olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Sulama kanalı değil ölüm kanalı !

Sulama kanalı değil ölüm kanalı !
Yurdu etkisi altına almaya başlayan sıcak hava kütlesi Şanlıurfa’da etkisini göstermeye başladı.

Şanlıurfa’da son bir hafta içerisinde kanalda ve nehirde boğularak hayatını kaybedenlerin sayısı 10’a ulaşınca akıllarda ihmalkarlık mı var sorusunu getiriyor.

İl genelinde ilçelerde dahil olmak üzere 20’ye yakın havuz olmasına rağmen halen Urfalılar sulama kanalında yüzmeyi tercih ediyorlar. Bunun neticesinde de sulama kanalları ölüm kanallarına dönüşüyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan 20’ye yakın yüzme havuzu, serinlemek isteyenler için haftanın 6 günü hizmet veriyor. Uzmanlar, boğulma riskine karşı çocukların bu yüzme havuzlarına yönlendirilmesini öneriyor.

Boğulma olaylarının büyük bir çoğunluğunun sulama kanallarında meydana gelmesine rağmen vatandaşlar serinlemek için havuz yerine kanalları tercih etmeye devam ediyor.

 Yüzme kurslarımız ücretsiz

Ailelerin çocuklarını büyükşehrin açmış kurslara ücretsiz olarak kaydedebileceğini belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Yüzme Antrenörü Mehmet Akyol (25), “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin halka yönelik ücretsiz kursları oluyor. Çocuklar ev çevrelerindeki park ve süs havuzlarında suya giriyorlar. O havuzlar çok derin olmayabiliyor ancak o havuzlarda elektrik sistemi var. O yüzden elektrik çarpması sonucu ölümle karşılaşabiliyorlar. Aileler çocuklarını belediyemiz tarafından verilen ücretsiz kurslara yazdırabilirler. Havuzda yüzme antrenörleri eşliğinde kurslar veriliyor. Ailelerden tek istediğimiz şey çocuklarını getirip yüzme havuzlarımıza ücretsiz bir şekilde kaydettirebilirler. Kursumuz sabah 9 ile akşam 11 arası seanslar şeklinde bir gün bayan bir gün erkek olmaz üzere açık. Kanaldan havuzlarımıza yüzmeye gelenler özellikle havuzlarımızın çok temiz olduğunu söylüyorlar. Havuzlarımıza gelenler hem antrenörler hem de cankurtaran eşliğinde yüzüyorlar. Bu en önemli husus” dedi.

Kanallar hem tehlikeli hem de sağlıksız

Yüzme havuzunun kanallardan daha güvenli olduğunu belirten Muhammet Tezcanlar, “Havuzda bir kişi boğulma tehlikesi veya sağlık tehlikesi geçirdiğinde hemen müdahale edilebiliyor. Sağlıklı olduğu için havuzu tercih ediyorum. Kanallar hem tehlikeli hem de sağlıksız” dedi.

Mehmet Yeşil ise, “Kanalı tercih etmiyoruz. Belediyenin havuzu hem sağlıklı, hem hijyenik hem de güvenli olduğu için burayı tercih ediyoruz. Aileler çocuklarını havuzlara yönlendirsinler” dedi.

Amcası ile birlikte yüzme havuzuna gelen 10 yaşındaki Şehmuz Toprak, “Kanala giden çocuklar boğulur, herkes yüzme havuzuna gelsin. Ben kanala gitmedim amcam ile birlikte yüzme havuzuna geldim” dedi.

 

 

UrfaHA

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!