olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

"Suriye'deki savaş Şanlıurfa turizmini etkilemedi"

"Suriye'deki savaş Şanlıurfa turizmini etkilemedi"
İnanç ve kültür turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'yı, Suriye'deki olumsuz gelişmelere rağmen geçen yıl yaklaşık 5 milyon turist ziyaret etti. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Aslan: "Sınır komşumuz Suriye'deki olaylara rağmen ilimizde konaklayan turist sayısı arttı"

Güneydoğu'nun önemli kentlerinden Şanlıurfa, yılın her dönemi ziyaretçi akınına uğruyor. Güneydoğu Anadolu Projesi ile her anlamda gelişme kaydeden kent, son yıllardaki çalışmalarla turizm sektöründen de payına düşeni alıyor.

Suriye'ye komşu kent, bu ülkedeki iç savaşa rağmen turizmde hareketli bir yılı geride bıraktı. Turizm potansiyelinin her geçen gün arttığı kenti geçen yıl yaklaşık 5 milyon kişinin ziyaret etti. Şehirde en fazla ilgiyi ise Hz. İbrahim'in doğduğu ve dönemin hükümdarı Nemrut tarafından ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl Yerleşkesi gördü.

Türkiye'nin en geniş koleksiyonlarından birine sahip Şanlıurfa Müze Kompleksi, şehre 18 kilometre uzaklıktaki Göbeklitepe kazı alanı ile Hz. Eyyüp'ün çile çektiği makam olarak kabul edilen mabet, turistlerin merak ettiği mekânlar arasında yer aldı.

Konik kubbeli evleri ve farklı mimarisiyle dikkati çeken tarihi Harran ilçesi de ziyaretçilerin uğrak yeri oldu. Dünyanın ilk İslam üniversitesi kalıntılarının bulunduğu ilçede, rasathane ve Emeviler döneminden kalma tarihi Ulu Camii, ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Şanlıurfa'nın doğal güzellikleriyle öne çıkan Halfeti, Bozova ve Birecik ilçeleri ise doğal güzellikleri ve mimari yapılarıyla ön plana çıkıyor.

 

- Ziyaretçi sayısı artacak

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Aydın Aslan, yaptığı açıklamada, kentteki turizm hareketliliğinde çözüm süreci ve bölgeye yatırımların etkili etkili olduğunu söyledi.

Şehrin daha çok günübirlik ziyaret edildiğini hatırlatan Aslan, özellikle çözüm sürecinin turizme olumlu etkilerini görmeye başladıklarını dile getirdi.

Geçen yıl yaklaşık 800 bin kişinin kentte konakladığını anlatan Aslan, şöyle konuştu: "Bu rakam 2013'te 620 bin civarındaydı. Sınır komşumuz Suriye'deki olaylara rağmen ilimizde konaklayan turist sayısı arttı. Günübirlik ziyaretçileri de hesaplarsak kentimize geçen yıl yaklaşık 5 milyon turist geldi. Bu sene inşallah ziyaretçi sayımız daha da artacak."

Aslan, bölgenin turizm potansiyelinin çok fazla olduğuna işaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığının sağladığı desteklerin önemine değinen Aslan, "Önümüzdeki aylarda Türkiye'nin en büyük müze kompleksini açıyoruz. Göbeklitepe'ye yürüme yolları, seyir terası ve kafeterya için 2 milyon lira ödenek ayrıldı. Yeni proje ve çalışmalarla bu yıl ziyaretçi sayısının çok daha fazla olacağını tahmin ediyoruz" dedi.

 

Kentteki otellerin 5 bin 100 yatak kapasitesine sahip olduğunu anımsatan Aslan, yeni projelerin tamamlanmasıyla konaklamada yaşanan sorunların giderileceğini sözlerine ekledi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!