olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Süleymaniye, belediyeden çözüm bekliyor

Süleymaniye, belediyeden çözüm bekliyor
Şanlıurfa'daki bu mahallenin ortasında briketçiler sitesi büyük gürültüyle üretim yapıyor! Mahalle sakinleri belediyeden soruna acil çözüm bulmasını bekliyor.

Yıllardır devam eden aşırı gürültü nedeniyle bunalıma girdiklerini belirten Süleymaniye Mahallesi sakinleri belediye yetkililerinin bir an önce siteyi kent dışına taşıyarak çözüm bulmasını istedi.

Şanlıurfa’nın Süleymaniye Mahallesi’nde binlerce haneden oluşan bölgede sağlık ocağı, okul, cami ve meslek edindirme kursu binasının yanı başında kum ve çimentoyla briket üretimi yapılıyor. Onlarca desibellik gürültü çıkaran iş makineleri mahalle sakinlerini çileden çıkarıyor. Defalarca yetkililerle görüştüklerini belirten vatandaşlar sonuç alamamaktan şikâyetçi. Hastaların uyuyamadığını, öğrencilerin ders çalışamadığını, kursiyerlerin rahatsız olduğu gürültü bir türlü engellenemiyor.

BELEDİYE BİZE İLGİSİZ KALIYOR

Mahalle sakinleri, “Sokak taşlarımızın döşenmesini, elektriklerimizin düzgün şekilde verilmesini istiyoruz. Kış ayına girildiği için tozdan topraktan çamurdan geçilmiyor. Çocuklarımızın okula gidiş gelişlerinde çamura bulanmaları, öğretmenlerin de şikayetlerine konu oluyor. Gürültüden ister istemez uyuyamıyoruz. Sabah başlayıp gece yarılarına kadar çalışıyorlar. Belediyeye o kadar dilekçe vermemize rağmen bir yanıt alamadık. Şanlıurfa Belediyesince gereğinin yapılmasını istiyoruz” dedi.

“GÜRÜLTÜDEN HİÇBİR İŞ YAPAMIYORUZ”

Bir başka vatandaş ise, “ Sesten uyuyamıyoruz. Alt yapı denen bir şey kesinlikle yok. Yerler toz olmasın diye sürekli suluyoruz. Aylık iki yüzlerce lira su faturası ödüyoruz.  Buraların tozu toprağı göz önünde. Gürültüden bir şey yapamıyoruz. Yetkililerden önemle rica ediyoruz. Bir an önce gerekenin yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

BRİKETÇİLER SİTESİ ŞEHİR DIŞINA ÇIKARILSIN

Gürültüden bunalıma girdiğini belirten bir vatandaş ise, “Yetkililer gelsinler 3 gün burada uyusunlar eğer aşırı ses nedeniyle bunalım girmezlerse biz de kendilerine hak veririz. Bu sesin bir an önce kısılmasını. Briketçilerin şehir dışına çıkarılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

YER GÖSTERSİNLER TAŞINALIM

Görüşlerini aldığımız briketçiler sitesi esnafı, tapulu arsaları üzerinde üretim yaptıklarını, bunun yasal hakları olduğunu, belediyenin kendilerine uygun bir site yapması halinde taşınabileceklerini ifade etti. Benzer durum Yenice Mahallesi sonlarındaki sitede yaşanmış belediyenin yer temininin ardından esnaf taşınmıştı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!