olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Suriyeli yetimleri sevindirdiler

Suriyeli yetimleri sevindirdiler
* Şanlıurfa Özel Celal Çiftçi Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, Suriyeli yetimleri okullarına davet ederek, evlerinden getirdikleri yiyecekleri ikram ettiler. Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi’nin eşi Sema Çiftçi de, okulu ziyaret ederek davetli Suriyeli yetimlere oyuncaklar, çeşitli hediyeler verdi.

İBRAHİM HALİL KAHRAMAN

Şanlıurfa Özel Celal Çiftçi Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, okullarına davet ettikleri Suriyeli yetim çocukları bağırlarına bastılar. Evlerinden getirdikleri yiyecekleri hep birlikte, tasavvuf musikisi eşliğinde yetim misafirlerine ikram edip yedirdiler. Onlar için süsledikleri sınıflarını gezdirdiler.

Okulun bahçesinde adeta ‘Hz. İbrahim Peygamber Sofrası’ kuran Özel Celal Çiftçi Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, evlerinden getirdikleri çeşitli yiyecekleri masa üzerinde sergilercesine dizdikten sonra, her öğrenci 1 Suriyeli yetimi yanına alarak onların beğendiği, arzuladığı yiyecekleri almasını ve yemesini sağladı.

Sevinçleri gözlerinden okunan Suriyeli yetimler, okul bahçesinde kendileri için kurulan masalarda arkadaşlarıyla birlikte istedikleri kadar yediler.

 

Hadis-i Şerifinin gereğini yerine getirmeye gayret ettik

Düzenlenen etkinlikle ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Özel Celal Çiftçi Anadolu Sağlık Meslek Lisesi kurucusu ve Genel Koordinatörü Dilek Çiftçi, “Peygamber efendimizin değerleri olan yetimlerimizi kucaklıyoruz. Hadis-i Şeriflerde de belirtildiği gibi; ‘herkesi sevindirmek sevap ama yetimi sevindirmek daha fazla sevaptır. Herkesi üzmek günahtır ama yetimi üzmek daha çok günahtır. Cennette ‘Dar-ül-ferah’ denilen köşke, ancak müminlerin yetimlerini sevindiren girer. Kalbinin yumuşamasını ve hacetinin görülmesini istersen, yetime acı, onun başını okşa ve ona yediğinden yedir. Yetimin başını okşayana, hac sevabı verileceği de bildirilmiştir. Bizde öğrencilerimizle birlikte zaman zaman yetimleri sevindirmeye gayret ediyoruz. Bugünde Karaköprü ilçemizde bulunan Suriyeli yetimleri okulumuza davet ettik. Öğrencilerimiz okulumuzu, sınıflarımızı onlar için süslediler. Onlara evlerinden getirdikleri çeşitli yiyecekleri ikram edip sevindirdiler. Bizlerde onlara öncülük ettik, eşlik ettik. Her öğrencimiz 1’er Suriyeli yetimi yanına alarak yiyeceklerden alıp yemelerini sağladı. Hep birlikte kaynaşıp eğlendiler. Beraber yemek yediler. Onlar mutlu oldu, bizlerde onların mutluluğunu görerek mutlu olduk” dedi.

 Genel Koordinatör Dilek Çiftçi, “Yetime yakın ol, ona acı, başını okşa, beraber yemek ye. Böyle yapanın, kalbi yumuşar ve ihtiyaçları karşılanır” hadis-i şerifinin gereğini yerine getirmeye gayret ettiklerini söyledi.

Bayan Çiftçi’den Suriyeli yetimlere hediye

Şanlıurfa Özel Celal Çiftçi Anadolu Sağlık Meslek Lisesine gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi’nin eşi Sema Çiftçi de, okulu ziyaret ederek davetli Suriyeli yetimlere oyuncaklar, çeşitli hediyeler verdi.

Bayan Sema Çiftçi, “Yetim çocukların sevinçleri gözlerinden okunuyordu. Onları öyle görmek bizleri de sevindirdi. Bu programı gerçekleştiren Okul yetkililerine ve öğrencilerine candan teşekkür ediyorum. Bizlerde yetimleri sevindirelim istedik ve onlara çeşitli hediyeler dağıttık, sevinçlerine vesile olduk. Suriyeli yetim çocukları sevindiren herkesten Allah razı olsun. Herkese teşekkür ediyorum” diyerek böyle bir programa katılmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

 

Okul öğrencileri ve Suriyeli yetimler hep birlikte yiyip, içip, eğlenerek, sınıfları da gezerken, okula konuk olan bir başka misafir ise, Şanlıurfa’nın yerel televizyonlarından Duru Tv idi.

Şanlıurfa Özel Celal Çiftçi Anadolu Sağlık Meslek Lisesi kurucusu ve Genel Koordinatörü Dilek Çiftçi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi’nin eşi Sema Çiftçi, Duru TvDe yayınlanan “^Yolların Arif’i” programına günün önemine binaen açıklamalarda bulundular.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!