi durumlarda hele bu kazada ölüm yada sakatlık olduğu durumda çok büyük maddi zarar edecektir.Bu olayların başınıza gelmemesi için hem araçlarınızı dikkatli kullanın hem de poliçelerinizi zamanında özelikle sigorta acentelerinde yenilemenizi tavsiye ediyorum."dedi

 Fırathan, sürücülere seslenerek trafikte dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

 

 " Araç kullanırken gayet sakin olun. Trafikte başkalarının yapmış olduğu kusurları görüp sinirlenmeyin, korna çalma işlemini en son işlem olarak görün. Mutlaka emniyet kemerini kullanın ve araçta yolcu olarak seyahat eden yolcularında emniyet kemerini takmalarını sağlayın. Eğer araçta 10 yaşından küçük çocuk seyahat ediyorsa arka koltukta ve çocuk koltuğunda seyahat ettirtin. Hız kurallarına uyun ve Hızlı araç kullanmaktan kaçının. Direksiyon başına kesinlikle alkollü bir şekilde oturmayın."

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!