olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Suriyeli dilencilerin yer kavgası

Suriyeli dilencilerin yer kavgası
Biri yetişkin diğeri çocuk olan Suriyeli iki dilencinin kavgasına esnaftan tepki geldi. Kimi esnaflar olaya müdahil olurken kimileri de kavgayı ayırdı.

Haber: Hasan Ray

Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesine bağlı Bahçelievler mahallesinde Suriyeli iki dilenci arasında yer tartışması kavgaya dönüştü. Biri yetişkin diğeri çocuk olan Suriyelilerin kavgası çevre esnafının araya girmesiyle son buldu. Yetişkin olan Suriyelinin çocuk olanı dövmesi esnafın tepkisine neden olurken bazı esnaflar da olayı yatıştırmak için olaya müdahale etti. Yaşanan bu tür olaylar genel anlamda mültecilerin yaşadıklarını da ortaya koyuyor.

Sosyal ve ekonomik sorunlar yaşanıyor

2011 yılından bu yana ülkelerinde süren iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilerin yaşadığı sorunların da sonu gelmiyor. Türkiye geneline dağılan Suriyeli mültecilerin en çok barındığı illerin başında Şanlıurfa geliyor. Resmi olmayan rakamlara göre yaklaşık 500 Bin Suriyelinin yaşadığı belirtilirken bunlardan kaynaklı ekonomik ve sosyal alanda da sorunlar yaşanıyor. Kendilerinin ekonomik ve sosyal alanda çektiği sorunlar Şanlıurfa’ya da yansıyor.

Kadın ve çocuklar sıkıntı yaşıyor

Özellikle çocuk ve kadınların çok zor şartlarda hayat mücadelesi veriyor. Genelde dilendirilen çocuk ve kadınlar gün içerisinde ciddi sıkıntılar ile karşılaşıyor. Bu sıkıntıların başında ise şiddet geliyor. Kimi zaman dilendikleri alanlarda şiddet gören mülteciler kimi zamanda kendileri gibi dilenen mültecilerden şiddet görüyor. Bunun önünün alınması için mültecilerin hayat standartlarını yükseltmek gerektiğini söyledi.

Yetişkin olan çocuk olanı dövdü

Önceki gün merkez Haliliye ilçesine bağlı Bahçelievler mahallesinde meydana gelen bir olay mültecilerin hayatlarını devam ettirmek için ne kadar çabaladıklarını ortaya koydu. Selpak mendil satarak ve dilenerek yaşamlarını idame etmeye çalışan iki Suriyeli mülteci arasında yaşanan yer kavgası durumlarını gözler önüne serdi. Biri yetişkin diğeri de çocuk olan Suriyeli mültecilerin kavgasında yetişkin olan çocuk olanı tartakladı.

Esnaf olaya müdahil oldu

Yaşanan yer kavgasında yetişkin olan Suriyeli mülteci çocuk olan tartaklarken çevre esnafı olaya müdahil oldu. Bazı esnaflar olayı yatıştırmaya çalışırken bazıları da yetişkin olan Suriyeli mülteciye tepki gösterdi. Esnafın müdahil olduğu olay sona ererken dilenen mülteciler olay yerinden ayrılarak gözden kayboldu. Esnaf, bu tür sorunların sık sık yaşandığını belirterek yetkililerin buna müdahale etmesi gerektiğini söyledi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!