olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Sudaki renkler elbisede hayat buluyor

Sudaki renkler elbisede hayat buluyor
Şanlıurfalı ebru sanatçısı Mehmet Alper Çiftçi ebru sanatına farklı bir soluk kazandırarak taş, elbise ve hediyelik eşyalar üzerine süsleme yapıyor. Ebru sanatını moda ile birleştiren sanatçı Çiftçi’nin tasarımları adeta göz kamaştırıyor.

(Özel Haber: Faruk DEVECİ)

Şanlıurfa’da yaşayan ebru sanatçısı Mehmet Alper Çiftçi su üstüne resim yapma sanatı olan ebruya yeni bir soluk getirdi.

Ebru sanatçısı Mehmet Alper Çiftçi şu ana kadar denenmemiş ve yapılmamış bir şeyi yaptı ve ebru sanatını elbise, ayakkabı, mobilya, oturma takımı, perde, yatak örtüsü gibi yerlere işlemeye başladı. Yaptığı ürünler ile modayı birleştiren Urfalı sanatçı Mehmet Alper Çiftçi, dünyada denenmemiş bir ilke imza atmanın gururunu yaşadığını ifade etti. Ebru sanatında geliştirdiği yöntemle renkleri sadece kâğıt üzerine değil, çeşitli materyaller üzerine de işleyen Çiftçi, moda dünyasına da yeni bir renk kattı.

EBRUDA SINIR OLMADIĞINI HERKESE GÖSTERDİ

Ebru sanatını sadece kâğıt üzerinde yapılması ile sınırlı kalmayarak farklı bir yöntem uygulayan Ebru Sanatı Sanatçısı Mehmet Alper Çiftçi, bu sanatı giyim sektörü ile buluşturarak modaya yeni bir bakış açısı kazandırdı. Urfalı ebru sanatçısı Mehmet Alper Çiftçi ebru sanatında sınır olmadığını, istenildiği takdirde bu sanata farklı görüşlerin uygulanabileceğini yaptığı çalışmalar ile de herkese göstermiş oldu.

“BEN BU SANATIN KALIPLARINI KIRMAK İSTEDİM”

Ebru Sanatçısı Mehmet Alper Çiftçi, ebru sanatının sınırlarını geliştirmek ve farklılıklar kazandırmak istediğini ifade ederek, “Ebru sanatını sürekli kâğıt üzerinde yapıldığını görüyoruz. Ancak ben bu sanatın kalıplarını kırmak istedim. Ebruya yeni farklılıklar kazandırmak için bir takım çalışmalar yapmaya karar verdim. Bu nedenle öncelikle büyük bir tekne getirdik. Bu teknede ebru sanatını kumaşla buluşturdum. Kumaşın üzerine renklerin işlenmesinin ardından bu kumaşı elbiseye dönüştürüyoruz. Ebru sanatında farklı boyutlara kazanılmış dünyada ve ülkemizde ilkler olan kumaş, ahşap, seramik, keçe, doğal taş, ayakkabı, mobilya, oturma takımı, perde, yatak örtüsü, boydan elbise, kaftan, şal eşarp, kravat, ceket gömlek gibi binlerde ürün ve obje biblo aksesuar üzerine ebru sanatını nakş ediyoruz” dedi.

“ADETA SANATI ÜZERİNİZDE TAŞIYORSUNUZ”

Mehmet Alper Çiftçi, yapılan ürünlerle insanların sanatı üzerlerinde taşıdıklarını belirterek, “5 metrelik büyük ebru tekneleriyle eşsiz renkler ile suyun üzerinde adeta dans edercesine yapılan desenler kumaşlarda can buluyor. Kumaşların can bulması ise adeta görenlerin gözlerini kamaştırıyor. Biz ayrıca ebru sanatını moda ile de birleştirdik. Burada ebru sanatı ile elbiselerin moda ile birleşmesi ve günlük kullanımlarda ve özel günler giyilmek üzere tasarlanıyor. Harika tasarımlarıyla essiz sanat eserleri sanat sevenlere sunuluyor. Su üzerinde boyalar ile yapılan desenler elbiselerde hayat buluyor. Adeta sanatı üzerinizde taşıyorsunuz. Eşi benzeri olmayan sanat eserleri günlük hayatımızın her alanında” diye konuştu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!