olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

ŞUAHED’den sağlık çalışanlarına şiddete sert kınama

ŞUAHED’den sağlık çalışanlarına şiddete sert kınama
ŞUAHED Başkanı Uzm. Dr. Hüseyin Güntürkün, Sakarya’da meslektaşlarının bıçaklanmasının mesleklerini itibarsızlaştırma çabalarının sonucu olduğu söyledi.

Haber: Mehmet Halhalli

Şanlıurfa Aile  Hekimleri Derneği (ŞUAHED) Başkanı Uzm. Dr. Hüseyin Güntürkün, yaptığı basın açıklamasıyla Sakarya'da Fikret Öztürk isimli Aile Hekiminin ehliyet için sağlık raporu almak isteyen kişi tarafından bıçaklanması olayını kınadı. Yaşanan çirkin saldırıyı kınayan Güntürkün, “Psikiyatrik ilaç bağımlısı şahsın bağımlılığı nedeniyle bir başka canın/canların yitip gitmesini önlemek için bıçaklandı.” dedi.

‘Eğitimimiz ömür boyu devam etmektedir’

Hekimlik mesleğinin dünya tarihindeki en eski mesleklerden birisi olduğunu belirten Güntürkün, “Hastalıkların görülmeye başladığı ilk çağlardan bu yana en ağır eğitimlerden geçilen, hayat boyu türlü özverilerde bulunulan, eğitiminin neredeyse bir ömür boyunca devam ettiği bu mesleğin birer neferi olmaktan her zaman gurur duyduk, duymaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.

‘Şifa dağıtmaya çalışıyoruz’

Hekimler, her tür kötü koşullarda, savaşta, doğal afetlerde, salgınlarda, doğumdan ölüme kadar yaşamın her anında şifa dağıtmaya çalıştığını söyleyen, “ Hekim Güntürkün, “Zorlu eğitim sürecinde ve akabinde toplumun sağlığı ve refahı için gerekli tüm çabayı göstermekteyiz. Hekimlik bir kurallar ve kaideler mesleğidir. Asla hata kabul etmeyen, savsaklamaya gelmeyen bir meslek koludur.” şeklinde konuştu.

‘Bireyleri korumak adına o kararı verdi’

“31.Ağustos 2016 tarihinde Sakarya'da Fikret Öztürk isimli Aile Hekimi arkadaşımız, bir meslektaşımız, kendisine başvuran hastaya ait sürücü Belgesini düzenlemeyip hastayı sevk ettiği için bıçaklanmıştır.” diyen Hekim Güntürkün, “Oysa bu hekim arkadaşımız, o hastanın sağlık geçmişinde gördüğü problemler nedeniyle kanun koyucunun kendisine verdiği ve diğer bireyleri de korumak anlamı taşıyan bir görevi yerine getirmekteydi.” İfadelerini kullandı.

‘Hekimi bıçaklayanın psikolojik sorunları var’

Aile Hekimi Fikret Öztürk’ü bıçaklayan şahsın sorunlarını olduğunun altını çizen Güntürkün, “Psikiyatrik ilaç bağımlısı hastayı, kanun koyucunun kendisine verdiği yetki ile ilgili branş hekimlerine sevk etmesi gerektiği için, bu şahsın bağımlılığı nedeniyle bir başka canın/canların yitip gitmesini önlemek için bıçaklandı.” İfadelerine yer verdi.

‘Sağlıkta yozlaşmaya neden oluyorlar’


Hekimlik mesleğinin son yıllarda değersizleştirilmeye çalışıldığını söyleyen Güntürkün,

“Popülist politikaların yansıması olarak bir değersizleştirme, karalama ve fütursuzca ayaklar altına alınmaya, sağlıkta şiddet gittikçe artmaya başlamıştır. Etrafımız, tüm bilgileri, sosyal platformlardan ve arama motorlarından edinerek, zorlu eğitim sürecine tabi tutularak şifa dağıtmaya çalışan bir meslek grubuna hadsizce, zavallıca, cahilce yaklaşımlarla işini öğretmeye, akıl vermeye ve hatta neredeyse bir otoriteymiş gibi talimatlar vermeye kalkarak sağlıkta yozlaşmaya neden olan kişilerle çevrilmektedir.” dedi.

‘Bırakın, işimizi yapalım’

“Bırakın, işimizi yapalım. Biz her şeye ve herkese rağmen sizin sağlığınızı önemsiyoruz.” Diyen Hekim Güntürkün, “Hakkımız bir küçük teşekkür iken, bıçaklanmak olmamalıdır. Sevk mekanizmaları işi yokuşa sürmek değil aksine gerekeni layıkıyla yapmak için getirilmiş düzenlemelerdir. İtiraz ettiğiniz her uyarı ve ikazda hem kendinize hem de çevrenize zarar verdiğinizi unutmayınız. Bu uygunsuz rapor istemi de olsa, uygunsuz ilaç istemi de olsa sizin hakkınız değildir.” diye konuştu. 

‘Ne yazık ki şifa uzatan ele saldırılıyor’

“Hiçbir canlı, ne yazık ki insan hariç, kendisine şifa vermeye çalışan ele saldırmamaktadır.” İfadelerini kullanan Güntürkün, “Mesleğimizin o hatırı sayılır, parlak günlerine dönmesi en büyük hayalimiz haline gelmiştir. Evinden çıkarken akşam evine sağ salim, hakarete ve azarlanmaya uğramadan dönebilmek tek arzumuz haline geldiyse, yarınlarda çocuklarınızı emanet edeceğiniz, sağlığınızı güvenceye alacak hekimleriniz olmayacaktır.” şeklinde konuştu.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!