olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Suriye’ye yapılan Türkiye’ye de yapılmak istendi

Suriye’ye yapılan Türkiye’ye de yapılmak istendi
Şanlıurfa Olay Gazetesi İmtiyaz Sahibi Celal Çiftçi, “Yıllar önce Suriye’ye yapılan kumpasın aynısı 15 Temmuz’da Türkiye’ye yapılmak istendi.” dedi.

Haber: Mehmet Kaması

GEÇTİĞİMİZ günlerde Şanlıurfa Olay Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve aynı zamanda Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı olan Celal Çiftçiyi ziyarete gelen Suriyeli Kanaat önderleri ve Şanlıurfa İnsanı Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem son zamanlarda yaşanan talihsiz olaylar ve Şanlıurfa basının Suriyeli Mülteciler konusuna göstermiş olduğu hassasiyet üzerine görüş alışverişinde bulundu.  Yapılan ziyarete Suriye Kanaat Önderi Muhammed Mazhar,  Uluslar arası Yazarlar ve Gazeteciler Dernek Başkanı Sıtkı Aloğlu, Türkiye Bilek Güreş Federasyonu Üyesi Said Akdağ, Köklü Değişim Dergisi Şanlıurfa Temsilcisi Mustafa Küçük, İnsan Der Yönetim Kurulu Üyesi Ali Akbaba, Suriye Kanaat Önderi Abdurrahman Dede, Umut Kervanı Vakfı Üyesi Seyfettin Gündüz, Suriye Kanaat Önderi Abdülkadir Haddat ve Şanlıurfa İnsanı Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem katıldı.

Şanlıurfa basına şükranlarını sundu

Şanlıurfa’da bulunan medya kuruluşlarını ziyaret eden Osman Gerem ve Suriyeli Kanaat Önderleri Şanlıurfa basının şimdiye kadar onlara göstermiş olduğu desten dolayı memnuyetlerini dile getirdi.  İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Basının kendileri için gözleri, kulakları oldukları için basına büyük önem verdiklerini dile getirdi. Bu bağlamda 600 bin Suriyeli muhaciri kendi içinde barındıran Şanlıurfa’da basının olumlu ve olumsuz olaylar karşısında çok hassas davrandığını belirten Osman Gerem bu bakımdan Şanlıurfa basına şükranlarını sundu.  Sakarya’da meydana gelen utanç verici olaya da değinen Gerem, yapılan utanç verici olayın dış güçlerin bir kumpası olduğunu ve tek amaçlarının Türkiye’de huzursuzluk çıkarmak olduğunu söyledi.

  Yapılan ziyaret esnasında konuşan Şanlıurfa Olay Gazetesi İmtiyaz Sahibi Celal Çiftçi,”15 Temmuz gecesinde Suriyeli kardeşlerimizin Türkiye’yi ne kadar sevdiğini gördük. Bizler muhacir ve ensar kardeşleriz. Kimse aramıza infak koyamayacak.” dedi.

‘15 Temmuz’da Suriyeli kardeşlerimiz meydanlardaydı’

“Bizler gazetelerimiz ve internet sitelerimiz olarak bu süreci hep desteklemişiz ve yanında olmuşuz. Bugün 14-15 Temmuz’da da bu süreci yaşadığımız zaman Suriyeli kardeşlerimizin de bizlere çok katkısı olduğuna inanıyorum” diyen Celal Çiftçi, “Sizler buraya geldiniz bizler nereye gideceğiz diye herkes çoluk çocuğunu aldı sokaklara çıktı. Ya biz şehit olacağız ya da biz ülkemizi kurtaracağız.  Ama ben orada bir tabloyu kendi gözümle gördüm, saat 12 civarıydı Suriyeli kardeşlerimizin gruplar halinde Tugay önünde Abide Kavşağında bizleri yalnız bırakmayarak desteklediklerini gördük. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan insanlar olarak, sizlere kapılarımız açtık. Kardeşlikte ve Müslümanlıkta bugün bunun minneti yoktur. 15 Temmuz’da yapılan kumpas ile Suriye’ye yapılan kumpasın farklı bir boyutunu bizde burada yaşadık.” dedi.

‘O gece de çoluk çocuğumuzla sokaklardaydık’

“Gidebileceğimiz bir yer olmadığını o süreçte ders alarak bizlerde Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan her ırkı, cinsi ne olursa olsun çoluk çocuğunu alarak kimi sopasını, kimi bıçağını aldı, kimi silahını aldı ve sokaklara indi” ifadelerini kullanan Celal Çiftçi, “Bu olayı biz yaşadık. Siz yaşadınız böyle bir olayı biz yaşamayalım diye. O geceyi hiç unutmam çoluk çocuğumuz ile sokaktaydık. Dedik ki biz ikinci bir Suriye olmayacağız, gerekirse öleceğiz, şehit olacağız ama ülkemizi kurtaracağız. Burada Suriyeli kardeşlerimizin kırılıp incinmesi de bizleri rahatsız ediyor. Bu kadar insanın yaşadığı bu şehirde böyle küçük bir olayların olması normaldir. O konuda rahat olmalarını biz burada kardeşçe inşallah Allahın izni ile hiçbir fitnenin hiç bir şeyin bunun önüne geçeceğine inanmıyorum.” diye konuştu.

‘Bu devlet bizim için elinden gelenin fazlasını yaptı’

Celal Çiftçi’nin konuşmaları ardında söz alan Suriye Kanaat Önderi Abdurrahman Dedetv, “Biz çok hürmet ediyoruz Türkiye Devleti Cumhuriyetini. Suriye milletine yaptığı hizmetler var. Şuan ki milletler diyor ki muhacirler savaştan dolayı memleketlerini bırakıp gelmişler. Türkiye olsun milletleri olsun yardım dernekleri olsun hepsi biz onlara sahip çıktık onlara bakıyoruz.  Kamplara koydukları ve eğitime kapı açmakta bu devlet hiçbir zaman geri adım atmadı. Elinden gelenin fazlasını yapmaya çalıştı. Biz bugün diyoruz bizler muhacir olduğumuzda geldik kardeş memleket olan Türkiye’ye Ensar kardeşlerimize geldik. O enser kardeşlerimizde bizlere hizmet ettikler yardım ettikler Allah onlardan razı olsun. Bu yaptıkları da insanlığın bir vazifesidir, Müslümanlığın bir vazifesidir. Bir çok memnunuz bizlere ve milletimize yapmış oldukları hizmetler için” dedi.

‘Amacımız ensar ve muhacir kardeşliğini daha kuvvetlendirmek’

“Bugün biz bu memlekette oturuyorsak, kimileri 4 yıl kimileri ise 6 yıldır buradalar ben kendim bile 6 yıldır burada yaşıyorum. Ben şuan anlıyorum ki memleketimiz burası vatanımız burasıdır” sözlerini kullanan Abdurrahman Dedeti,  “Biz ve bu ülkenin insanları kardeşiz. Biz bu memleketin hayır ve hayretlerini yiyoruz ve bu ülkede barınıyoruz, Allah bu iki milletin kısmetini bu topraklarda vermiş. Bizim en büyük amacımız bu muhacir ve enser kardeşliğini daha da kuvvetlendirmek istiyoruz.  Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (SAV) diyor ki siz Cennete geçmezsiniz, iman etmediğiniz sürece. Bizimde amacımız bu yaşadığımız memlekette kötülük düşünenlerin yolunu kesmektik planlarını bozmaktır.” diye konuştu.   Son olarak ise söz alan Şanlıurfa İnsanı Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, “Türkiye’de gerekse ilimizde bu ensar ve muhacir kardeşliği aslın en zirvedeki kardeşliğini yaşatıyoruz.” dedi.

 

‘Kentimize huzurlu ortam oluşturmak için gece gündüz çalışıyoruz’

Basının kendileri için çok önemli olduğunun altını çizen Osman Gerem, “Basın bizim gören gözümüz işiten kulağımızıdır. Ondan dolayı biz basına çok önem veriyoruz. Özellikle bu insani yardım çalışmaları yaparken her hafta tırları gönderirken belki olayın bir haber değeri taşımamasına rağmen bizim basınımız bu konuya çok büyük değer veriyor.  Malumunuz tarih boyunca hep mağdurların mazlumların yanında yer alan bir ecdadın torunları olarak bugün tarihin omuzlarımıza yüklemiş olduğu bir sorumluluk bilinci ile hareket etmek zorundayız. Özellikle savaştan, zulümden ve katliamdan kaçıp gelip bizlerin merhametine sığınan mazlum mağdur Suriyeli kardeşlerimiz din dil ırk ayırmaksızın yardım etmeyi onları muhacir kendimizi de ensar ak ederek kardeşliğimizde oluşan ülkemize ve kentimize bir huzur ortamı sağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Gerek Türkiye’de gerekse ilimizde bu ensar ve muhacir kardeşliği aslın en zirvedeki kardeşliliğini yaşatıyoruz” dedi.

‘Şehrimiz tarihte bir destan yazdı’

 “Şanlıurfa’mıza bizler şahidiz ki birçok ilin nüfusunda fazla yaklaşık 600 bin Suriyeli kardeşimizle evlerini paylaştılar, ekmeklerini paylaştılar, sevgilerini paylaştılar ve sabırlarını da paylaştılar. Eğer biz bu bütün olaylara sabır gösteremesek başarılı olamayız” cümlelerini sarf eden Osman Gerem, “Azmimizi sabrımızı ortay koyamasak, bu şerin üstesinden gelemeyiz. Onun için sabrımızı da paylaştık. Özellikle Şanlıurfa’ya ne kadar teşekkür etsek azdır. Tarihte destan yazdılar. Öyle büyük bir kitleyi 6-7 sene içerisinde bu kadar güzel bir şekilde idare etmek sevgilerini, ekmeklerini paylaşmak yani İbrahim Aleyhi Selam torunlarına yakışır. Şanlıurfalılar bu erdemliklerini gösterirken tabi ki öbür tarafta da şer güçler durmuyor. Özellikle bu kardeşliğimizi bu huzurumuz bozmak için son günlerde Suriyeli kardeşlerimiz üzerine bir fitne ateşi yakmaya çalışanlar var. Hem ilimizde hem de Ülkemizde işte Sakarya’da Sakarya zaten rast gele seçilen bir il değildir. Bu olayların sadece birkaç tane Türkiye’nin gencinin yapabileceği olaylar değildir. Uluslar arası organizeli derin güçlerin işidir diye düşünüyoruz. Buna karşılık olarak ne yapabiliriz işte sivil halkların huzuru için Sivil Çalışta diye bir çalışma başlattık biz STK’lar olarak. Ne yapabiliriz, bu oluşturulması gereken şerin yaşanması muhtemel olan olayların ve bertaraf edilmesi için bir dizi çalışmalar yaptık” ifadelerini kullandı.

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!